1 april-grap Jeugdjournaal leidt tot veel reacties

De 1 april-grap van het Jeugdjournaal heeft tot veel reacties geleid. In de uitzending van zaterdag 1 april meldde het Jeugdjournaal dat de hoofdredactie heeft besloten dat de nieuwsrubriek voortaan alleen nog door mannen zal worden gepresenteerd.

De vrouwelijke presentatoren van het Jeugdjournaal zijn nu tegelijk zwanger. In juni wordt de baby van Milouska Meulens geboren en die van Liesbeth Staats wordt een dikke maand later verwacht. Tamara Seur kan niet voor ze invallen, want die zit al hoogzwanger thuis.

Omdat het lastig is om steeds nieuwe invallers te zoeken, wil de hoofdredactie geen jonge, vrouwelijke presentatoren meer“, meldde het Jeugdjournaal. Winfried Baijens riep zijn kijkers in de uitzending van gisteren (552.000 kijkers) op om te reageren op deze kwestie.

De meeste kijkers zijn het erover eens dat het ‘belachelijk’ is als het Jeugdjournaal niet meer door vrouwen gepresenteerd zou mogen worden. “Ik vind het stom dat er geen meisjes meer Jeugdjournaal mogen presenteren. Nu ga ik niet meer kijken“, luidt ??n van de reacties op het internetforum. Een ander zegt: “Heel erg flauw dat alleen mannen presentator mogen zijn want ze zijn niet meer waard dan vrouwen. Zo lijkt het nu wel.” Weer iemand anders roept de kijkers op het Jeugdjournaal te boycotten: “Juist nu de vrouwen meer gelijk worden behandeld, komt uitgerekend het jeugdjournaal met zo’n beslissing! Het is ontmoedigend, geen voorbeeld voor de emancipatie. Als ik de dames was zou ik het aanvechten: discriminatie.

Op een gegeven moment kwamen enkele jeugdige kijkers er achter dat het ook wel om een 1 april-grap zou kunnen gaan. “Hoi, ik vind dit een erg flauwe grap. Wat maakt dat uit dat ze per ongeluk allemaal tegelijk zwanger zijn?“, vraagt forumbezoeker Janiek zich af.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen