Jensen: ‘Grappen over Viola heel onschuldig’

[img=337,235 left]http://www.planet.nl/upload_mm/6/0/b/img-151205-266.onlineBild.jpg[/img]”Goedenavond dames, heren en Viola Holt.Robert Jensen is sinds gisteren terug met zijn gelijknamige talkshow op RTL 5. Jensen reageerde in de eerste aflevering op de ontstane commotie.

Half december werd bekend dat Holt de mogelijkheden onderzocht voor een strafzaak tegen Jensen, omdat de presentator volgens Viola ‘denigrerende grappen’ over haar maakte. Nu geeft Viola aan het hoofdstuk Jensen te hebben afgesloten.

Ik voel me genoodzaakt er toch iets over te zeggen“, aldus Jensen in zijn talkshow. “Eigenlijk ben ik iemand die nooit reageert op vage beschuldigingen en roddels. Alles wat ik te zeggen heb doe ik gewoon hier, maar ik wil toch even reageren. Er was een bericht in ‘RTL Bullshit’, eh.. RTL Boulevard, want Viola zou mij aanklagen omdat ik haar depressies zou bezorgen. We hebben in het verleden wel eens grappen over haar gemaakt, maar heel onschuldig.” In een filmpje vergelijkt Jensen de presentatrice bijvoorbeeld met een olifant. “Het is toch lachen. Ik had net zo goed Erica Terpstra of Han Peekel kunnen zeggen en die zouden dat helemaal niet erg vinden, maar ‘Viool’ doet tegenwoordig alsof ik een sportprent over haar getekend heb.

Volgens Jensen kon hij het altijd ‘prima’ met Viola vinden. “Nu, terwijl ze nieuwe programma’s gaat doen en schilderijen moet verkopen, wordt ze opeens depressief van me. (..) ‘Er loopt een strafzaak’, zegt Kwalbert. Ik heb geen telefoontje gehad. Er is niets aan de hand.

De talkshowhost snapt niet waarom Viola zo boos op hem is, gezien zij volgens Robert vroeger ook wel eens uithaalde naar een collega. Jensen liet een oud fragment zien van Viola, waarin zij haar mening gaf over 5 uur Show-collega Catherine Keyl. Holt een aantal jaren terug: “Als Catherine aadig tegen je doet, dan zit er een bedoeling achter. Dat zie je aan haar ogen. (..) Om te beginnen ben ik een leeuw en als er wat is val ik van voren aan en zij is een schorpioen en als er wat is loopt ze achter je om en prikt je in de rug. (..) Het is niet een warm mens. Ze doet warm, ze kan warm doen. Het is niet een persoonlijkheid waarvan je zegt: ‘Christus, wat een schoonheid’. Ook in haar jeugd niet. Het is altijd een beetje een lerares geweest. Een vrouw met een mantelpakje en een bril met een streng, kil gezicht. Altijd het foute kapsel ook. (..) Ik heb wel eens medelijden met haar. Ze wil zo graag aardig gevonden worden, maar ze is het niet.

Jensen heeft wel beloofd een ander slachtoffer te kiezen voor zijn grappen. De komende vier maanden zal hij non-stop te zien zijn op RTL 5. “Net als vorig jaar weer een lading wereldsterren. Echt van het niveau Robbie Williams en Kelly Clarkson, de betere werken. Ik hoorde dat Pink langs gaat komen binnenkort, fantastisch.” Ook bekende Nederlanders als Catherine Keyl, Natascha Froger, Filemon Weselink en Patty Brard zullen dit seizoen plaats nemen op de rode Jensen-bank.

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen