696.000 kijkers voor Tour de France


De kijkcijfers van zondag 2 juli 2006 (SKO)

Studio Sport: Tour de France (NOS, Ned1, 14:15) – De NOS deed gisteren live verslag van de eerste etappe van de Tour de France. Deze etappe werd verreden in en om Straatsburg. Maarten Ducrot begon zaterdag aan zijn derde jaar als commentator bij de Tour de France. “Ik ben heel blij dat ik het mag doen“, vertelt Ducrot bij de AVRO. “Dat voelt als een voorrecht. Toen ik de Tour zelf nog reed, ergerde ik me aan het hele circus eromheen.

Toen dacht ik dat het allemaal om mij ging. Nu hoor ik daar zelf bij en besef ik dat het juist om de rest gaat. Dat is allemaal nodig om de Tour te laten bestaan.” Ducrot is de komende periode erg druk met het verslaan van de Tour. “Ik sta om zeven uur op, om half acht ontbijten, half negen vertrekken, half elf bij de start, dan m’n leven wagen om bij de commentaarpositie te komen, half twee tot half zes uitzending, vervolgens in de auto voorbereiden voor de volgende dag, als het meezit om acht uur eten en daarna naar bed. Als renner moet je vier of vijf uur per dag presteren en kun je verder je rust pakken. Wij niet. (..) Er zijn veel rustdagen, maar die hebben we meestal nodig om naar een andere plaats te rijden. Ik heb gedurende de Tor gemiddeld

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen