EO’s ‘Pimp my life’ mag niet van MTV

Het nieuwe televisieprogramma Pimp my life, dat de EO op dinsdag 7 maart uitzendt, moet een nieuwe naam krijgen. Dat meldt het ANP. Muziekzender MTV heeft de Evangelische Omroep verboden het programma over het helpen van een zwerver die naam mee te geven, omdat de combinatie ‘pimp my’ door de zender is gedeponeerd.

Woensdag wordt een nieuwe naam voor het programma bedacht. “Wij vonden de naam heel goed passen bij het programma, het is lekker eigentijds“, aldus een woordvoerder van de EO.

In ‘Pimp my life’, dat door Margje Fikse (foto) gepresenteerd wordt, pikken de programmamakers een zwever op van de straat om hem binnen ??n week weer op de rails te helpen. “Dat MTV het alleen- recht heeft op ‘pimp my’ was ons niet bekend.” Dinsdagmiddag legde MTV een claim neer bij de EO, met de eis de naam niet meer te gebruiken op straffe van een dwangsom. “Op korte termijn willen we het risico dat het programma wordt verboden uitsluiten, want het is erg leuk geworden“, aldus de woordvoerder. Het gaat in eerste instantie om een eenmalige uitzending, maar als het aanslaat sluit de EO een vervolg niet uit. “Tegen die tijd gaan we wel wat kritischer naar de claim kijken.

In de tv-gidsen van de komende weken staat het programma met zijn oude naam aangekondigd. De EO hoopt dat MTV dat door de vingers wil zien. “We kunnen daar echt niets meer aan doen. Laten we hopen dat MTV daar geen probleem van maakt.” [u]ANP[/u]

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen