7,5 miljoen kijkers voor Nederland – Frankrijk


De kijkcijfers van vrijdag 13 juni 2008 (SKO)

Nederland – Frankrijk (NOS, Ned1, 20:39) – De wedstrijd Nederland – Frankrijk is vrijdagavond door maar liefst 7.476.000 kijkers (madl: 84.9%) bekeken en is daarmee tot nu toe de best bekeken televisie-uitzending van het jaar 2008. Ruim 5,5 miljoen mensen keken naar de nabeschouwing. Na twee wedstrijden op EURO 2008 staat Oranje al in de kwartfinales. Het won met 4-1. Marco van Basten: “We staan nu in de kwartfinale. Het eerste doel is bereikt en daar zijn we heel blij om.

De KNVB heeft op het Europees kampioenschap al 11,5 miljoen euro verdiend: de kwalificatie voor de kwartfinale betekende een bonus van 2 miljoen euro. Inmiddels is Oranje topfavoriet voor de Europese titel bij bookmakers. Edwin van der Sar: “Zelfs de grootste optimist had niet verwacht dat we na twee wedstrijden al geplaatst zouden zijn. Ik denk dat er nu wat spelers rust gaan krijgen, maar we zijn aan onze stand verplicht tegen Roemenië er alles aan te doen om een goed resultaat te halen.” Nederland – Frankrijk is de best bekeken uitzending van 2008. Op de tweede plaats volgt Peter R. de Vries met 7.030.000 kijkers. Plek drie wordt ingenomen door Nederland – Italië met 6.992.000 kijkers.

Italië – Roemenië (NOS, Ned1, 17:52) – Italië mag blij zijn dat het nog een rol kan gaan spelen op het Europees kampioenschap. Tegen Roemenië werd het in Zürich maar net 1-1. Italiaan Andrea Pirlo: “We hebben enorm veel kansen gehad, alleen wilde die bal maar niet over de doellijn. We toonden in deze wedstrijd een heel andere mentaliteit, veel agressiever dan tegen Nederland. Helaas heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd.” De Italiaanse bondscoach Roberto Donadoni maakte voor één keer een uitzondering en wilde dit keer wel over scheidsrechters praten. Luca Toni werd tegen Roemenië namelijk onterecht voor buitenspel afgevlagd, waardoor Italië een loepzuiver doelpunt werd onthouden. “Laten we zeggen dat het een offday was voor de arbiter (red. Tom Henning Ovrebo)“, aldus de Italiaanse bondscoach. “Normaal gesproken praat ik niet over scheidsrechters, maar nu moet ik wel. Het is zielig dat ze Panucci tegen Nederland wel achter de acherlijn zien liggen. Maar dat Toni terugloopt om zo juist niet buitenspel te staan, ziet een scheidsrechter niet.” Italië – Roemenië werd door 3.104.000 kijkers (madl: 62.4%) bekeken.

EK Lingerie (Veronica, 21:31) – Veronica probeert slim mee te varen op het succes van het Europees Kampioenschap Voetbal door in de rust van de wedstrijden het EK Lingerie uitzenden. Dit jaar is het programma echter minder succesvol dan tijdens het vorige grote voetbaltoernooi. Hot Shots EK Lingerie werd vrijdag door 338.000 kijkers (madl: 3.8%) bekeken. Daarmee is het overigens wel het best bekeken programma van Veronica op vrijdag en de meest succesvolle uitzending tegenover de wedstrijd Nederland – Frankrijk. Programmadirecteur Alphons Martens vertelt dat het EK Lingerie niet meer terugkeert, omdat Veronica minder plat wil zijn. Het is volgens Alphons niet zo, dat het adverteerders afstoot. “Nou, in de reclameblokken eromheen vochten ze om een plekje hoor. Maar ze wilden het programma niet openlijk sponsoren.” Series als Temptation Island keren niet meer terug. “Je ziet internationaal ook steeds minder ‘sexy reality’-series op de markt. Of kijk naar onze eigen serie, Undercover Lover. De eerste reeks ging goed, de tweede reeks liep minder.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen