327.000 kijkers voor Een betere buurt



De kijkcijfers van vrijdag 24 maart 2006 (SKO)

[hr][u]Een betere buurt (EO, Ned1, 22:38)[/u] ? Arie Boomsma presenteert sinds gisteren bij de EO op Nederland 1 het nieuwe tv-programma Een betere buurt, waarin zeven pas afgestudeerde jongeren tachtig dagen bij elkaar in een huis in de Rotterdamse Tarwewijk wonen om een plan te bedenken om de buurt leefbaarder te maken.

Een achterstandsbuurt wil ik de Rotterdamse Tarwewijk liever niet noemen“, aldus Boomsma bij TVgids Online. “De inwoners van die wijk schrikken van die term.

Die denken dan meteen dat ze als achterbuurt gezien worden. En dat terwijl daar de afgelopen jaren al zo veel verbeterd is! Maar er zijn nog steeds de nodige problemen in de Tarwewijk, met drugs, criminaliteit, leegstand. En dat proberen we in Een betere buurt aan te pakken. De deelnemers zijn wel allemaal gelovig, van katholiek tot gereformeerd, maar Een betere buurt doet niet aan zendingswerk en we willen ook geen mensen bekeren. De deelnemers doen wel mee uit naastenliefde en daarom past het programma goed binnen de nieuwe koers die de EO inslaat: De omroep wil midden in de maatschappij staan. Natuurlijk mogen de kijkers denken dat het goed en mooi is om christen te zijn, maar dat wordt nergens in woorden benadrukt.” De eerste aflevering van Een betere buurt werd gisteren door [u]327.000 kijkers (madl: 5.9%)[/u] bekeken.

[hr][u]Praatjesmakers (NCRV, Ned1, 21:06)[/u] – Jochem van Gelder was gisteren te zien in de laatste compilatie van Praatjesmakers, dat door [u]981.000 kijkers (madl: 13.9%)[/u] werd bekeken. De verborgen camera verraste ook gisteren weer een aantal bekende Nederlanders en de leukste babbels passeerden nog eens de revue. Volgens Van Gelder is het maken van Praatjesmakers een pittige klus. “Je kunt bij de auditie hele mooie gesprekken hebben, maar dan nog blijkt het in de uitzending soms niet te herhalen te zijn“, vertelde Jochem van Gelder onlangs in Priv?. “Je kunt met kinderen tussen vier en zes jaar niet afspreken dat ze dat ene nog moeten zeggen. Dat mislukt altijd. Daarom probeer ik bepaalde uitspraken terug te halen door ze uit te lokken. Zo waren er Chinese meisjes die bij de voorbereiding zeiden: ?Ik wou dat ik niet zo?n raar dopneusje had?. Dat is leuk, dus in de opname vraag ik: ?Wat zou je aan jezelf willen veranderen??. Maar toen kwam het niet. Een ander geval was een jongen die had gezegd dat hij ?s nachts zijn overleden opa zag. Als dat in een gesprek komt, is dat mooi, maar ook dat gebeurde niet. Als er geen leuke dingen komen, zenden we het niet uit.” Er worden ook wel eens kinderen aangemeld bij Praatjesmakers, wiens ouders willen dat ze beroemd worden. “Op het moment dat ze met showfoto?s aankomen en het eerste singletje van hun kind, is het heel jammer voor het kind. Ik bedoel, het kan best een aardig kind zijn, maar dan gaat het gewoon niet door. Dat soort types willen we niet.

[hr][u]Sponsor Loterij: Super Surprise Show (Talpa, 20:30)[/u] – Henny Huisman presenteerde net als Jochem van Gelder enkele jaren terug een programma met kinderen. In De Babysitter (RTL 4) was het zijn taak om een dagje op een aantal kinderen te passen. Volgens Van Gelder is zijn Praatjesmakers het meest succesvol gebleken. Jochem: “Ron Boszhard probeerde het met Sterretjes en Henny Huisman met De Babysitter. Maar Ron deed het met een oortje in, vertelde hij mij. Ze fluisterden hem vragen in voor de kinderen. Maar dat vind ik jammer, want dat gaat ten koste van het gesprek. Ik denk dat je beter zonder oortje in naar het kind kunt luisteren. De bedenkers van Henny?s programma maakten een fout. Die dachten te scoren door ?Henny-die-laat-zien-hoe-leuk-hij-is-met-kinderen?. Maar de kracht van ons programma is juist dat wij proberen te laten zien hoe leuk kinderen z?lf zijn. Ik kan een keer iets leuks zeggen, maar het leukste moet toch van de kinderen komen. Hoe meer ik het laat gaan, hoe beter het resultaat.” Henny Huisman was gisteren te zien in een nieuwe aflevering van de Super Surprise Show waar hij [u]442.000 kijkers (madl: 6.3%)[/u] mee scoorde.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen