Leden NCRV willen fuseren met de EO

Bijna driekwart van de NCRV-leden wil dat de omroep ??n wordt met de EO. Dat zegt NCRV-voorzitter Leo Born in het Nederland Dagblad. Born is zelf voorstander van het idee. “In de wortels horen we gewoon bij elkaar’“, aldus Born. Directeur Henk Hagoort van de EO ziet niets in een fusie.

Volgens Hagoort verschillen beide omroepen “wel degelijk enorm van elkaar. Al was het maar omdat wij een duidelijk missionaire doelstelling hebben.” Een nauwe samenwerking tussen KRO, NCRV en EO moet volgens de NCRV-voorzitter mogelijk zijn. Born: “Hoe je het wendt of keert, we zijn alle drie christelijke organisaties. De EO is wat specifieker, wij zijn wat rationeler van inslag en ook bij de KRO zie je nog die traditie. In de wortels horen we gewoon bij elkaar. En dat vindt onze achterban ook. Zeventig tot tachtig procent is van mening dat de NCRV en de EO eigenlijk ??n zouden moeten zijn. We zouden sterker staan als we samen zouden optrekken, elkaar rugdekking geven.” Volgens Born wordt deze mogelijkheid regelmatig besproken tussen de omroepbesturen onderling.

We zijn niet in gesprek over samenwerking“, zegt EO-directeur Hagoort echter. De EO-achterban ziet volgens hem een samenwerking ook niet zitten. “De mensen willen de missie herkennen, en die herkennen ze niet bij de NCRV.” Hagoort erkent dat de EO en de NCRV veel dubbelleden hebben. “Mensen die tientjeslid van de EO zijn, maar omdat ze dat zo gewend zijn de NCRV-gids nog lezen.” Intensieve samenwerking gaat Hagoort veel te ver. [u]Nederlands Dagblad[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen