1,7 miljoen kijkers voor PSV – Bordeaux


De kijkcijfers van dinsdag 5 december 2006 (SKO)

PSV – Bordeaux (NOS, Ned3, 20:40) – PSV heeft gisterenavond in zijn laatste groepsduel in de Champions League een 3-1 nederlaag geleden tegen Girondins Bordeaux. Alle Franse doelpunten vielen voor rust. Alex maakte nog in de 87e minuut een doelpunt voor PSV. De Eindhovense club had zich overigens al geplaatst voor de volgende ronde. “De eerste helft van de ploeg was PSV-onwaardig“, aldus PSV-trainer Ronald Koeman in De Telegraaf. Twee weken geleden verloor de ploeg ook van Liverpool.

Koeman: “Ik had de groepsfase van de Champions League graag op een waardige manier willen afsluiten. Zeker ten opzichte van ons publiek.” Koeman zag dat zijn elftal ongeconcentreerd aan de wedstrijd begon. “Soms neemt dit elftal het te lichtvaardig op in wedstrijden en juist dát probeer ik te veranderen. Voor de pauze heb ik soms echt met pijn in mijn kop naar de ploeg zitten kijken. Aan de andere kant moeten we ook weer niet te somber zijn. We zijn nog steeds in de tweede ronde van de Champions League.” De Champions League-wedstrijd PSV – Bordeaux werd gisteren door 1.711.000 kijkers (madl: 25.3%) bekeken op Nederland 3.

Het Sinterklaasjournaal (NOS, Ned3, 17:24) – Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje. Voor de zesde keer presenteerde Dieuwertje Blok dit jaar Het Sinterklaasjournaal op Nederland 3. “Kinderen associëren mij volkomen met Sinterklaas“, vertelt Dieuwertje in het AD. “Zij gaan er helemaal vanuit dat ik na 5 december met hem mee terugga naar Spanje. En dan kan ik wel uitleggen dat ik altijd gewoon hier in Nederland achterblijf, maar dan nog blijven ze stug volhouden dat ik Sinterklaas vooral de hartelijke groeten moet doen en vragen ze me of ik hun tekeningen aan hem wil geven.” Het steekt Dieuwertje dat ze niet meer voor andere tv-klussen wordt gevraagd. Nadat zij in 2001 stopte met Ontbijt-tv en drie jaar later vertrok bij het middagmagazine Dolce Vita werd het stil rondom de presentatrice. “Van het ene op het andere moment word je niet meer gebeld. Dat was een harde klap, ja. Ik had er nooit een seconde bij stilgestaan dat ik had afgedaan. Een enkele keer mocht ik nog een test doen. Om het vervolgens te verliezen van een collega van wie ik nauwelijks had gehoord. Slecht voor mijn ego, slecht voor mijn gemoed. Ik voel me absoluut niet te trots om toe te geven dat ik soms heel hard bij de telefoon heb zitten huilen…” Het laatste Sinterklaasjournaal trok gisteren 205.000 kijkers (madl: 5.9%).

Kerst zonder herrie (RTL5, 21:30) – Het bereiden van een lekker kerstmenu staat centraal in het nieuwe programma Kerst zonder herrie, waarvan de eerste aflevering gisteren door 551.000 kijkers (madl: 8.2) bekeken werd bij RTL 5. Topkok Herman den Blijker laat in dit programma hoe je met de juiste voorbereiding een heerlijk kerstmenu bereidt. Daarvoor bezoekt hij drie op en top kerstlokaties: Lapland, Schotland en New York. Op elke lokatie maakt Herman een volledig kerstmenu. De televisiekok gaat ook aan de slag voor Joop van den Ende’s theaterproducties. Den Blijker gaat het theaterrestaurant van de Theater Fabriek Amsterdam exploiteren. In dit theater gaat het succesvolle theaterspektakel Blue Man Group op 16 december in première. Het restaurant is speciaal ontwikkeld naar een concept van Herman den Blijker. Het theaterrestaurant is gehuisvest in de Amsterdam Convention Factory (ACF), waar vroeger scheepsmotoren werden gebouwd. Herman den Blijker: “De ACF is in alle opzichten een bijzondere locatie. Ik vind het een uitdaging om een menu te verzinnen dat bij het industriële karakter van de voormalige fabriek past.

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG
</p>
    </div><!-- .entry__content -->

    <footer class=

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen