562.000 kijkers voor Netwerk


De kijkcijfers van woensdag 3 januari 2007 (SKO)

Netwerk (NCRV, Ned2, 20:24) – Netwerk is sinds afgelopen dinsdag weer terug op het oude tijdstip. In sep- tember verhuisde de actualiteitenru- briek van Nederland 1 (20.30 uur) naar Nederland 2 (19.25 uur). Het aantal kijkers daalde tot zo’n 300.000 kijkers. “We hadden een daling ingecalcu- leerd, maar het huidige verlies aan kijkers is wel heel fors“, liet Henk Hagoort van de EO vorig jaar weten.

Al half november waren er geruchten dat Netwerk terug zou verhuizen naar 20.30 uur. In december was de kogel door de kerk. “Wij hebben het nooit over ‘problemen rond Netwerk’ gehad maar gewoon – zoals we ook hebben aangekondigd – de nieuwe programmering een tijdje aangekeken en knelpunten geïnventariseerd“, vertelde Ton F. van Dijk van de Publieke Omroep destijds. “Dan vallen een paar dingen op. (..) Zo vinden mensen het vervelend dat De Wereld Draait Door soms korter is omdat er live Champions League voetbal moet worden uitgezonden. En op Nederland 2 komt de avond – door de weinige kijkers naar Netwerk – maar moeilijk op gang. Maar we hebben het dan over het finetunen van een al goed werkend schema.” Netwerk werd gisteren vanaf 20.30 uur door 562.000 kijkers (madl: 8.4%) bekeken op Nederland 2.

Grumpy old woman (NET5, 22:10) – De letterlijke vertaling van het programma Grumpy Old Woman, waarin bekende vrouwen vertellen over het proces van ouder worden, is ‘chagerijnige oude vrouwen’. Enkele van die bekende vrouwen zijn jonge vrouwen als Miryanna van Reeden, Anky van Grunsven en Anita Witzier. “Het gaat niet over oude vrouwen, het gaat om wat de tand des tijds met je kan doen. Wat voor kleding kun je nog aan, rimpels, je figuur. Het gaat dus niet over ‘god god god wat zijn ze oud’, maar over dingen waar we als vrouwen uiteindelijk allemaal tegen aanlopen“, vertelt NET 5-persvoorlichtster Simone Mahn aan TVgids.nl. Een nieuwe aflevering van Grumpy Old Woman werd gisteren door 247.000 kijkers (madl: 3.6%) bekeken op NET 5. Bij zusterzender Veronica ging de woensdagavond-crimeavond van start. Op deze speciale thema-avond zijn achtereenvolgend de Amerikaanse misdaadseries NCIS (561.000 kijkers), Numb3rs (305.000 kijkers) en Alias (210.000 kijkers).

Cinema.nl (VPRO, Ned2, 23:43) – Volkskrantjournalist Ronald Ockhuysen behandelt sinds gisteren de nieuwste films in de VPRO-filmrubriek Cinema.nl. Hij vindt het tijd voor een vlot tv-programma over films. Cinema.nl komt voort uit een samenwerking tussen de Volkskrant en de VPRO. “Dat er momenteel geen filmprogramma bestaat is eigenlijk idioot“, aldus Ockhuysen in de GPD-bladen. Hij begrijpt het wel. “Dat soort programma’s heeft toch een geschiedenis van slechte kijkcijfers. Maar het onderwerp heeft wel de potentie voor een breed publiek.” Cinema.nl staat om haalf twaalf op Nederland 2 op het programma. “Het gaat over kunst en dan ben je in het huidige bestel al snel de klos. Een half uurtje eerder was mooi geweest. Maar aan de andere kant, het is wel een programma voor laat op de avond en ik ben heel blij met de woensdagavond, omdat donderdag altijd de nieuwe films uitkomen.” Hij vindt het wel fijn wat later op de avond te beginnen. “Dat geeft ook lucht, de druk is daarmee een beetje weg. Ik wil niet elitair of arrogant klinken, zo’n programma bestaat natuurlijk bij de gratie van het publiek, alleen wil ik me daar bij het maken ervan niet bezig houden.” Cinema.nl trok gisteren 112.000 kijkers (madl: 4.0%).

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen