Nominaties BNN’s hoofdprijs bekend

[img=210,190 left]http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/herrieindekeuken/components/images/Herrie-in-de-keuken210x186.jpg[/img]BNN reikt op 8 april voor de vierde keer De Hoofdprijs uit, een prijs voor de meest populaire programma’s met een jong karakter. De presentatie is in handen van Sophie Hilbrand. In de categorie ‘Amusement’ zijn net als vorig jaar Idols (RTL 4) en Expeditie Robinson (Talpa) genomineerd samen met Katja versus Bridget (BNN) en De Lama’s (BNN). Vorig jaar won Idols en in 2004 ging Expeditie Robinson met de prijs naar huis.

In de categorie ‘Info(tainment)’ zijn Jensen (RTL 5) en Het Blok (NET 5) te vinden, aangevuld met het programma Herrie in de Keuken (RTL 5, foto) en Spuiten&Slikken (BNN). Bij de ‘Dramaseries’ is er een nominatie voor Meiden van de Wit (NET 5, winnaar van 2003 en 2004).

Ook Rozengeur & Wodka Lime (RTL 4), Kicken (Yorin) en Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL 4, winnaar 2005) zijn in deze categorie genomineerd.

Ook dit jaar zijn de genomineerde programma’s gekozen door een comit? van aanbeveling bestaande uit Patrick Alders (MTV/TMF), Erland Galjaard (RTL Nederland), Alphons Martens (SBS Groep), Remko van Westerloo (TALPA) en voorzitter Joris van Heukelom (BNN). Het comit? wordt geadviseerd door Bas de Vos (NOS Kijk- en Luisteronderzoek).

Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een door de NOS Kijk- en Luisteronderzoek samengestelde lijst van programma’s die, vanuit een objectief perspectief, relatief jong bekeken zijn. Op deze lijst staan alle programma’s die door de doelgroep 13-34 jaar zijn bekeken in het jaar voorafgaand aan de uitreiking. Vanaf 1 maart tot 22 maart kan er op deze programma’s worden gestemd via dehoofdprijs.tv. Tegelijkertijd houdt een onderzoeksbureau onder 450 personen die representatief zijn voor de doelgroep een onderzoek. De resultaten van deze twee bronnen bepalen uiteindelijk de winaars van de verschillende categorie?n.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen