ONM komende twee jaar bij BNN

[img=237,357 left]http://home.planet.nl/~will1856/Mediakrant/bnnverhuisd.JPG[/img]De dagelijkse soap Onderweg Naar Morgen zal zeker tot 2008 te zien zijn bij BNN. Daartoe heeft de omroep overeenstemming bereikt met producent Endemol Nederland. ONM is sinds september 2005 te zien bij BNN en trekt dagelijks 800.000 kijkers.

Het eerste jaar ONM bij BNN is uitermate succes- vol geweest“, aldus Laurens Drillich van BNN. “Niet alleen zijn de kijkcijfers toegenomen, ook is het gelukt om de soap realistischer en jonger te maken en om maatschappelijke thema’s als groepverkrachtingen en loverboys te verwerken in de serie. Daarmee is ONM ?n BNN ?n publieke omroep ?n een kijkcijferhit geworden. Daar zijn we meer dan tevreden over, zeker als je ziet wat er vorig jaar allemaal aan narigheid geroepen werd toen we de serie overnamen van RTL.

Endemol Nederland is zeer verheugd dat ONM een vervolg krijgt. Creatief directeur Peter R?mer: “Door hard werken en veel inspiratie van zowel Endemol als BNN heeft ONM zich ontpopt tot een soap die midden in de belevingswereld van jongeren staat. Ik ben erg blij dat we met BNN zijn overeengekomen om door te gaan tot 2008. De makers en de acteurs hebben dat verdiend.

Door veranderingen in de schema’s van de drie netten van de publieke omroep zal het uitzendtijdstip en de zender van ONM in het najaar veranderen. Vanaf september 2006 staat ONM op het nieuwe Nederland 3, om 19.00 uur. De beslissing om ONM om 19.00 uur te plaatsen is genomen door de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep. Drillich: “We hebben er alles aan gedaan om dit te voorkomen. Dat is niet gelukt. We zijn zoals bekend voorstander van het nieuwe programmeringsmodel en daar verandert deze beslissing niets aan. Dus dit soort dingen kunnen gebeuren. Het is wel zuur. Nu is het zaak om alle kijkers van ONM op de hoogte te stellen dat hun serie straks om 19.00 uur te zien is. Daar moet BNN, maar vooral ook de Publieke Omroep zijn uiterste best voor doen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen