Holland’s Got Talent boven 2,2 miljoen kijkers

Geplaatst op Sat 10 Sep 2011 om 11:16


De kijkcijfers van vrijdag 9 september 2011 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHolland’s Got Talent (RTL4, 20:36) – De voorlaatste aflevering van Holland’s Got Talent behaalde vrijdag een torenhoge score. Er keken 2.212.000 kijkers (madl: 34.2%) naar de RTL 4-show en daarmee is het de best bekeken aflevering van dit seizoen tot nu toe. De concurrentie bleef op afstand. Het best bekeken alternatief was de Vlaamse politieserie Flikken op Nederland 1; daar keken iets meer dan een miljoen mensen naar. Op de derde plaats staat Voetbal International met 429.000 kijkers op RTL 7.

Tijdens de repetities voor deze Holland’s Got Talent ging het flink mis, zo was eerder op de avond al te zien in RTL Boulevard. Het meisje Melissa kwam lelijk ten val toen haar acrobatenact niet helemaal goed ging. Hoewel ze een gat in haar hoofd had, stond ze toch gewoon op het podium in de liveshow.

Hotter Than My Daughter (RTL4, 22:40) – Gordon vroeg zich voorafgaand aan de productie af of er wel genoeg slonzige vrouwen zouden rondlopen in ons kikkerlandje voor een Nederlandse versie van de Britse tv-hit Hotter Than My Daughter. “Na het zien van die versie dacht ik: dit is op m’n lijf geschreven. Want die vrouwen, dat kán toch niet waar zijn? Mijn eerste zorg was: hebben wij dat in Nederland? Want ik ken die Engelse vrouwen, die zijn natuurlijk vreselijk. Maar geloof me: wij hebben ze. En nog erger“, vertelt de entertainer in Veronica Magazine. Hotter Than My Daughter blijft met 1.271.000 kijkers (madl: 25.3%) een kijkcijfersucces.

Opgelicht (TROS, Ned1, 21:27) – Antoinette Hertsenberg is het nieuwe seizoen van Opgelicht vrijdagavond begonnen met voorzichtige kijkcijfers. De eerste aflevering bleef onder het miljoen en kwam uit op een score van 912.000 kijkers (madl: 14.1%) op haar nieuwe uitzendavond. Op haar vertrouwde avond, de dinsdagavond, scoorde Opgelicht gemiddeld boven de grens van één miljoen kijkers. Met Radar scoorde Hertsenberg maandag nog 1,5 miljoen kijkers.

Top 15
01. Holland’s Got Talent (RTL4) 2.212.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.603.000
03. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.551.000
04. Hotter Than My Daughter (RTL4) 1.271.000
05. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.235.000 

06. Flikken (Ned1) 1.059.000
07. Knevel en Van den Brink (Ned1) 980.000
08. De Wereld Draait Door (Ned3) 976.000
09. RTL Boulevard (RTL4) 976.000
10. Journaal 18:00 (Ned1) 930.000

11. Hart van Nederland (SBS6) 915.000
12. Opgelicht (Ned1) 912.000
13. Editie NL (RTL4) 790.000
14. EenVandaag (Ned1) 713.000
15. Blik op de weg (Ned1) 706.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
Onbekend 

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland %
2. Publieke Omroep %
3. SBS Groep %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland %
2. Publieke Omroep %
3. SBS Groep %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


27 Reacties op “Holland’s Got Talent boven 2,2 miljoen kijkers”


 1. Johan

  Gefeliciteerd dan maar. Ik heb er weinig van gezien, maar ondanks dat is het toch knap om zoveel kijkers te trekken.

 2. Mark

  Finale dus min. 2,5 miljoen. Goed bezig! Dit had SBS nooit moeten laten lopen…

 3. Sanoma-fan

  haha, DWDD boven engerd Verlinken

 4. Anonymous

  Wat is er met kijonderzoek.nl aan de hand? Raar

 5. Johan

  Ik denk niet dat SBS er zo’n succes van had kunnen maken. De combinatie van presentator en jury samenstelling bepaalt mede het succes. Een show die Nance Rutten of Gerard Joling presenteert en een jury met het niveau a la Simone Walraven of Marc Marie Huibrechts is bij voorbaat al gedoemd te mislukken, hoe goed de kandidaten ook zijn.

 6. Louwter

  DWDD begint te groeien

 7. Anonymous

  Knap hoor 2,2 miljoen maar ja, ookal mag je dat hier niet zeggen, veel concurrentie was er niet, makkelijk scoren dus en ehGordon’s showtje komt in beeld en 1 miljoen kijkers stuiven weg? van 2,2 (HGT) naar 1,2 miljoen kijkers, Gordon hoe doe je dat toch? En nee, het is onzin te stellen dat het dan al half 11 is en er dus minder kijken, de TV Kantine wist op dat tijdstip ook prima te scoren, toch?

 8. Anonymous

  Mee eens Johan. Gerard wil altijd toch de aandacht naar zich toetrekken. En ja, laten we over die jury maar niet praten. Ik heb persoonlijk ook niks met Patricia en Gordon, maar op de 1 of andere manier vind ik toch wel dat ze het leuk doen. En ja, Dan, die heeft vooral van het dansen toch wel verstand. Ook al moet het bij hem dus in het Engels, ik stoor me er niet aan. Vind het gewoon een goed programma. Dus naar mijn mening terechte cijfers. Vooral gisteren een mooie en goede show gezien.

 9. Bernie

  @Anonymous 12:40 uur; Totaal geen vergelijking, TV Kantine was gesandwiched tussen de Live Show en de uitslag van Xfactor, dus veel kijkers van Xfactor bleven sowieso hangen omdat ze de uitslag wilden zien. Daarnaast duurde TV kantine ook geen uur en was om 23:00 afgelopen, HTMD was daarentegen pas om 23:30 afgelopen. Overigens scoorde Van de Vorst Ziet Sterren vorig jaar in het zelfde tijdslot rond de miljoen, en haalde nog niet eens het miljoen na de finale van HGT. In dat opzicht is HTMD een veel groter succes.

 10. robb

  dwdd gaat groeien als de avonden langer worden .nu kan je even wat doen bij huis als het donker is niet meer.

 11. Frank | ONM Tha Bomb

  @Bovenstaande ‘Anonymous’: Het is een zeer verdienstelijke score voor HGT. Iedereen roept ‘talentenjachtmoe’ te zijn, maar het scoort nog steeds als een tierelier. En wat betreft de concurrentie… wellicht durven ze geen tegenwicht te bieden, doordat ze weten dat er toch niet tegen op te boksen valt.

  Wat betreft Gordon… hij verliest inderdaad veel kijkers. Maar hij zit dan ook niet – zoals De TV Kantine – tussen een liveshow en een utslag in. Natuurlijk zijn deze cijfers boven het miljoen mede te danken aan de gigantische lead-in, maar ook na Boer Zoekt Vrouw zappen 2-3 miljoen mensen weg als de TROS TV Show begint… dus ik zou Gordon daar niet de schuld van willen geven. Daarnaast… noem mij eens drie programma’s die op dat tijdstip vergelijkbare of betere cijfers scoren… ik kom niet veel verder dan Pauw & Witteman en Hart van Nederland (al jaren een vast publiek door horizontale programmering) en De Rijdende Rechter.

 12. Sanoma-fan

  trouwens wel een goed idee van de Mol om Hans Klok in te zetten

 13. Flippo

  De marktaandelen niet op de site, maar wel in de app van SKO:

  Nederland 1: 16,3%
  RTL4: 27,6%
  SBS6: 7,6% ( :lol:)

  RTL Nederland: 40,1%
  Publieke Omroep: 27,1%
  SBS: 16,3% ( :lol: )

 14. Sanoma-fan

  Haha, weer een vaste gast van Harry Mens (Richard Homburg) die surseance aanvraagt

 15. luuk

  leuk he flippo mensen uitlagen, ik moet nog eens zien waar rtl volgend jaar staat, het verschil is dat hgt een duur programma is en het doel is om hoog te scoren. die goedkope documentaire van 9/11 heeft ook niet de potentie om 2 miljoen te scoren.

 16. luuk

  * uitlachen

 17. Jacques

  Finale moet minstens 4 miljoen halen –
  waarom zo voorzichtig BzV haalt toch ook zulke cijfers!

  En de reclame en produkt-placing is enorm …
  en het is geprogrammeerd op de succesvolste zender van NL ..
  dus onder de 4 miljoen is m.i. niet goed!

  Nog 7 nachten slapen en we weten het!

 18. Objectief

  Leuke show gisteravond, maar die winnaars….. ik vind ze verschrikkelijk, had veel liever die groep acrobaten door zien gaan. Dat gemaakt lief wat die mensen hebben.. Ik mag toch echt hopen dat ze dit seizoen NIET winnen !

 19. David (2)

  @Sanoma-fan:

  Ja, DWDD boven RTLBoulevard omdat DWDD met een D begint en RTLBoulevard met een R, ze scoren namelijk exact hetzelfde. Knap inderdaad.

 20. kwikjealex

  Waarom kan niemand gewoon blij zijn met de kijkcijfers, pas over 3 weken begint het echt interessant te worden omdat dan de echte concurrentie weer losbarst (over de gehele week).

 21. FT

  @ David (2)
  Eigenlijk moet Boulevard er boven staan. Marktaandeel is veel hoger!!

 22. kritische kijker

  Onbegrijpelijk !!! maar waar. Nederland verkruimeld naar onnozelheid.

 23. jorenke

  marktaandelen:
  nederland1 = 16,3
  nederland2 = 4,8
  nederland3 = 6,0
  RTL4 = 27,6
  RTL5 = 5,3
  RTL7 = 5,3
  RTL8 = 1,9
  SBS6 = 7,6
  NET5 = 4,4
  VERONICA = 4,3

 24. Mark

  Flippo, dat van SBS is idd ” :lol: ” , moeten ze maar geen 9/11 weekend organiseren, da’s meer voor een klein publiek zoals 24 uur lang vandaag en morgen op NatGeo.

 25. William

  Ik heb niet gekeken, naar de zoveelste talentenjacht van rtl.

  Het niveau van Nederland loopt hard achteruit, als je naar dit soort programma’s kijkt.

 26. Flippo

  @Mark en ook @luuk: Ik lach niet “iemand” uit, het is gewoon lachen om de hele situatie. Met zo’n programmering lijk je ook gewoon niet te WILLEN scoren. Het (vreemde) beleid van Tina lijkt gewoon te worden voortgezet, onder het motto van “we doen maar wat en we zien wel”.

  Het is ook ECHT niet zo dat nu John de Mol eigenaar is, alleen ineens anders is. Het zal op den duur wel beter worden, maar ze hebben nog een hele lange weg te gaan voor alles weer een beetje aangetrokken is.

 27. Axel de Jong

  Schande trouwens die vrouw in die boerka gisteren bij DWDD, Matthijs mocht na afloop geen eens een hand geven. Volgens mij doet de VARA dit alleen maar om te provoceren…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.