Albert Verlinde vreest voor de kijkcijfers

[img=170,175 left]http://www.bluecircle.tv/upload/program3_1.jpg[/img]Albert Verlinde zegt in Televizier dat hij nog elke dag bang is dat het succes van RTL Boulevard (RTL 4) zal zakken. “Iedere ochtend zit ik voor de computer om de kijkcijfers te checken. En iedere keer weer vrees ik dat het foute boel is en ik kan zeggen: zie je wel, het zat er aan te komen“, aldus Verlinde in het programmablad. “Die angst voel ik omdat ik succes niet als een gegeven beschouw. Iedere dag moet er opnieuw voor geknokt worden. Inmiddels weet ik veel beter wat wel en niet werkt.

Albert is vanaf volgende week vrijdag (7 april) te zien in zijn nieuwe talkshow Albert op RTL 4, waarin hij sterren uit het binnen- en buitenland bezoekt en ontvangt. In een persbericht over de talkshow wordt Albert ‘het kijkcijferkanon’ genoemd.

Op de vraag of hij het daar mee eens is, antwoordt ‘entertainmentdeskundige’ Albert: “Eigenlijk wel. Het is niet aan mij om te roepen dat ik een kijkcijferkanon ben, maar inmiddels durf ik hardop te zeggen dat het succes van Boulevard ook wel iets met mij te maken heeft. Het afgelopen jaar heeft het programma behoorlijk onder vuur gelegen door concurrerende zenders en de wisseling van presentatoren. Toch zijn we overeind gebleven. Mijn kracht is mijn dynamiek en energie. Snel denken, snel onder woorden brengen, een sfeer van humor, boosheid of verdriet de huiskamers in kunnen gooien. Maar mijn grootste kracht is, denk ik, dat er geen verschil bestaat tussen de mens Albert en de tv-persoonlijkheid. Ik ga de buis op zoals ik ben. Wat ik voel, laat ik merken. (..) Het programma Albert zie ik als een doorstart van AVnu. Daarvoor had ik de lat veel te hoog gelegd. Er kwamen allemaal nieuwe ervaringen op me af en achteraf zou je kunnen zeggen dat het door de diepgaande gesprekken meer geschikt was voor de publieke omroep dan voor RTL 4.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen