1,4 miljoen kijkers voor Darts PDC Finale


De kijkcijfers van maandag 1 januari 2007 (SKO)

Darts PDC Purfleet Finale (SBS6, 20:59) – Raymond van Barneveld is de nieuwe wereldkampioen van de bond PDC. De 39-jarige darter zorgde gisteravond voor een geweldige stunt door elfvoudig PDC-kampioen Phil Taylor, na een ruim drie uur durende uitputtingsslag, met 7-6 te verslaan. Voor de Hagenaar is het zijn eerste PDC-titel, nadat hij eerder dit jaar overstapte van de concurrerende grote dartbond BDO. Van Barneveld startte slecht aan zijn eerste PDC-finale.

Phil Taylor stond al snel 3-0 in sets voor. Na die achterstand begon Van Barneveld terug te slaan. Uiteindelijk versloeg ‘Barney’ Taylor in de zeldzaam enerverende finale (best-of-13) met 7-6 en verdiende daarmee 150.000 euro. “Toen ik in februari vorig jaar de BDO verliet, was winnen in de WK-finale van Taylor mijn grootste droom. Ik realiseerde me dat ik, als ik de beste darter ter wereld wilde worden, hem moest opzoeken“, aldus Van Barneveld. De finale van het WK Darts in Purfleet werd gisteren live uitgezonden door SBS 6 en scoorde tussen 21.00 en 00.30 uur 1.434.000 kijkers (madl: 22.9%). Hart van Nederland scoorde vanaf 00.30 uur 656.000 kijkers. Eerder op de avond ging bij SBS 6 de Amerikaanse soapserie The Bold and the Beautiful van start. De eerste nieuwe aflevering scoorde 355.000 kijkers.

America’s next top model (RTL5, 21:39) – De start van het zesde seizoen van America’s next top model trok gisteren 516.000 kijkers (madl: 6.8%). Ook de zesde reeks wordt gepresenteerd door topmodel Tyra Banks. “Het is moeilijk om streng te zijn, want ik ben zelf zeventien jaar lang model geweest“, vertelt Banks bij RTL Boulevard. “Dus ik weet hoe het is om te horen dat je niet goed genoeg bent enzo. Maar het is belangrijk dat die meisjes op de modewereld voorbereid zijn.” Toen Tyra pas met America’s next top model begon, werd ze soms niet serieus genomen. “Toen ik met Top model begon, was er een producer die me niet serieus nam. Hij zei beledigende dingen en suggereerde dat ik maar wat deed. Uiteindelijk zei hij: ‘Je weet wel wat je doet. Mijn excuses. Ik was bevooroordeeld omdat je een model bent’. Dat was fijn om te horen.” Bij RTL 5 ging gisteren om 20.30 uur ook het nieuwe realityprogramma Revenge of the Nerds van start. In dit programma, dat door 284.000 kijkers bekeken werd, nemen de tweelingbroers Erik en Arjan uit Beauty en de nerd het tegen elkaar op. Aansluitend werd een nieuwe aflevering van de realityserie The Simple Life met Nicole Richie en Paris Hilton door 431.000 kijkers bekeken.

De Gouden Kooi (Tien, 19:31) – Natasia zorgde vorig jaar voor veel opschudding toen zij besloot deel te nemen aan het programma De Gouden Kooi. Vooral het feit dat ze haar kinderen in de steek liet, doet half Nederland over haar heen vallen. “Ik had het echt nodig om voor mezelf te kiezen. Ik was op. Uitgeput van jaren vechten. Ik had nooit meer kunnen terugkomen. Maar dat zit niet in me“, aldus Natasia in het AD. “Ik ben niet iemand die haar kinderen in stukken hakt en in het Amsterdamse Bos begraaft. Ik heb een andere uitweg gekozen: De Gouden Kooi. Als ik deze kans niet zou hebben gehad, zou ik het misschien niet hebben gered. Ik ben heel erg tegen pillen, maar in die situatie had ik misschien wel aan de antidepressiva gezeten. Ik ben niet in De Gouden Kooi gekomen om de villa en het geldbedrag te winnen. Als ik na het behalen van mijn doelen niet de enige ben die is overgebleven, ga ik toch de Kooi uit. Ik wil niet langer dan anderhalf jaar wegblijven, daarvoor houd ik te veel van mijn gezin. Je hebt hier geen controle over je eigen leven, terwijl ik dat wel altijd had. Dat is héél moeilijk voor mij. Je boodschappen worden gedaan, je ondergoed gekocht en afspraken voor je gemaakt. Ik ben heel dankbaar dat ik deze kans krijg, maar hierdoor besef ik wel wat ik thuis heb. De eerste weken in de Kooi vielen best tegen.” De Gouden Kooi werd gisteren door 312.000 kijkers (madl: 4.8%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen