2 miljoen kijkers voor ’t Schaep met de vijf pooten


De kijkcijfers van zondag 3 december 2006 (SKO)

’t Schaep met de vijf pooten (KRO, Ned1, 21:07) – De komedieserie ’t Schaep met de vijf pooten is na ruim 35 jaar terug op televisie. De KRO blies het kijkcijferkanon uit de jaren ’70 gisteren nieuw leven in met een rijtje nieuwe acteurs. Zo is Georgina Verbaan te zien in de rol van Mooie Lena. Verbaan kijkt met veel plezier terug op de opnames, die in een loods plaatsvonden. “Alles werd binnen opgenomen, de tempe- ratuur steeg er tot vijftig graden. Maar we hebben heel veel plezier gehad.”

’t Schaep met de vijf pooten werd gisteren door 1.983.000 kijkers (madl: 24.5%) bekeken. De acht afleveringen van ’t Schaep werden in 1969-1970 wekelijks door gemiddeld zes miljoen mensen bekeken. Verbaan (geboren in 1979) heeft ’t Schaep niet meegemaakt. “Maar mijn oma wel, die was supertrots dat ik deze rol kreeg. Ze vindt eigenlijk alles leuk wat ik doe. Maar dat ik ’t Schaep speel, was voor haar toch wel heel bijzonder“, vertelt Verbaan bij de GPD. De actrice had moeite met het taalgebruik in de serie. “Gelukkig had ik op de set veel ras-Amsterdammers om me heen. En na de eerste aflevering hoor je dat het me steeds beter is afgegaan. Toen ik het eenmaal te pakken had, kon ik er zelfs niet meer mee ophouden.

X Factor (RTL4, 21:30) – De audities van de populaire talentenjacht X Factor zijn achter de rug. De eerste zes afleveringen van het programma kende veel hoogte- en dieptepunten. Juyrlid Henkjan Smits zorgde voor commotie toen hij een groepje dames naar huis stuurde met een opdracht. “Ik weet dat ik nu een heel gevaarlijke opmerking maak tegen pubers, maar het babyvet moet er echt af“, oordeelde Henkjan. De Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa was hier niet over te spreken. Een woordvoerder van de organisatie vertelde in Party: “De opmerking van Henkjan Smits is dom en verwerpelijk. Onze stichting heeft zeker geen respect voor hem. Want wat hij misschien niet weet, is dat veel anorexiapatiënten ooit met de ziekte in aanraking zijn gekomen doordat een vriend, vriendin of andere bekende een opmerking maakt in de trant van ‘wat heb je een dikke kont’. Sommige pubers krijgen hierdoor een ontzettend laag zelfbeeld en gaan er dan alles aan doen om maar af te vallen. Een eetstoornis ligt dan snel in het verschiet. Misschien lijkt de opmerking van Henkjan heel onschuldig, maar hij moet zich goed realiseren dat veel pubers hem zien als een voorbeeld en daaromis de opmerking niet op zijn plaats in een, voornamelijk door jongeren bekeken programma als X Factor.” De zondagavond- aflevering van X Factor werd gisteren door 654.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken.

De 10 meest spraakmakende programma’s van 2006 (RTL4, 22:29) – In drie afleveringen van het lijstjesprogramma De 10 blikt presentator Peter van der Vorst deze maand terug op het afgelopen jaar 2006. In De 10 meest spraakmakende programma’s van 2006 stond onder meer de talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman genoteerd. Het bekende talkshowduo vertelde uitgebreid over de ruzie met premier Balkenende, die na een uitzending van Pauw en Witteman boos wegliep. Het programma toonde tegen het eind van de uitzending namelijk een aantal bloopers van Balkenende en dat was vooraf niet met de premier afgesproken. Meer commotie ontstond over het onbeschofte gedrag van rapper Ali B, die de premier in dezelfde uitzending voortdurend grijnzend tutoyeerde. “Er is naderhand tegen hem gezegd dat hij ‘u’ tegen mij had moeten zeggen“, vertelt Balkenende in Story. “Ook vanuit zijn eigen groep, de Marokkaanse gemeenschap, kreeg hij kritiek. Liever zó dan dat ik belerend bezig moet zijn. Daarbij ben ik niet zo snel van mijn stuk te brengen.” De 10 werd gisteren door 594.000 kijkers (madl: 11.4%) bekeken.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen