930.000 kijkers voor TROS TV Show


De kijkcijfers van vrijdag 6 oktober 2006 (SKO)

TROS TV Show (TROS, Ned1, 22:07) – John de Mol was gisteren één van de gasten in Reinout OerlemansTROS TV Show. De Mol vertelde onder meer dat hij het vak van zenderbaas heeft onderschat. “Het is moeilijker dan ik dacht toen ik producent was, moet ik eerlijk bekennen“, aldus John de Mol. “In de tijd dat ik televisieproducent was, dacht ik: hoe moeilijk kan het zijn? De producenten komen achter elkaar langs om diverse programma- voorstellen aan te bieden.

Je kiest de beste uit, zet ze achter elkaar en je bent klaar. Zo simpel is het dus niet.” De Mol heeft veel contact met de presentatoren van Talpa. “Ik denk zeker in de moeilijke tijden, als er veel kritiek over de zender in het algemeen en soms ook presentatoren in het bijzonder is, dat het heel belangrijk is dat je laat merken dat je er bent in moeilijke tijden. Als het goed gaat en de kijkcijfers goed zijn, dan hebben ze genoeg aandacht. Maar juist in deze tijd hebben die mensen nu wat extra steun nodig.” De TROS TV Show scoorde gisteren 930.000 kijkers (madl: 13.8%).

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:05) – Joop van den Ende was gisteren te gast in de talkshow van Jeroen Pauw en Paul Witteman op Nederland 1. Samen met John de Mol richtte Joop van den Ende in 1994 het tv-productiebedrijf Endemol op. Van den Ende heeft er vertrouwen in dat het wel goed komt met Talpa, de tv-zender van zijn ex-compagnon. Hij heeft nog regelmatig contact met John de Mol. “Ik had het anders gedaan. Dus ik vertel hem dingen zoals ik dat gedaan zou hebben. Maar het is zijn geld, hij wil het doen.” Van den Ende heeft inmiddels een stukje gezien van het omstreden programma De Gouden Kooi. “De Gouden Kooi heb ik niet geheel gezien, een stukje. Iedereen weet dat ik Big Brother ook niet een leuk programma vond, maar het is wel een gigantische wereldhit.” Van den Ende heeft De Mol getipt om dagelijks rond zes uur met een soort talentenjacht onder scholen te komen, waarin leerlingen met elkaar in competitie gaan. “Organiseer dat dagelijks. Alle middelbare scholen doen mee, die vinden dat enig. De ouders kijken mee, de kinderen kijken mee en je komt in het hart van een gedeelte van het publiek, het is onmogelijk om het hele publiek te pakken. En dat is wat ze niet van jou verwachten.” Pauw & Witteman werd gisteren door 869.000 kijkers (madl: 19.2%) bekeken bij de VARA op Nederland 1.

Nieuw Dier (Talpa, 21:40) – Al viereneenhalf jaar lag het idee van Nieuw Dier op de plank bij de makers, maar toen John de Mol langs kwam bij producent CCCP was het programma direct verkocht. “Hij was op zoek naar iets voor de nachtprogrammering en kreeg min of meer toevallig een stukje van Nieuw Dier te zien. Hij was meteen enthousiast en bestelde tien afleveringen. Zelfs voor prime time“, vertelt acteur Jeroen van Koningsbrugge bij TVgids Online. “Dennis van de Ven en ik waren de motor achter het idee, wij zijn altijd doorgegaan met het opschrijven van goede ideeën. We hebben heel veel bewaard, met in ons achterhoofd het idee ‘je weet maar nooit’. Nu hebben we dus echt boeken vol met onzin liggen om te gebruiken. Dennis en ik hebben dezelfde soort humor, alleen is hij iets serieuzer en tekstueler dan ik. Mijn humor is visueler en ik ben iets flauwer dan hij. Maar juist daardoor vullen we elkaar goed aan.” Nieuw Dier werd gisteren door 124.000 kijkers (madl: 1.7%) bekeken, na een nieuwe aflevering van Jack Spijkermans Koppensnellers (340.000 kijkers).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen