MTV: ‘EO gebruikt populariteit van onze shows’

MTV vindt dat de Evangelische Omroep misbruik maakt van de muziekzender. MTV sommeerde de EO dat zij de programmatitel Pimp my life voor het nieuwe programma met presentatrice Margje Fikse niet mag voeren (zie eerder). Woordvoerder Jochem de Jong van MTV bij RTL Boulevard: “De naam ‘Pimp my..’ vinden we heel origineel.

Hij is alleen van ons, dus we hebben de EO gevraagd – eigenlijk meer gesommeerd – te stoppen met het gebruikmaken van de naam. (..) Als het een parodie is bijvoorbeeld, vinden we het hartstikke leuk.

Alleen je moet niet over de rug van MTV de populariteit van onze programma’s gaan gebruiken om zelf een jongere doelgroep aan te spreken en al helemaal niet in het licht van de toon die de EO de laatste tijd aanslaat als het gaat om de hele maatschappelijke discussie over videoclips en MTV. Andries Knevel van diezelfde EO heeft gezegd dat het morele verval van Nederlanders rechtstreeks te wijten is aan MTV. Hoe kan je dan zelf zo een naam als ‘Pimp my..’ gebruiken? Dat lijkt mij heel vreemd. De EO heeft absoluut boter op z’n hoofd in dit geval.

De hele discussie is vreemd in die zin dat de EO als omroep allerlei verschillende tonen aanslaat. Soms zijn we de as van het kwaad, soms zijn we zo cool dat je zo een naam van ons zomaar gebruikt om je populariteit onder jongeren te vergroten.” De EO heeft nu de titel Fiks a life bedacht voor het programma waarin zwervers in de watten worden gelegd. De EO koos voor de titel ‘Fiks my life’ omdat zij het een leuke verwijzing naar de naam van de presentatrice Margje Fikse vindt.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen