Verliefd op Ibiza sluit af als kijkcijferflop

Geplaatst op Sun 15 Dec 2013 om 9:39


De kijkcijfers van zaterdag 14 december 2013 (SKO)

De serie Verliefd op Ibiza sloot zaterdag af als kijkcijferflop. De grote finale trok slechts 474.000 kijkers naar SBS 6, goed voor 7 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Verliefd op Ibiza was een grote teleurstelling voor SBS 6. De familiezender verwachtte er zo veel van, dat ze haar najaarspresentatie hield op Ibiza en daar de hele vaderlandse pers naar toe liet vliegen. Al vanaf de eerste aflevering eind oktober was de serie echter een teleurstelling.

De serie opende met een magere 617.000 kijkers, ging een week later naar de recordscore van 660.000 kijkers, maar aflevering drie en vier scoorden niet meer dan 600.000 kijkers. Aflevering vijf en zes doken onder de 500.000 kijkers en vorige week kwam Verliefd op Ibiza uit op de horrorscore van 365.000 kijkers.

Ook de candid camera-show Welkom bij de Kamara’s beleefde zaterdag zijn grote finale. Daar keken direct na Verliefd op Ibiza 606.000 mensen naar, goed voor 8,4 procent marktaandeel. Vorige week waren dat er nog 537.000.

Al met al was SBS 6 nog wel de nummer drie van de avond met 8,2 procent marktaandeel. De zender stond in de schaduw van Nederland 1 (20 procent) en RTL 4 (19 procent).

Nederland 1 had met het Achtuurjournaal (1,9 miljoen) de winnaar van de avond, terwijl RTL 4 met Holland’s Got Talent (1,9 miljoen) de winnaar op prime time had.

De andere toppers op prime time waren de Nederland 1-titels Animal Crackers (1,4 miljoen), De Kwis (1,4 miljoen) en Echt Waar (941.000).

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.932.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.868.000
03. Studio Sport Eredivisie (Ned1) 1.571.000
04. Animal Crackers (Ned1) 1.438.000
05. De Kwis (Ned1) 1.423.000


06. Kassa (Ned1) 1.327.000
07. Journaal 18:00 (Ned1) 963.000
08. Half acht nieuws (RTL4) 943.000
09. Echt Waar (RTL4) 941.000
10. Overspel (Ned1) 924.000


11. EenVandaag (Ned1) 911.000
12. Hart van Nederland (SBS6) 854.000
13. Eigen huis en tuin (RTL4) 781.000
14. Nieuwsuur (Ned2) 743.000
15. Campinglife (RTL4) 596.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 20.0%
2. RTL4 / 19.0%
3. SBS6 / 8.2%
4. Ned2 / 7.4%
5. RTL5 / 6.7%


6. NET5 / 4.4%
7. Ned3 / 4.1%
8. RTL7 / 3.7%
9. RTL8 / 2.7%
10. Vero / 2.7%


11. Discov / 1.4%
12. Comedy / 1.3%
13. FOXEre / 1.2%
14. TLC / 0.6%
15. N.geog / 0.6%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 32,1%
2. Publieke Omroep 31,5%
3. SBS Groep 15,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)
11. Discov / 1.4%
12. Comedy / 1.3%
13. FOXEre / 1.2%
14. TLC / 0.6%
15. N.geog / 0.6%
Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 32,1%
2. Publieke Omroep 31,5%
3. SBS Groep 15,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


53 Reacties op “Verliefd op Ibiza sluit af als kijkcijferflop”


 1. Bjorn

  En ja hoor. De kop is WEEER negatief !!
  Waarom toch altijd die negatieve inslag MC?

  HGT was trouwens erg leuk gisteren

 2. Robbie

  Na 2 afleveringen ben ik afgehaakt. Een kinderachtige serie. En weer die eeuwige soapies die voorbijkomen. Bah.
  Mijn dochters van 12 en 14 vonden het trouwens wel leuk.

 3. Saskia Verschuren

  Hoe heeft de leiding van SBS hier ooit in kunnen geloven? Hebben ze überhaupt ooit een aflevering bekeken voordat ze de najaars-presentatie op Ibiza hebben gepland? Het ligt niet eens alleen aan het tenenkrommend acteerspel, want ook de sterke acteurs met gevestigde namen gingen volledig onderuit. Maar de verhaallijnen zijn kinderlijk en vreselijk slecht. Dat de boel genadeloos geflopt is mag geen verrassing zijn. Als dat het wel is, heeft SBS werkelijk geen bestaansrecht meer. Deze non-kwaliteit had een ieder kunnen herkennen. Ook voor de cast is het gênant hieraan meegewerkt te hebben. Dat een Georgina of Simone Kleinsma hiervoor getekend hebben is ongelofelijk en niet te bevatten. Een smet op hun cv. Slechter dan dit, heeft Nederland nog nooit voorgeschoteld gekregen!

 4. Marek

  Een kinderfilm en dus werd het ook een kinderserie. Hoe hebben ze het ooit bedacht om dit op zaterdagavond uit te zenden. Wat heeft dat wel niet gekost? Ze hadden beter de 25 na lachen om homevideos kunnen doen.

 5. Sandra

  Wat ze blijkbaar missen bij SBS is iemand met verstand van drama, twee afleveringen gekeken. Zelden zulke knullige verhaallijnen gezien. Er zaten goeie acteurs in de cast, maar van rotzooi als script kunnen die ook niet veel beters maken. Wat een gemiste kans van SBS!

 6. Anonymous

  En wederom zakte SBS door het ijs. Dan is het toch logisch Bjorn, dat de kop negatief is. Het is gewoon een feit. John de Mol moet dit prestige project gewoon laten vallen. Een streep door SBS. De imagoschade is te groot geworden.

 7. Arjan

  Vanaf volgende week weer film op zaterdag, gemiddeld 600.000 tot 800.000 kijkers bij SBS6

 8. den

  de kamaras was wel erg leuk heb er wel om moeten lachen

 9. Arjan

  Mark,

  Dinsdag komt SBS6 met 2 aflevering van ncis seizoen sluiting.
  Kan best boven de 800.000 kijkers komen. Geen voetbal, rtl4 herhaling uitzend.
  Moeten ze wel om 20:30 a 20:32 beginnen.

 10. Marc

  Verliefd op Ibiza had gewoon op de drama woensdag van SBS 6 gemoeten, dan had het misschien nog wat overeind gebleven. Ik vond het namelijk nog niet eens zo’n slechte serie. Alleen aflevering 1 was wat te hysterisch met verhaallijnen die alle kanten op vlogen. Maar later werd het beter.
  Leuk om te zien dat HGT weer wat stijgt in de kijkcijfers. Heeft ook met de deelnemers te maken die deze week veel smaakmakers uit de audities bevatte. Volgende week als hekkensluiter van deze halve finale liveshows Amira o.a. Ik verwacht dat de cijfers dan nog verder door stjigen.
  De Kwis was ook weer erg sterk, en knap dat het sinds de start erg stabiel blijft scoren. Een blijvertje de komende jaren dus.

 11. Bjorn

  @Ano 10″23
  Dat de kop negatief is, is helemaal niet “logisch”

  Het probleem zit ‘m in dat het bijna altijd een negatieve kop is bij de kijkcijfers!
  Zet er een positieve kop boven voor een programma dat wel positief ontvangen wordt! Dat leest veel leuker.
  Dat Hollandse negativisme is op z’n Duits gezegd “zum kotzen”

 12. Jaap

  Gisteravond naar Animal Crackers gekeken. Ik ben een groot bewonderaar van Andre van Duin, maar die aflevering gister sloeg alles. Na elke opmerking is een verschrikkelijke lachband te horen. Niet alleen naar opmerkingen van Van Duin, maar ook van andere mensen zoals bij Wijdbeens Report.
  Zet dit op SBS en de kritiek is niet te weerhouden, nu op Nederland 1 is het geweldig.

 13. Django

  Animal crackers is zo bedroevend slecht en zo 1980.
  Onvoorstelbaar dat daar nog 1.4 miljoen mensen naar zitten te turen.
  Dit moet je een volwassen publiek toch niet aan willen doen op de zaterdagavond.

 14. Anonymous

  @ Bjorn Het gaat mc er juist om dat er discussie ontstaat. Het gaat ze hier niet om de journalistieke stukjes maar om de hoeveelheid page views.

  @ Saskia Verschuren en Sandra Helemaal mee eens.

  @ Robbie Wel begrijpelijk dat tieners de serie wel leuk vinden.

  @ Marc Nee Marc op woensdag hadden ze het ook niet moeten doen. Zo’n serie als deze hoort niet op een zender als SBS6. Een groot verschil met de andere 2 series (Tinus en Danni). Ze hadden hier nooit aan moeten beginnen. De serie past en hoort eigenlijk helemaal bij BNN of RTL5. Als de SBS groep er toch perse mee aan de haal moest dan hadden ze op maandag of dinsdag om 20.30u op NET5 moeten zetten. Met bijvoorbeeld het programma Reisleiders of Op vakantie (jongeren variant) er achteraan. in het weekend herhalingen van beide programma’s eveneens op NET5. Dan had het best een succes kunnen worden denk ik.

 15. Marcel

  welkom bij de kamara’s was geweldig, de reacties waren ook erg leuk en lachen was het. Volgende keer iets korter, 30 min per aflevering is lang genoeg en dan 8 weken lang

 16. Anonymous

  Ach, daar hebben we nono #!Michael#! weer.

 17. Anonymous

  Robbie jammer want met de 3de werd het stukken beter.

 18. Anonymous

  @ 11.45 Ach daar heb we onze relnicht weer!

 19. Bob

  Volgende week is het de laatste !!!

 20. MichaelDH

  HGT is alles behalve live. Hoe kan anders de vertaling al onder in beeld staan voordat Karatie zijn zin heeft uitgesproken? Of het wordt met een aantal seconden vetraging uitgezonden of zijn teksten zijn gescript.

 21. Anonymous

  @ MichaelDH Alles word met een kleine vertraging uitgezonden he.

 22. Anonymous

  zo MichaelDH heb jij jaren onder een sten gelegen :D

 23. Bamibal

  Gewoon verkeerd geprogrammeeerd van sbs, ik hoop dat er een 2e seizoen komt van Ibiza, de film deed het namelijk wel erg goed.
  gewoon op woensdags zetten en de scenes wat langer laten duren, soms is ie te kort

 24. andre

  NOS vanmorgen EEN UUR TE LAAT met begrafenis MANDELA.

 25. k:Alex

  Zo gun je het SBS toch gewoon niet meer om iets met zo belachelijk veel potenties helemaal kapot te krijgen.

  Hoe vaak moet het nog gezegd worden, er zitten duidelijk verkeerde mensen op verkeerde plaatsen. Met ego’s zo groot dat ze het zelf niet zien.
  Waarbij alle invloed van Talpa de genade klap geeft.

 26. Anonymous

  @ Bamibal De kijker van Verliefd op Ibiza is niet de zelfde als van Dokter Tinus of Danni Lowinski. Op woensdag zetten heeft geen zin. Verliefd op Ibiza hoort gewoon niet thuis bij een zender als SBS6 maar hoort op RTL5, NET of bij BNN.

 27. MAdeleine

  Ja een hele grote onvergefelijke blunder van de NOS betalen wij nog steeds belastingcenten aan de PO???? Afschaffen die hap !

 28. Snorkel

  @MichaelDH
  Jezus Christus! Toen ze het voor het eerst uitlegden omdat er zoveel vragen en opmerkingen over bleken te zijn dacht ik al: zijn die mensen nu echt zo dom? Maar jij spant echt de kroon.

  @Marcel
  Ik heb de aflevering van Welkom Bij De Kamara’s gisteren in zijn geheel gezien en elke minuut was geweldig. De grap en het idee zijn echt erg goed, maar er is één heel groot probleem: na één aflevering weet je het wel en wil je de onthulling zien. Acht keer een uur is veel te veel van het goede. Maar acht keer een halfuur, zoals jij zegt, waarschijnlijk ook. Mij lijkt vier afleveringen het maximaal haalbare. Een inleidingsaflevering en twee reguliere afleveringen van 30 minuten en een ontknoping van een uur. Zo houd je denk ik de kijker beter vast. Maar of dat financieel haalbaar is? Ik heb er geen verstand van, maar ik ben bang van niet. Dus zit je met een briljant idee (want dat vind ik het echt) dat zichzelf niet terug kan verdienen. M.a.w. briljant maar niet rendabel.

 29. Snorkel

  Als Welkom Bij De Kamara’s 606.000 kijkers had, waarom is dit dan de onderkant van het lijstje:

  14. Nieuwsuur (Ned2) 743.000
  15. Campinglife (RTL4) 596.000

 30. kijker

  @andre

  kwam doordat het eerst zou starten om 8 uur, maar toen is het ineens vervroegd.

 31. Daarom

  De NOS betreurt dat de uitzending rond de staatsbegrafenis van Nelson Mandela zondagochtend een uur te laat begon. ‘Natuurlijk betreuren wij de gang van zaken maar het ligt wel een stuk genuanceerder dan sommige willen doen geloven. Wij zijn niet foutloos’, stelt NOS-directeur Jan de Jong op Twitter.

  De NOS en de EBU/Eurovisie waren in de veronderstelling dat er vanaf 8.00 uur zondagochtend livebeelden uit Zuid-Afrika zouden komen. De uitzending van NOS Evenementen stond op basis daarvan om 8.30 uur geprogrammeerd. Gedurende de nacht bleek het aanvangstijdstip vervroegd te zijn. NOS Nieuws heeft de beelden toen direct live doorgezet op NOS.nl en Journaal 24. Daar is de hele plechtigheid van begin tot einde te zien geweest, benadrukt de omroep.

  Op Nederland 1 begon het extra programma van NOS Evenementen ‘gewoon’ om 8.30 uur, zoals gepland. De NOS heeft op televisie vrijwel alles semi-live uitgezonden. Volgens de omroep was het vanwege de vertaling en de ondertiteling sowieso al nodig om een vertraging van een half uur in te bouwen.

  Volgens de NOS weet de European Broadcasting Union (EBU) ook niet waarom de plechtigheid eerder is gestart. In het algemeen geeft de EBU aan dat de informatiestroom vanuit Zuid-Afrika de hele week ‘onzeker’ was; zo was zelfs tijdens de uitzending zondagochtend niet bekend hoe laat de ceremonie zou eindigen.

 32. Joyce

  Hoofd drama moet direct straat op geschopt worden. Wat een troep kan je maken zeg, met giga budgetten…. Sneu

 33. Anonymous

  @ Snorkel

  Cijfers van Campinglife zijn 695.000. Ze hebben hier de 6 en 5 omgedraaid! ;)

  Kijk maar op http://www.kijkonderzoek.nl

 34. Snorkel

  @Anonymous 15:01
  Ah, vandaar. Bedankt.

 35. Anonymous

  @Daarom, voor vertaling/ondertiteling (gebeurt tegelijk) is slechts een vertraging van plm. een minuut nodig en zeker geen half uur. Daarom worden talkshows bij buitenlandse gasten soms met een kleine vertraging uitgezonden.

  Andere zenders waren er wel op tijd bij dus die onzekerheid kan niet de oorzaak zijn. Niet alert zijn is wel een mogelijk oorzaak. Het is algemeen bekend dat de NOS in 9 van de 10 gevallen langzamer dan RTL reageert op belangrijke actualiteiten.

  De berichtgeving is ook nogal tegenstrijdig. Als gedurende de nacht bleek dat het tijdstip vervroegd was (ruim op tijd voor de uitzending, maar wat laat voor de kijkers) waarom zit de NOS dan vanochtend te slapen.

 36. Sean

  Ik vind het niet vreemd dat Welkom bij de Kamara’s begon met iets van 1.5 miljoen en teruggezakt is naar 500.000 kijkers. Wie bij SBS heeft nou bedacht dat je alle belangrijke gebeurtenissen uit de serie in de promo’s moet stoppen?! Zag van de week een promo langskomen met daarin de onthulling van de ‘mol’ onder de BN’ers. Dat is net zoiets als de Mol in Wie is de Mol van tevoren onthullen of de winnaar van Expeditie Robinson.

 37. Dean

  Heb zowel de Kamara’s als Verliefd op Ibiza niet gevolgd, dus kan er niet over oordelen (wilde Verliefd op Ibiza wel nog een keer bekijken, maar na alle negatieve reacties over de serie denk ik niet dat ik daar nog aan begin)

  Gelukkig dat SBS wel doorgaat met Danni Lowinski en Dokter Tinus, beide geen meesterwerken, maar wel leuk vermaak als je niks te doen hebt.

  Merk persoonlijk wel dat de Nederlandse dramaseries van de PO qua kwaliteit en acteerwerk nog altijd een stuk hoger liggen dan van de commerciëlen (vind Penoza en Overspel hele goede series, maar Van God Los is dit seizoen een stuk minder interessant, ben overigens geen fanboy van een zender, maar t valt me gewoon op)

  Van de commerciëlen vond ik Grijpstra en de Gier een goede serie, en ook Kees & Co en Flodder vond ik altijd erg leuk.

  Ook vind ik Aaf wel een leuke serie, heb Roseanne nooit gezien, dus kan (gelukkig) niet vergelijken, maar t is wel duidelijk dat Aaf t eerste seizoen nog wat groei nodig had, iets wat in t tweede seizoen wel goed zal komen denk ik.

 38. 'kritische kijker

  Nederland 1 meer gewaardeerd dan RTL4. Scheiding van intellect en campie wordt steeds groter.
  Ook op de dagen dat het logisch was dat de campingzender nog de grootste was met de overname van de 2de hands artiesten van de PO. Maar het jaar 2014 zal definitief laten zien dat het klaar is met de Mollusconie/Erland clan.

  Alvast een fijne jaarwisseling. :)

 39. 'kritische kijker

  Dit ietwat sneue RTL-hatertje en volidioot PO-fanboi is wederom uit de handen geglipt van de wite jassen-brigade van de zwakzinnigeninrichting. :lol:

 40. 'kritische kijker

  RTL Nederland meer kijkers dan de Publike Omroep, dus ook meer gewaardeerd. Scheiding van intellect en campie wordt steeds groter.
  Ook op de dagen dat het logisch was dat de campingzender nog de grootste was met de overname van de 2de hands artiesten van RTL. Maar het jaar 2014 zal definitief laten zien dat het klaar is met de subsidieverslaafden van de PO.

  Alvast een fijne jaarwisseling. :)

 41. MichaelDH

  Mensen, maak jullie borst maar nat. Vanaf morgen kom ik weer met mijn dagelijkse Vale Zwarte Truien Updates! Ik heb er zin in!

 42. Flippo

  @MichaelDH van 12:06: domste reactie ooit.

 43. Anonymous

  Als HGT inderdaad met een

  kleine vertraging wordt uitgezonden is het ten eerste:

  – niet live (als je heel pietluttig bent)

  en ten tweede:

  – had men de ‘nummel negenendeltig’-opmerkingen van Gordon er wel even uit kunnen knippen (als je dan toch bezig bent).

  Het stoort mij trouwens dat Dan Karate (of hoe ie ook mag heten) na vele jaren op de Nederlandse tv kennelijk nog steeds geen woord Nederlands spreekt. BN’ers mogen dat kennelijk wel, maar de Turkse buurvrouw weer niet = hypocriet!

 44. X-man

  @Anonymous 23:42

  De selectierondes zijn niet live. Ze hebben dus weken de tijd gehad om te bedenken dat die grap niet zo handig was.

 45. Anonymous

  Dat maakt het inderdaad nog erger, X-man. Vooral omdat er ongetwijfeld heel veel wel weggeknipt wordt..

 46. Anonymous

  De Kwis is heel leuk en buitengewoon knap gemaakt. Echt vakwerk. Vooral het wekelijkse liedje is een hoogtepunt.

  Overspel is een zeer goede serie, een soort slow tv. Eigenlijk tergend langzaam, maar op een of andere manier toch bloedspannend en met geweldige acteurs!

 47. Jessie

  De kwis is helemaal niet goed gemaakt maar is voor eliter volk die denkt dat hij geheven is boven de rest. Kijk maar sbs dan doe je al gek genoeg. Dat is teminste begrijperlijk voor normale.

 48. Flippo

  @Anonymous: Heeft niets met pietluttig te maken, het klopt gewoon niet. Het programma wordt gemaakt om direct op zender te gaan en interactief met de kijker te kunnen zijn (sms). Live dus. Die 10 seconden vertraging om te ondertitelen hebben daar niets mee te maken. Bij PenW doen ze het ook. Op die manier zou je kunnen zeggen dat NIETS op televisie live is, omdat er ALTIJD een vertraging op de zender is.

  Wat een gezeik dit zeg. Next.

 49. wim

  Jessie, dat komt omdat je er helemaal niets van snapt, maar dat kan ook niet als je alleen SBS en GTST kijkt en geen krant leest of nieuws kijkt.

 50. anonymous

  Verliefd op Ibiza was echt 10x niets. Zonde want als ze de juiste formule op de buis brengen (bv dr. Tinus) weet de kijker SBS6 prima te vinden. Ibiza was meer iets voor Net5 of Veronica. Eigenlijk meer voor Zapp of Telekids als de acteurs wat vaker hun kleding hadden aangehouden. Toch vind ik de kop hierboven ‘kijkcijferflop’ wat overdreven dramatisch. Je bent geen flop als je meer dan 7,5% marktaandeel hebt.

 51. Mark

  Jammer voor de bn’ers, geen snoepreisjes meer, een vervolg zit er zeker niet in.

 52. Jessie

  @wim
  Nog zo’n eliter volk die denkt dat hij geheven is.

 53. Anonymous

  @ Jessie Niet iedereen is gelukkig zo dom als jij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.