3 miljoen kijkers voor Acht Uur Journaal


De kijkcijfers van donderdag 18 januari 2007 (SKO)

Journaal (NOS, Ned1, 20:00) – Het NOS Journaal van acht uur ’s avonds werd gisteren door maar liefst 3.012.000 kijkers (madl: 38.3%) bekeken op Nederland 1. Ook in het Journaal werd uitgebreid aandacht besteed aan de hevige storm die donderdag over onder meer Nederland raasde. Het KNMI spreekt van de ‘zwaarste storm in jaren’. “De laatste keer dat er een storm woedde van dit formaat was op 27 oktober 2002“, laat het KNMI weten. De storm had een windkracht tien.

Producent Eyeworks had dan ook geen betere dag kunnen uitkiezen om hun Vlaamse film ‘Windkracht 10’ de Nederlandse bioscopen in te sturen. De duurste Vlaamse productie ooit was gisteren voor het eerst in ons land op het witte doek te zien. Windkracht 10, die in Vlaanderen wekenlang op nummer 1 stond in de filmlijst, is gebaseerd op de gelijknamige TROS-serie uit de jaren negentig. De film gaat over de reddingsacties van de bemanning van een reddingshelikopter. Naast het NOS Journaal, werd ook de uitzending van het Half acht nieuws op RTL 4 goed bekeken. Het nieuwsbulletin scoorde 1.976.000 kijkers. De actualiteitenrubriek Netwerk trok 1,8 miljoen kijkers. NOVA werd door 1,4 miljoen mensen bekeken.

Van Speijk (Tien, 20:33) – Televisiezender Tien startte vorige week aan een nieuw seizoen van de politieserie Van Speijk. Regisseur Pollo de Pimentel vindt een serie als Van Speijk onmisbaar op televisie. “Het is verplichte kost, omdat je er het leven van alledag in ziet“, aldus De Pimentel in Televizier. “Het is twintig jaar geleden allemaal begonnen met Hill Street blues. Die serie is een blauwdruk geworden voor alle andere ‘copshows’. Het ritme van de grote stad, een speciale wijk waar veel gebeurt en een bureau met politiemannen die strijd leveren en stand moeten houden.” Acteur Victor Brands is blij dat er groen licht kwam voor een tweede seizoen Van Speijk. “Alle acteurs hoorden het op de slotparty van seizoen één. Dat veroorzaakte een extra feeststemming. We waren vooral blij omdat er zoveel series sneuvelen terwijl ze net als Van Speijk wel goed gewaardeerd worden. De meeste politieseries zijn heel sec: je hebt een moord en die moet worden opgelost. Bij ons komen ook de sociale aspecten aan bod. De melancholie vind ik mooi. De bejaarden die je bij ons aan de balie ziet, de aandacht voor integratie. Van Speijk is rauw, onverbloemd en realistisch.” Van Speijk trok gisteren 407.000 kijkers (madl: 5.0%).

Prison Break (RTL5, 21:30) – Bij RTL 5 was gisteren de voorlopig laatste aflevering van Prison Break te zien. Vanaf volgende week start de zender op donderdagavond met de actieserie The Unit over een anti-terrorisme eenheid. Wentworth Miller speelt in Prison Break Michael Scofield, die zijn broer uit de gevangenis heeft gered. “Michael doet dingen die de gemiddelde huisvader niet in zijn hoofd zou halen“, aldus Miller in het programmablad van de AVRO. In het dagelijkse leven zit de acteur het liefst op de bank voor de buis. “Ik sluit me rustig een weekend op met dvd’s van een seizoen Law and Order of The Simpsons. In cafés of clubs voel ik me niet op mijn gemak. Als ik al een keer uitga, ga ik eten met vrienden of naar de bioscoop. Maar ik blijf net zo lief lekker thuis om een potje scrabble met ze te spelen. (..) Ik ben een beetje een saaie piet. Die rol in Prison Break fascineert me enorm, maar Michael staat ver van me af.” De voorlopig laatste Prison Break werd door 686.000 kijkers (madl: 8.9%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen