Talpa verwerft tv-rechten KNVB-beker

Talpa heeft de tv-rechten verworven voor de KNVB-beker. De zender betaalt hiervoor bijna 8 miljoen euro per jaar. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat SBS6 tot op heden voor de cup neertelde.

Het contract met Talpa geldt voor drie jaar en loopt tot medio 2009. Komend seizoen doen voor het eerst ook de Europese deelnemers vanaf de tweede ronde mee. Talpa mag tot en met de finale maximaal 22 bekerduels live uitzenden. De KNVB onderhandelt nog met UPC/Chello Media over de mogelijkheid van live uitzendingen achter de decoder.

Talpa zal met ingang van komend seizoen ook de eerste divisie overnemen van SBS6. Maar anders dan tot nog toe zal slechts een beperkt aantal wedstrijden in samenvattingen op de televisie te zien zijn. Daarnaast betaalt Talpa ook g??n rechtenbedrag voor de eerste divisie.

Van SBS6 ontving de CEV iets meer dan ??n miljoen euro per jaar. Deze zender biedt de kijkers elke vrijdagavond een programma van een uur met samenvattingen van alle wedstrijden. In de verbintenis met Talpa is de eerste divisie duidelijk opgeofferd door zowel de KNVB als de Eredivisie NV.

Voetbal kost veel geld. Voor elke uitwedstrijd van Oranje betaalt Talpa 1,3 miljoen euro. Per thuiswedstrijd betaalt SBS6 iets minder dan een miljoen. “De televisie wil steeds meer wedstrijden omdat er veel naar gekeken wordt“, aldus Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands elftal. “Maar daarmee maak je de sport kapot. Het is ontaard in een ratrace waarin het vooral gaat om veel geld en niet om goed voetbal. Als je je beste spelers te vaak laat voetballen, daalt de kwaliteit van het spel. De toppers zakken door hun hoeven. Je ziet het niet alleen bij voetbal. Er is ook te veel tennis op tv. Het is toch duidelijk geen contactsport, maar ook daar zie je de enkelblessures toenemen. Dat vind ik niet gek als ik zie hoe vaak ze daar moeten spelen. Je kunt de televisie niet aanzetten of er wordt ergens getennist of gevoetbald.” [u]Telegraaf[/u] / [u]AD[/u]

Meer in # Geen categorie

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen