955.000 kijkers voor Dancing on Ice

Zie ook: Lycos oorzaak slechte bereikbaarheid Mediacourant


De kijkcijfers van zaterdag 23 september 2006 (SKO)

Dancing on Ice, de uitslag (RTL4, 21:00) – De Vlaamse zanger Wim Soutaer is uit de RTL 4-ijsshow Dancing on Ice gestemd. Na een skate-off tegen Wendy van Dijk kregen Soutaer en zijn partner Joelle het minste aantal stemmen van de jury. Er zijn nu nog drie Nederlanders en twee Belgen over bij het programma. Froukje de Both, Wendy van Dijk, John Williams, Kelly Pfaff en Staf Coppens zijn de vijf overgebleven deelnemers.

De uitslag van Dancing on Ice werd door 955.000 kijkers (madl: 12.6%) bekeken. Tegenover de ijsshow waren onder meer de programma’s Boer zoekt vrouw (2,2 miljoen kijkers), De avond van de straat (278.000 kijkers) en Koppensnellers (897.000 kijkers) te zien. Zaterdag trok de resultshow van het SBS 6-programma Sterren dansen op het IJs nog 1.052.000 kijkers (madl: 16.4%). In Story ontkrachtte Sterren dansen-presentatrice Nance onlangs het gerucht dat het niet zou boteren tussen haar en co-presentator Gerard Joling: “Ik weet niet waar dat vandaan komt. Ik heb de verhalen wel gehoord, maar er is niets van waar. Gerard en ik kennen elkaar al heel lang en zijn vroeger ook samen uitgeweest. En ook qua werk zijn we aan elkaar gewend. Mijn eerste uitzending van Shownieuws presenteerde ik met Gerard. We kunnen het gewoon prima vinden.” Gerard: “Wat Nance betreft: laat die maar schuiven. Het draait niet om ons, maar om de kandidaten en de kijkcijfers.

Gelukkig, je bent er (RTL4, 22:10) – Na afloop van Dancing on Ice werd een nieuwe aflevering van de komische show Gelukkig, je bent er met Carlo Boszhard door 792.000 kijkers (madl: 12.8%) bekeken. Volgens Carlo is televisie in de loop der jaren veel harder geworden. “Sterren van nu komen razendsnel op, maar zijn zo weer weg“, vertelde Carlo onlangs in Party. “Er is zo ontzettend veel aanbod. En dat maakt het ook allemaal stukken moeielijker om je stand te houden in dit wereldje. De avonden dat4 je echt speciaal keek voor Willem Ruis, Mies Bouwman, Willem Duys of de grote Rudi Carrell, die zijn voorgoed voorbij. Echte sterren zijn er niet meer. Met een enkele uitzondering, zoals de mensen die nog alleen voor een persoonlijkheid als Paul de Leeuw speciaal blijven kijken. Alleen omdat hij Paul de Leeuw is. Ze kijken niet speciaal voor Carlo Boszhard, nee… Misschien nog wel een beetje in het geval van Life & Cooking, in combinatie met Irene Moors. Maar verder ben ik inwisselbaar voor iedere andere presentator. Dat maakt de kijkers niet zoveel uit.

Arena (NPS, Ned2, 17:03) – Hadassah de Boer presenteert wekelijks op zondag het NPS-programma Arena, waarin De Boer mensen interviewt uit de wereld van kunst en cultuur. Eerder presenteerde Hadassa samen met Matthijs van Nieuwkerk het mediaprogramma TV3, maar dat was geen lang leven beschoren. “Natuurlijk vind ik het jammer dat TV3 niet meer bestaat, maar ik prijs mezelf gelukkig, want er zijn helemaal niet zoveel presentatoren meer die elke week een eigen programma hebben“, aldus Hadassah in Weekend. “Omdat ik daar ook nog mijn stempel op mag drukken geeft dat heel veel plezier. Ik ken genoeg mensen die erg jaloers zijn op mijn plekje.” Een terugkeer naar de commerciële omroep – Hadassah presenteerde ooit voor RTL 4 – is niet uitgesloten. “Ik wil best voor de commerciëlen werken, maar dan wil ik geen dingen doen die heel erg gesponsord zijn. Niet zoals een kok die in beeld moet laten zien dat hij bakt in boter van merk X.” Ook heeft ze geen zin om een soort Tooske te worden. “Nee, Tooske heeft geen talkshow, die doet Idols en zo. Dat is haar ding, en zoiets wil ik eens per jaar wel doen, als ik daarnaast kan blijven interviewen.” NPS Arena werd gisteren door 96.000 kijkers (madl: 3.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen