2,8 miljoen kijkers voor Bulgarije – Nederland


De kijkcijfers van zaterdag 7 oktober 2006 (SKO)

Bulgarije – Nederland (Talpa, 19:55) – Het Nederlands elftal heeft in Sofia de eerste punten verspeeld in de kwalifi- catiereeks voor het EK 2008. In de wedstrijd tegen Bulgarije bleef Oranje steken op 1-1. De omstandigheden voor het Nederlands elftal waren slecht. Door zware regenval veranderde het speelveld al snel in een modderpoel. Robin van Persie in De Telegraaf: “We hebben als ploeg een grote stap voor- waarts gemaakt. We hebben op een slecht veld goed gevoetbald. Dat beschouw ik als een groot winstpunt.

Dirk Kuyt liep aan het begin van de wedstrijd een blessure op. Hij verzwikte zijn enkel. Bondscoach Marco van Basten verwacht niet dat de spits tijdig is hersteld voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië, woensdag in Amsterdam. “Ik denk niet dat hij dat duel haalt. Dus we moeten nog iemand oproepen. Wie? Daar zullen we nog even rustig over nadenken.” Van Basten erkende dat Robin van Persie het als spits na het uitvallen van Kuyt goed had gedaan. “Hij is zeker een optie, ja. Robin is een complete voetballer.” Van Basten is tevreden over het getoonde spel in Bulgarije. “We hebben veel karakter getoond. De spelers hebben voor elkaar gevoetbald. Dat is positief. Dat we niet hebben gewonnen, is eigenlijk de enige smet op deze wedstrijd.” Bulgarije – Nederland werd door 2.814.000 kijkers (madl: 38.7%) bekeken bij Talpa.

Dancing on Ice (RTL4, 20:02) – Dancing on Ice werd gisteren, recht tegenover het voetbal op Talpa, door 1.232.000 kijkers (madl: 16.8%) bekeken. Hans Telsers is de ijsmeester van Dancing on Ice. De ijsvloer wordt wekelijks goed onderhouden. “De Dancing on Ice-ijsvloer is onderdeel van onze ijsbaan. Die is aan het begin van het seizoen gemaakt en blijft liggen tot en met de finale. natuurlijk verversen we wel iedere week de toplaag en houden we alles goed in de gaten“, aldus Telsers in Televizier. Bij SBS 6 pakt ijsmeester Hans Staal het anders aan. De ijsvloer van Sterren dansen op het ijs wordt wekelijks ververst. Staal: “Zondag, de dag na de show, breken we de baan in zijn geheel af en daarna beginnen we weer langzaam met het aanmaken van een nieuwe ijsvloer. Dat proces is een heel precies werkje en wordt laag voor laag aangebracht.” Hans Staal heeft geen kritiek op de ijsbaan van Dancing on Ice. “De mensen in Eindhoven kunnen prima ijs maken, hoor“, vertelt de SBS 6-ijsmeester. “Ik denk dat beide programma’s hun kwaliteiten hebben en niet voor elkaar onder doen. Het leeft enorm bij de kijkers en daar doe je het uiteindelijk voor.

Marathonschaatsen: Essent Cup (SBS6, 17:57) – SBS 6 zendt sinds gisterenavond iedere zaterdag een uur lang marathonschaatsen uit. De zender brengt alle wedstrijden van de komende drie schaatsseizoenenop het scherm. Per seizoen zijn dat de zestien wedstrijden waarin gestreden wordt om de Essent Cup. “Schaatsen is een echte familiesport, net als voetbal. Het is ook een typische Nederlandse sport en dat Nederlandse, dichtbij huis gevoel past precies bij het beeld dat SBS uit wil stralen“, aldus programmadirecteur Eric van Stade in de GPD-bladen. Arjan Stroetinga is een van de sporters uit het marathonschaatsen. Hij is blij met de extra aandacht die het marathonschaatsen dit seizoen van SBS 6 krijgt. Arjan bij Tvgids Online: “Er is een goede kans dat het live marathonschaatsen aanslaat. SBS is er immers ook in geslaagd om het darten groot te maken. Ik weet niet of SBS ook schaatshelden gaat maken, zoals dat met het darten wel gebeurd is; er staan toch wel heel veel verschillende mannen op het ijs. Maar ik vind het zelf in ieder geval mooi om naar te kijken, ook omdat het zo’n typisch Nederlandse sport is.” Het eerste verslag van het Open Nederlands Kampioenschap Marathonschaatsen werd gisteren door 262.000 kijkers (madl: 6.9%) bekeken bij SBS 6.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen