618.000 kijkers voor De Smaakpolitie


De kijkcijfers van donderdag 27 juli 2006 (SKO)

De Smaakpolitie (SBS6, 21:32) – Rob Geus tekende vorige week een nieuw, tweejarig contract bij SBS 6. “Ik stop pas als iedereen het begrepen heeft“, aldus Geus bij de GPD. Een van de manieren om De Smaakpolitie boeiend en de mensen genteresseerd te houden is door ieder jaar met nieuwe dingetjes te komen, zegt Geus. Zo gaat hij de inspectie van de keukens ‘spraakmakend uitbreiden’.

Hij zal gebruikmaken van nieuwe hulpmiddelen waardoor je direct resultaat ziet: “Als je een druppeltje van een bepaalde vloeistof in een soepkop gooit, kun je testen of het bedrijf een vaatwasser met de goede zeepdosering gebruikt. Je ziet vaak dat er nog zeepresten achterblijven op dekommen en dat kan diarree veroorzaken. Als de soep nou door dat druppeltje rood kleurt, weet je dat ze dus totaal verkeerd bezig zijn. (..) Dat wordt heftige en confronterende televisie.” Ook in zijn vrije tijd bezoekt Geus wel eens een restaurant. “Natuurlijk, al ga ik voornamelijk in restaurants eten waar ik bekend ben. Niet omdat ik andere zaken wantrouw, ik wil gewoon geen paniek veroorzaken als ik ergens priv ga eten. Ik heb het wel eens meegemaakt dat de kannetjes water van de zenuwen over tafel vlogen.” De Smaakpolitie werd gisteren vanaf 21.30 uur door 618.000 kijkers (madl: 15.7%) bekeken.

Geen cent te makken (RTL4, 20:30) – Peter van der Vorst is sinds gisteren weer te zien als presentator van het programma Geen cent te makken, waarin families worden geholpen bij het oplossen van hun uit de hand gelopen financile problemen. Marieke Henselmans is besparingsdeskundige in het RTL 4-programma. “Mensen sparen nergens meer voor, het moet allemaal nu. Als er dan iets verandert in je financiele situatie, bijvoorbeeld omdat je kinderen krijgt of omdat je inkomen achteruit gaat, dan kun je al snel in de problemen raken“, vertelde Henselmans onlangs bij TVgids Online. “Vroeger kreeg je je geld in een loonzakje. Dan zag je precies wanneer de bodem in zicht kwam en dan deed je het wat kalmer aan, of at je een week brood met suiker. Tegenwoordig kun je overal chippen en pinnen. Voor je het weet is je salaris dan op.” Volgens Henselmans is het voor een deel schaamte. “Mensen durven niet te zeggen dat ze niet uitgaan omdat ze geen rondje kunnen geven. Ze schamen zich dat ze problemen hebben met geld. Daardoor worden de schulden alleen maar groter.” Geen cent te makken werd gisteren door 396.000 kijkers (madl: 11.3%) bekeken.

Dr. Phil (RTL5, 16:44) – Dr. Phil ontving gisteren in zijn talkshow drie pasgetrouwde paren die nu al in zwaar verkeer zijn. Dr. Phil ontving zijn gasten niet alleen in zijn studio. “Anders wordt het een ordinair welles-nietes-gesprek“, vertelt Dr. Phil, via de AVRO. “Ik ga er een paar dagen opuit met de koppels. Ik plaats ze in situaties waar ze normaal gesproken ook in terecht kunnen komen en wacht af hoe ze reageren. Zo moeten de vrouwen een band van een Hummer verwisselen, terwijl hun mannen advies geven. En de mannen moeten autorijden, terwijl zij navigeert. Ik denk dat ieder stel naar deze uitzendingen moet kijken, want het gedrag van mijn gasten is heel steriotype.” De camera legt alles vast. “Als je asociaal doet zonder camera’s, ben je het ook mt camera’s erbij. Nu kunnen de stellen zelf eens zien hoe ze tekeergaan, ook waar de kinderen bij zijn. En ik kan je vertellen: alle koppels waren geschokt door hun eigen gedrag.” Deze aflevering van Dr. Phil trok gisteren 135.000 kijkers (madl: 9.0%) voor RTL 5. De herhaling is vanmiddag rond 15.05 uur te zien bij RTL 4; het vervolg wordt rond 16.40 uitgezonden door RTL 5.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen