1,2 miljoen kijkers voor Achmea Kennisquiz

Geplaatst op ma 29 mei 2006 om 8:24
De kijkcijfers van zondag 28 mei 2006 (SKO)

Achmea Kennisquiz (RTL4, 20:01) Chazia Mourali presenteerde gisterenavond de finale van de Achmea Kennisquiz op RTL 4. Het enige meisje tussen de twaalf beste brugklassers van hun provincie bleek in een zinderende finale de beste van allemaal. De 13-jarige Wievineke Apers uit Aardenburg in Zeeland mag zich de beste Havo- VWO-brugklasser van 2006 noemen en won een studiebeurs van maximaal 250.000 euro.

Aan het begin van de finale reageerde Chazia op de ontstane commotie, nadat de jury de uitslag van de finale voor de provincies Friesland en Flevoland moest herzien. Hierdoor konden Obe en Marco namens Friesland en Flevoland tóch niet naar de grote finale. De 13-jarige Obe liet het er niet bij zitten en eiste in een kort geding dat hij alsnog mee mocht doen aan de finale. Deze zaak werd uiteindelijk door Obe verloren. “Het is sneu voor Obe dat hij even heeft gedacht dat hij de beste was, maar hij is niet de beste“, besliste de rechter. De finale van de Achmea Kennisquiz scoorde 1.246.000 kijkers (madl: 18.2%). In het najaar keert het programma terug bij RTL 4.

De rijdende rechter (NCRV, Ned1, 21:05) – Ook gisteren deed Rijdende rechter mr. Frank Visser weer uitspraak in conflicten. Het programma wordt al tien jaar lang gepresenteerd door Mieke van der Weij, ook bekend van het Radio 1-programma TROS Nieuwsshow. “Ik werk voor de televisie en voor de radio en voor mij is het ene niet specialer dan het andere; ik vind het allebei leuk“, vertelde Van der Weij onlangs in TROS Kompas. “Het grappige is dat ik veel meer reacties krijg op mijn radiowerk dan op de televisieprogramma’s. Op een of andere manier ervaren mensen radio als heel dichtbij. Als je in je eentje televisie kijkt, kan dat heel eenzaam voelen, maar als je naar de radio luistert, heft het je eenzaamheid juist op. Zo heb ik het tenminste zelf altijd ervaren. Ik vind televisie heel leuk, maar ik zou radio absoluut niet willen missen. Het fijne van televisiewerk is wel dat je wat meer in de schijnwerpers staat en dat streelt je ijdelheid.” De rijdende rechter trok 1.095.000 kijkers (madl: 14.9%).

Postcode Loterij: Miljoenenjacht (Talpa, 20:43) Linda de Mol, gisteren te zien in een nieuwe aflevering van Postcode Loterij: Miljoenenjacht, kruipt in het najaar weer in de huid van Cheryl voor het tweede seizoen van de succesvolle komedieserie Gooische Vrouwen. “Bijna alles wat in de serie gebeurt heb ik in mijn omgeving gehoord. Er zullen dus mensen zijn die zeggen: ‘O, o, dat ben ik’. Maar gebeurtenissen hoeven zich niet per se in het Gooi te hebben afgespeeld“, aldus Linda de Mol onlangs in Weekend. “Ik ken de Gooise matras trouwens niet eens, ik weet niet of die er wel is. Ik weet dat er een matras in Amsterdam-Zuid is, en één in Brabant. Daarom is de serie ook zo herkenbaar; elke streek in Nederland heeft wel een gebied waar het er net zo aan toe gaat als bij Gooise vrouwen. (..) Of we over vijftien jaar als Gooische Vrouwen op leeftijd op het scherm te zien zullen zijn betwijfel ik. We hebben met veel plezier gewerkt aan deel twee, maar of er een deel drie komt durf ik nog niet te zeggen. Ik sluit echter niks uit.” Miljoenenjacht trok gisteren 1.168.000 kijkers (madl: 16.0%).

De afbeelding “http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/kijkcijfersgroot.JPG” kan niet vertoond worden, omdat ze fouten bevat.Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.731.000
02. Hart van Nederland (SBS6) 1.369.000
03. Achmea Kennisquiz (RTL4) 1.246.000
04. Postcode Loterij Miljoenenjacht (Talpa) 1.168.000
05. De rijdende rechter (Ned1) 1.095.000

06. Studio Voetbal (Ned2) 1.064.000
07. Autosport F1 GP Monaco (SBS6) 1.025.000
08. Blik op de weg (Ned2) 992.000
09. Half acht nieuws (RTL4) 937.000
10. Netwerk (Ned1) 894.000

11. Eerste hulp bij opvoeden (RTL4) 886.000
12. Taxi (Ned1) 864.000
13. American Pie: The Wedding (RTL5) 839.00
14. Mission Impossible 2 (Veronica) 805.000
15. Bouw een nieuw leven (RTL4) 676.000

Marktaandelen 18:00 / 24:00
1. RTL4 / 13.9%
2. Ned2 / 11.9%
3. Talpa / 10.5%
4. SBS6 / 10.3%
5. Ned1 / 9.6%
6. RTL5 / 8.1%
7. Vero / 7.8%
8. NET5 / 4.5%
9. Ned3 / 3.4%
10. RTL7 / 3.3%
11. Eurosp / 1.1%
12. Discov / 1.1%
13. N.geog / 0.9%
14. MTV / 0.5%
15. An.pl. / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep
1. RTL Nederland 25,3 procent
2. Publieke Omroep 24,9 procent
3. SBS Groep 22,6 procent

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)
28 Reacties op “1,2 miljoen kijkers voor Achmea Kennisquiz”


 1. Sukkel

  Hoera!! Talpa is gered, twee maal in de top25.
  Wat een feest

 2. Altere

  Laatst zag ik bij Koppensnellers (nog) een fout gemaakt door Chazia, maar of daar iets aan gedaan deed weet ik niet. Of was dat die van Flevoland ?? Het was een vraag over hoe laat het in Engeland was:

  A. Een uur later
  B. Een uur vroeger

  Kindje zei B (goed dus), Chazia zei dat het A moest zijn …

  Talpa weet z’n zondag nog naar omstandigheden goed te hanteren en dat terwijl SBS de leukste en spannendste F1 Race van het jaar in z’n uitzendschema had staan. Studio Sports Finalemaand is niet aangeslagen en heeft zelfs om 19.00 uur verloren van IK BEN JOEP MELOEN, de film die op Talpa werd uitgezonden. RTL4 is sinds een lange tijd weer de leider op de zondag …

 3. Bolleke

  @Altere Rtl4 was vorige week zondag ook al marktleider!!!!!!!!

  American Pie op Rtl5 de winnaar.
  Mission Impossible verliest, wat een afgang voor Veronica.

 4. Altere

  @Bolleke: daarom zeg ik ook dat RTL4, door zijn goede prestaties van de laatste zondagen, weer marktleider is op de zondag …

 5. Craig

  American Pie blijft gewoon leuk. Hoeveelste keer is MI 2 nou al op TV geweest?

 6. Joost

  Weer een leuke uitzending van Miljoenenjacht; met het Casinobrood…haha

 7. Ronald

  >Talpa weet z’n zondag nog naar omstandigheden goed te hanteren en dat terwijl SBS de >leukste en spannendste F1 Race van het jaar in z’n uitzendschema had staan.

  Die was ’s middags ..dan zendt Talpa nog helemaal niet uit.

 8. Jordy de Mol

  van villamedia.nl:
  Talpa in 2007 eigen 24-uurs zender
  Talpa begint in 2007 met een eigen 24-uurs tv-zender. De onderhandelingen daarvoor zijn in een vergevorderd stadium. Dat blijkt uit een interview met Talpa topman Ronald Goes in de Telegraaf van zondag. “Die zender komt er, ergens in 2007. Een breed station, dat 24 uur per dag, zeven dagen per week gaat uitzenden. Natuurlijk zijn wij blij met de huidige samenwerking met Nickelodeon, maar we willen daarnaast een kanaal helemaal voor ons alleen. Op dit moment praten we daarover met kabelaars en programmaraden en ik heb het idee dat het gaat lukken.â€? De geruchten over een mogelijke overname van SBS (SBS 6, NET 5 en Veronica) of delen daarvan blijven ondertussen de kop opsteken. ,,Als SBS daarover wil praten, horen we ze graag aan, maar we gaan er niet op zitten wachten en trekken ons eigen plan. Op dit moment is een dergelijke overname niet aan de orde.â€?

  @Ronald …dan zendt Talpa nog helemaal niet uit.
  Dat gaat dus niet heel lang meer duren!

 9. René

  Ik word een beetje moe van al die berichten die Talpa de wereld instuurt. Misschien moeten zij zich is met hetgeen ze roepen bezighouden. Voorlopig zie ik niets van Talpa behalve wat leuke programma’s die niet Talpaspecifiek zijn

 10. chaser

  De rijdende rechter was gisteren wel een vreemde uitzending…ruzie om niks…

 11. ;-)

  Heb je weleens een ruzie gezien bij de rijdende rechter die wel ergens over ging dan?

 12. MikE

  @René: Ik word al tijden moe van dat gezeur van jou op dit log.

 13. René

  @MikE
  Niet lezen en vooral niet reageren. Daarmee bewijs je mij en dit log een grote dienst, want jij hebt nog nooit iets bijgedragen aan een gewone meningsuitwisseling.

 14. Jordy ||

  1-0

 15. Johan

  Blik op de Weg blijft ook goed lopen, hoewel ik me altijd mateloos erger aan Leo de Haas, kijk ik bijna elke week

 16. Maurice

  Waar slaat dit op?? : “Ik word een beetje moe van al die berichten die Talpa de wereld instuurt.”

  Er komen zelden berichten van Talpa zelf naar buiten. De berichten die je altijd leest zijn bijna altijd van (concurerende) “tv-kenners”

  Ik word misselijk van die hopeloze zelf ingenomen mensen hier.. Gadver!

 17. René

  @Maurice
  9 van de tien keer zijn het berichten van Talpa zelf of berichten uit interviews dus toch door Talpa geroepen. Het maakt niet uit, maar wanneer gaan ze wat doen, want alleen al dat roepen door Talpa is erg vermoeiend. Dat heeft niets met zelfingenomenheid te maken hoor. Dat is gewoon een realistische kijk op zaken van mensen die Talpa al een tijdje volgen.

 18. Ellen

  Gisteren zei Ivo Niehe bij Frank Awick op AT5, dat niemand van Talpa had verwacht dat de kijkcijfers van de zender zo tegen zouden vallen. Hij zei er moeite mee te hebben dat zijn programma soms 10 keer minder kijkers trekt dan bij de Tros en trok de vergelijking met een schoolklas: ”Als ik een opstel voorlees, moet de klas vol zitten”. Hij zei dat hij het voorlopig ook niet goed ziet komen met Talpa.

 19. Jordy de Mol

  In dat interview kwam nogmaals de hoge dunk die deze man van zichzelf heeft naar voren…ik kijk ook niet naar hem. Toch heeft ‘ie wel gelijk dat je iets maakt voor een groot publiek. Uiteindelijk mag Ivo nog niet echt klagen, want na een dipje heeft hij toch rond de half miljoen kijkers weten te trekken.

 20. MikE

  @Rene: Jij bent de enigste persoon hier waaraan ik me erger. Dat komt doordat je jezelf als mediaspecialist beschouwd, terwijl je de hele dag de tijd hebt om lekker te reageren op Mediacourant en weet ik nog wel niet meer.

  Ga werk zoeken bij een omroep en deel je expertise, wellicht wordt je nog rijk. Of ga lekker verder met die zelf ingenomen zooi van je bij Leefbaar Almere.

  Draak.

 21. René

  @MikE

  Tjonge jonge jonge. Ik beschouw mij niet als mediaspecialist. Dat is wat jij er van maakt en dat is echt teveel eer.
  Ik ben gewoon net als jij een kijkconsument met een mening. Niets meer en niets minder.

  Je weet niets van mij dus moet je geen feiten aanhalen die a. niet relevant zij en b. Niet in een juist perspectief staan.
  Kortom beheers je zelf en doe je best om je te gedragen als een volwassen vent als je iemand commentaar geeft. Lukt dat je niet laat het dan achterwege om commentaar te geven.

  Zoals ik het nu zie is mij laatste opmerking het beste advies voor jou. Sterkte
  *zucht*

 22. Maurice

  Jij bent om te *zuchten* René met je onnozele opmerkingen…

 23. MikE

  @René: Ik ben gelukkig niet zo lelijk als jij. Wat een hoofd!

 24. René

  @MikE
  Ik ben gelukkig niet zo dom als jij en dan maakt het niet uit dat je lelijk bent.

  Zo en nu maar weer verder met je eigenste zelf he, rukkertje?

 25. Theo

  :D Discussie over voetbal
  ;) Discussie over Talpa
  :P Discussie over/met Rene

  Jawel hoor ik ben weer helemaal thuis ;)

 26. Martijnjdd

  Hé Theo! Terug van weggeweest!
  Dat zal het niveau van de discussie hier direct verhogen. ;)

 27. Martijnjdd

  Overigens … wie heeft gisteren “the making off” van PE gezien? Erg leuk kijkje achter de schermen en diep respect voor het programma als je ook alle tegenslagen hoort die ze hebben meegemaakt.
  Enkele uren voor de start waren de camera’s bijvoorbeeld nog niet vrijgegeven door de douane van Viëtnam. Een corrupte ambtenaar wilde 1 miljoen euro aan cash (!) geld zien. Hoop papierwerk, belletjes en topadvocaten zorgden voor de oplossing.
  En door aanhoudend fileleed was de crew (op 1 man na) slechts enkele uren voor de koppels in Lazaa aangekomen om de finalespelletjes voor te bereiden.

  Tijd voor een Televizierring voor deze serie. Na 3 seizoenen vakmanschap verdienen ze deze prijs.

 28. René

  @Theo
  Lol :P

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.