462.000 kijkers voor Gelukkig, je bent er


De kijkcijfers van vrijdag 1 september 2006 (SKO)

Gelukkig, je bent er (RTL4, 21:30) – De eerste aflevering van het nieuwe improvisatie- programma Gelukkig, je bent er werd gisteren door 462.000 kijkers (madl: 6.8%) bekeken. Actrice Lieke van Lexmond kon volgens het publiek het beste improviseren en ging met de Gelukkig, je bent er-troffee naar huis. De eerste aflevering van Gelukkig, je bent er wordt komende zondag rond 22.00 uur herhaald na het goed bekeken Dancing on Ice.

Het gaat er nu eens niet om hoe grappig ik ben“, vertelt Carlo Boszhard bij de GPD. “Het gaat er om hoe bekende Nederlanders zich uit een lastige situatie redden. Het is een programma met een positieve vibe. Het is altijd leuk om bekende Nederlanders te zien liegen of te zien denken: ‘hoe red ik me hieruit?’ Als iemand niet leuk is, dan zie je het meteen. In het Australische origineel zie je dat het ook niet grappig is als iemand uit alle macht leuk probeert te doen. Maar het format is sterk genoeg.” Gelukkig je bent er is niet zijn kans om de show te stelen. “In Life & Cooking doe ik dat wel. Dit is niet een Carlo Boszhard-programma. Als het een succes wordt ligt het niet aan mij. En als het een flop wordt ligt het ook niet aan mij.

Sterren dansen op het IJs (SBS6, 20:32) – Recht tegenover Gelukkig, je bent er was naast een nieuwe aflevering van TROS Vermist (1,1 miljoen kijkers), ook de derde aflevering van Sterren dansen op het IJs te zien (SBS 6). Marga Scheide en Mari van de Ven staan vanavond in de skate-off. Voor beide sterren is het de tweede keer dat ze een herkansing moeten schaatsen, nadat ze van het publiek de minste punten hadden gekregen. De jury plaatste niet Mari, maar Klaas Wilting in de gevarenzone. Zij vonden dat Mari juist veel vooruitgang had geboekt en noemden zijn kür “swingend“. Tijdens de Uitslag van Sterren Dansen op het IJs beslist televisie-kijkend Nederland wie van de twee door mag naar de volgende ronde. Zangeres Maud werd door de juryleden beloond met twee tienen. De jury was ook onder de indruk van Jody Bernal’s dans vol gewaagde technieken, zoals de moeilijke pirouette waarbij hij zijn been in dat van zijn partner Katerina haakte. Sterren dansen op het IJs werd gisteren door 1.926.000 kijkers (madl: 28.7%) bekeken.

Grijpstra & de Gier (RTL4, 20:29) – RTL 4 begon gisteren na Goede tijden, slechte tijden (1,5 miljoen kijkers) met een nieuwe reeks van de politieserie Grijpstra & de Gier. “Ik vind het geweldig om Grijpstra te spelen“, vertelde acteur Jack Wouterse onlangs in Privé. “In het begin was het allemaal nog even zoeken, maar we hebben nu zo’n goed team. Niet alleen acteurs, maar ook met de mensen eromheen klikt het heel goed. Het zijn vakmensen die geloven in wat ze doen, iedereen is gemotiveerd om er echt iets goeds van te maken, en dat zie je aan de serie af, vind ik.” Wouterse heeft nog geen genoeg van zijn rol. “Nee, hij ontwikkelt zich nog steeds, hij wordt steeds beter. Dat is mij echt de kern van de zaak. Als er geen groei meer in zit, dan hou ik ermee op. Ik wil geen platte figuur spelen, je moet toch altijd proberen boven de middelmatigheid uit te stijgen. Daarom zal ik ook nooit een rol aannemen waarin gecast word als een dikke domme man bijvoorbeeld, alleen maar omdat ik er zo uit zie. Het moet wel echt een personage zijn, iemand die zijn keuzes maakt.” Volgens Wouterse is er een wezenlijk verschil tussen zijn serie en Baantjer, dat tevens door RTL 4 wordt uitgezonden. “In Baantjer draait het meer om de misdaad en hoe deze wordt opgelost. Bij Grijpstra en De Gier is er meer ruimte voor het privéleven van de hoofdrolspelers. Het gaat meer over Grijpstra zelf, die nogal eens problemen heeft met zijn vrouw, en zijn jonge partner De Gier, die maar niet aan de vrouw komt. En daardoorheen loopt, bijna en passant, het msidaadverhaal.” Grijpstra & de Gier werd gisteren door 1.101.000 kijkers (madl: 16.6%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen