NOS stopt Planet-column Groenhuijsen

Voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen mag van de NOS geen columns meer maken voor Planet.nl. De website publiceerde tot nu toe ??n column van Groenhuijsen. Veel mensen lazen vorige week de eerste column van Charles Groenhuijsen, staat op Planet.nl te lezen. “Onder ‘maakt Amerika de wereld veiliger’ ontstond een levendige discussie. Het was tegen het zere been van de NOS.

Groenhuijsen is nog in dienst van het journaal en mag daarom niet zonder toestemming voor Planet werken.

Charles Groenhuijsen ziet zich nu genoodzaakt om -in afwachting van de rechterlijke uitspraak in de ontslagzaak tegen de NOS – zijn columns even op te schorten. Over ongeveer tien dagen wordt er een uitspraak verwacht. Hans Laroes, hoofdredacteur van het journaal, zegt dat hij Groenhuijsen niet heeft opgedragen zijn werkzaamheden voor derden stop te zetten. “Ik heb simpelweg geconstateerd dat hij een column zou gaan schrijven voor Planet en zag vervolgens inderdaad de eerste aflevering op de site staan“, aldus Laroes bij Planet. “Ik heb hem daarover om opheldering gevraagd omdat dat niet met mij is overlegd en dat is wel de afspraak bij de NOS. Hij is tenslotte nog gewoon in dienst bij ons. Je mag in principe wel bijklussen, maar voor freelance werk moet je gewoon even toestemming vragen aan de hoofdredactie. Dat heeft hij in deze opnieuw niet gedaan.

Er komt natuurlijk een moment dat de rechter een uitspraak doet en Charles niet meer officieel bij ons in dienst is. Dan kan hij doen en laten wat hij wil. Het blijft natuurlijk heel jammer dat het zover gekomen is. We zijn, zoals eerder gezegd, door riemen en ruiten gegaan om hem een mooi aangepast contract aan te bieden om het acht uur-journaal te presenteren tegen een heel aardig bedrag. Het is echt puur en alleen aan hem te wijten dat dat nu niet doorgaat.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen