521.000 kijkers voor Expeditie Robinson

De kijkcijfers van maandag 24 april 2006 (SKO)

Expeditie Robinson: Strijd der Titanen (Talpa, 20:28) – Ernst-Paul Hasselbach is al zeven edities de presentator van het programma Expeditie Robinson, dat gisteren door 521.000 kijkers (madl: 8.2%) bekeken werd. Hasselbach, die naast presentator ook leidinggevende is bij Talpa, voelt zich letterlijk the godfather van het programma, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. En dan te bedenken dat eigenlijk Ton van Royen het programma zou gaan presenteren.

Hasselbach: “Een week voor vertrek had Ton opeens iets vaags, een tropenallergie ofzo. Ik had twee dagen om te beslissen of ik in zijn plaats wilde. op mijn verjaardag, 23 mei, bedacht ik me: dit zijn van die momenten waar ik later onwaarschijnlijk veel spijt van ga krijgen of het wordt de beste beslissing die ik ooit heb genomen.”

Hasselbach schrok wel van de laatste kijkcijfers van Robinson. Het programma, dat jarenlang bij NET 5 kon rekenen op zeker een miljoen kijkers, trok vorige week maandag 660.000 kijkers. “Dat is absoluut teleurstellend. Voor een deel valt het te verklaren omdat we nu in het voorjaar uitzenden. Dat is wennen voor de kijker.” Maar er is meer aan de hand. “We hebben het zwaar op dit moment. Talpa heeft een terugval gekend nadat we de eerste maanden goed uit de startblokken kwamen. Veel mensen waren in het begin nieuwsgierig, nu staan we weer met onze beide benen op de grond. Ik erken absoluut dat een hoop mensen ageren tegen Talpa. Dat vind ik voor een deel heel Nederlands. Hoge bomen vangen veel wind. En John de Mol is zo’n beetje de hoogste boom die er is in Nederland. Ik heb wel geleerd om me daar zo weinig mogelijk van aan te trekken. Want we zijn veel beter dan onze pers en onze kijkcijfers. Als we maar lang genoeg doorgaan met het bieden van kwaliteit, gaat zich dat lonen. Mensen gaan uiteindelijk wel kijken.

Over mijn lijk (BNN, Ned2, 21:55) – De BNN-docusoap Over mijn lijk met presentator Patrick Lodiers ging vorige week met 567.000 kijkers van start op Nederland 2. De tweede aflevering werd gisteren door 546.000 kijkers (madl: 8.0%) bekeken. In Over mijn lijk worden vijf jonge, terminaal zieke mensen een jaar gevolgd.Ik wil laten zien dat er veel leven zit in mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Ze hebben een sterke wil. Dat vind ik mooi“, aldus Lodiers onlangs in Televizier.Als je me vraagt wat ik doe als ik te horen zou krijgen dat ik ongeneeslijk ziek ben, zou ik zeggen: ik geef het meteen op. Maar ik heb door het programma geleerd dat je een enorme kracht ontwikkelt wanneer je erachter komt dat je dodelijk ziek bent.Terwijl Patrick Lodiers een jaar lang de terminaal zieke jongeren volgde, presenteerde hij ook komische programma’s als De Lama’s.Tussendoor waren er inderdaad vrolijke opnamen van De Lama’s en Kannibalen. Dat voelde niet vreemd; het is immers ook gewoon het leven. Soms, en dat vond ik mooi, zaten de hoofdpersonen uit Over mijn lijk zelfs in het publiek bij De Lama’s. Ik presenteer graag uiteenlopende programma’s. Op die manier hou ik het speelvak breed. Dan leer je op alle fronten wat. (..) Als er mensen zijn die die beelden in Over mijn lijk te priv

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen