2,6 miljoen kijkers voor SluitingsceremonieDe kijkcijfers van zondag 26 februari 2006 (SKO)

[hr][img=300,175 left]http://www.vrtnieuws.net/sport_master/winterspelen/hoofdpunten/060226_slotceremonie/S_060226_OW_Slot_ringen-20060226-222632.jpg[/img][u]Olympische Spelen: Sluiting (NOS, Ned2, 19:59)[/u] ? De twintigste Olym- pische Winterspelen zitten erop. “Deze Spelen waren van een uitzonderlijke kwaliteit“, aldus Jacques Rogge, topman van het IOC.

Om halftien gisterenavond heeft Rogge de Winterspelen van Turijn voor gesloten verklaard. “Ik roep de jeugd van de wereld op om over vier jaar opnieuw te verzamelen op de Spelen van Vancouver.

Tienduizenden mensen in het olympische stadion van Turijn werden getrakteerd op een show van licht, klank en beeld. “Turijn, mijn complimenten en bedankt“, sprak Rogge. “Jullie hebben de proef met glans doorstaan. Atleten, we hebben jullie geweldige prestaties gewaardeerd.” Op de persconferentie voor de slotceremonie had Rogge al gezegd dat hij “gelukkig” was met het verloop van de Spelen. “Ik zal nooit van Olympische Spelen zeggen dat ze de beste aller tijden waren, maar het IOC is wel zeer tevreden over Turijn. De Spelen waren buitengewoon. De kwaliteit was uitzonderlijk hoog.” Rogge bestempelde de Canadese schaatsster Cindy Klassen (goed voor vijf medailles waarvan een gouden) wel als “The woman of the Games“. De NOS scoorde [u]2.618.000 kijkers (madl: 32.4%)[/u] met de slotceremonie op Nederland 2.

[hr][u]Lotte (Talpa, 20:40)[/u] – De telenovelle Lotte vult vanaf vanavond een half uur uit de vooravond van Talpa. Hopend op mooie kijkcijfers in de vooravond, zond de televisiezender gisteren de eerste aflevering van Lotte uit na het zeer goed bekeken De wedstrijden (2,1 miljoen kijkers). De 26-jarige Nyncke Beekhuizen speelt de titelrol van Lotte. Nyncke moest voor de serie in een lelijk eendje veranderd worden, maar dat wist ze nog niet toen ze op auditie ging. Toen werd haar slechts verteld dat ze een sc?ne moest spelen waarin ze op sollicitatiegesprek gaat. “Dus ik met een net pak aan en make-up op naar de auditie“, aldus Nyncke in Televizier. “Daar hoorde ik waar het precies om ging. Toen had ik zoiets van: O, oke. Maar ik vond het eigenlijk wel heel erg leuk. Zeker omdat Lotte echt een ontwikkeling gaat doormaken.” Nyncke is in de serie te zien met bril, beugel en krullen in het haar. “Die beugel had ik al even van tevoren, maar ik heb er expres niet mee geoefend. Dat heeft een veel beter effect tijdens de opnamen, met dat geslis; vooral de s is lastig.” Lotte scoorde gisteren [u]837.000 kijkers (madl: 10.3%)[/u]. De eerste aflevering is vanavond rond 18.30 uur nogmaals te zien.

[hr][u]Toen was geluk heel gewoon (NCRV, Ned1, 21:34)[/u] – De komedieserie Toen was geluk heel gewoon is al meer dan tweehonderd afleveringen uit. Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier zijn zowel de schrijvers als de hoofdrolspelers van deze komedieserie, die gisteren door [u]874.000 kijkers (madl: 10.6%)[/u] bekeken werd. “Deze comedy schrijven en spelen is verschrikkelijk leuk werk“, vertelde Gerard Cox onlangs in TROS Kompas. “Daarom houden we het al tweehonderd afleveringen vol. We hebben er heel goed mee gescoord en dat had ik nooit gedacht. We zijn begonnen en nu zijn we dertien jaar verder.” De komedieserie is gebaseerd op de buitenlandse serie ‘The honeymooners’. “De enige overeenkomst met de serie The honeymooners is het gegeven van twee vrienden, de ??n buschauffeur en de ander rioolwerker, die boven elkaar wonen. Dat is nog steeds zo. Maar verder zijn we heel snel begonnen om een eigen kant op te gaan en dat is goed uitgepakt.

[hr]

De TOP-lijsten van deze dag zijn twee weken

na dato helaas niet meer beschikbaar.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen