Joop van den Ende neemt belang in Eyeworks

Miljardair Joop van den Ende neemt een belang van dertig procent in Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans (foto). Eyeworks wil de opbrengst van de aandelenverkoop gebruiken voor expansie over de grens.

Het is onbekend welk bedrag Van den Ende betaalt voor het belang. Eyeworks verkoopt de aandelen aan Van den Ende & Deitmers, een participatiemaatschappij waarin ook voormalig Endemol-directeur Hubert Deitmers deelneemt.

De transactie levert Eyeworks niet alleen geld maar ook nieuwe kennis op, aldus Oerlemans. Joop van den Ende zal zitting nemen in de raad van commissarissen van de productiemaatschappij. Hij moet Eyeworks helpen bij de groei in het buitenland. “Wij willen een serieuze speler zijn.” De directie onder leiding van Oerlemans houdt de overige zeventig procent in het productiebedrijf. Eyeworks haalde recent ook een nieuwe bestuurder met internationale ervaring binnen. De Amerikaan Mark Lazar is in maart aangetreden als financieel directeur. Hij werd in Nederland bekend als de financieel topman die telecombedrijf Versatel uit de malaise heeft gehaald. [u]ANP[/u]

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen