320.000 kijkers voor Medisch Centrum


De kijkcijfers van dinsdag 12 september 2006 (SKO)

Medisch Centrum (SBS6, 18:24) – De tweede aflevering van het nieuwe SBS 6-programma Medisch Centrum werd gisteren door 320.000 kijkers (madl: 10.3%) bekeken. Het dagelijkse programma, waarin een vaste groep van medisch specialisten wordt gevolgd, opende maandag met 315.000 kijkers. Vooraf had het Erasmus MC, waar Medisch Centrum afspeelt, enige twijfels over de zender waarop het programma wordt uitgezonden. “SBS is niet direct een club waarvan je denkt ‘die passen bij ons profiel’“, zegt Majella de Spaey, hoofd communicatie van het Erasmus MC.

Wim Lagrand, één van de artsen die wordt gevolgd in de serie, had in eerste instantie zelfs nee gezegd. Hij vertelt in de GPD-bladen: “Ik was een beetje bang voor een hoog sensatiegehalte, en daar zit niemand op te wachten. Maar we hebben toch ja gezegd omdat het een manier is om je te verantwoorden aan de maatschappij. Het is leuk om te laten zien wat een cardioloog doet en wat de laatste ontwikkelingen op dat gebied zijn. We hebben ook garanties dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, het sensatiedeel wordt vermeden.” Volgens De Spaey heeft het ziekenhuis de eindstem in de montage, in goed overleg met de producent en SBS 6. “Er gaat niks op de buis zonder onze toestemming. De verpleegkundigen moeten niet als filmsterren worden neergezet, anders sturen we bij. En ja, deze afspraken zijn ook op papier vastgelegd.

Netwerk (EO/NCRV, Ned2, 19:25) – De dagelijkse actualiteitenrubriek Netwerk van de EO en de NCRV verloor meer dan de helft van haar publiek, toen het zogenoemde programmeermodel vorige week in werking trad en talloze programma’s van zender en uitzendtijstip veranderden. “Heel spijtig“, zegt zendercoördinator Ton F. van Dijk in het AD. “Maar we zijn deze operatie natuurlijk niet begonnen om Netwerk te dienen. Andere belangrijke programma’s hebben wél geprofiteerd van hun nieuwe stek, zoals Andere Tijden, Radar, Rondom 10 en De Leugen Regeert. Het gaat om de optelsom.” Deze week verdwijnt het reclameblok tussen Man Bijt Hond en Netwerk om de actualiteitenrubriek een steuntje in de rug te geven. “We doen er alles aan om het tij te keren.” De netcoördinator ergert zich aan kritiek van programmamakers op de tegenvallende kijkcijfers van bepaalde programma’s. “Zoals de hoofdredacteur van Nova, die na een week al zegt dat Nederland 2 geen leuke zender is. Wat communiceer je dan als publieke omroep? Zoiets werkt contraproductief.” Netwerk werd gisteren door 286.000 kijkers (madl: 7.6%) bekeken.

ONM (BNN, Ned3, 19:00) – Soapster Winston Post, vroeger bekend van zijn rol als Benjamin in de RTL 4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden, is met ingang van aanstaande vrijdag te zien in de BNN-soap ONM. In ONM zal Winston Post de homoseksuele dansleraar Jeroen Veenstra spelen. Post begon zijn loopbaan in de dramaserie Westenwind, waarna hij in Meerdijk belandde, het plaatsje dat het toneel vormt voor GTST. Toen hij daarmee stopte, maakte hij bekend een ander pad in te willen slaan. Winston Post was vorig jaar één van de deelnemers aan de populaire amusementsshow Dancing with the Stars. ONM werd gisteren door 324.000 kijkers (madl: 9.5%). Later op de avond zond Nederland 3 de voetbalwedstrijd PSV – Liverpool uit en trok daarmee 2.331.000 kijkers (madl: 36.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen