Aliyah wint Holland’s Got Talent voor 2,5 miljoen kijkers

Geplaatst op Sat 17 Sep 2011 om 10:51


De kijkcijfers van vrijdag 16 september 2011 (SKO)

Holland’s Got Talent (RTL4, 20:35) – De grote finale van Holland’s Got Talent 2011 heeft vrijdagavond net geen record gevestigd. De liveshow trok 2.532.000 kijkers (madl: 37.6%) en daarmee is het de op een na best bekeken aflevering van de talentenshow ooit. Slechts één keer eerder wist Holland’s Got Talent meer kijkers te boeien en dat was met de finale van de 2010-editie. Toen schakelden 56.000 mensen meer in op het programma met presentator Robert ten Brink.

De winnares van Holland’s Got Talent 2011 is de elfjarige Aliyah. De jury was wildenthousiast over het jonge zangtalent. “Wij hebben veel zangeressen in Nederland, maar ik durf te zeggen dat er daar nog meer tussen lopen die niet eens zo goed zijn als jij“, zei Patricia Paay.

Ook de overige programmering van RTL 4 presteerde goed. Zo bereikte Goede Tijden Slechte Tijden voorafgaand aan de finale een kijkcijferhoogtepunt met 1,8 miljoen kijkers en scoorde Gordon na afloop 1,5 miljoen kijkers met Hotter Than My Daughter.

Per Seconde Wijzer (VARA, Ned2, 20:26) – De langstlopende VARA-kennisquiz, Per Seconde Wijzer, heeft een nieuwe uitzendavond gekregen. Afkomstig van de woensdagavond, is het programma nu te zien op vrijdagavond. Samen met VARA-collega’s De Ombudsman en Zembla. De programmaformule blijft hetzelfde met al 22 jaar Kees Driehuis als presentator. Met 498.000 kijkers (madl: 7.9%) voor de eerste aflevering op vrijdag scoorde Per Seconde Wijzer onder haar gemiddelde.

Vermist (TROS, Ned1, 21:26) – Jaap Jongbloed behandelde in de seizoensopener van Vermist de zaak van Elsa Tisseur (35), die in 2010 dood werd gevonden door een wandelaar in het bos, die haar hand boven de besneeuwde grond zag uitsteken. Haar vriend zit vast op verdenking van moord. “En dan te bedenken dat Mario ons die dag belde omdat Elsa zogenaamd boos de deur was uitgelopen met de woorden ‘mij vind je niet meer terug'”, aldus moeder Truus. Vermist werd vrijdag door 1.164.000 kijkers (madl: 16.6%) bekeken.

Top 15
01. Holland’s Got Talent (RTL4) 2.532.000
02. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4) 1.805.000
03. Journaal 20:00 (Ned1) 1.574.000
04. Hotter Than My Daughter (RTL4) 1.476.000
05. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.189.000 

06. Vermist (Ned1) 1.164.000
07. Pauw en Witteman (Ned1) 998.000
08. Journaal 18:00 (Ned1) 947.000
09. Flikken (Ned1) 943.000
10. RTL Boulevard (RTL4) 935.000

11. De Wereld Draait Door (Ned3) 892.000
12. EenVandaag (Ned1) 855.000
13. Editie NL (RTL4) 831.000
14. Blik op de weg (Ned1) 827.000
15. Late Nieuws (RTL4) 636.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 30.3%
2. Ned1 / 16.6%
3. SBS6 / 7.25
4. Ned2 / 5.9%
5. RTL5 / 5.6% 

6. RTL7 / 5.5%
7. Ned3 / 5.1%
8. Vero / 4.1%
9. NET5 / 3.6%
10. RTL8 / 1.8%

11. Nick / 0.9%
12. Comedy / 0.7%
13. Discov / 0.7%
14. N.geog / 0.6%
15. Eurosp / 0.3%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 43,2%
2. Publieke Omroep 27,6%
3. SBS Groep 14,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 43,2%
2. Publieke Omroep 27,6%
3. SBS Groep 14,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


111 Reacties op “Aliyah wint Holland’s Got Talent voor 2,5 miljoen kijkers”


 1. Owen

  GTST alweer hoger dan het Journaal.

 2. Anonymous

  GTST 1.8 MILJOEN!!

 3. Noah

  wow GTST! is zo niet normaal terug! love it

 4. Twan

  Ja gaat goed met GTST. Heb HGT in stukjes gezien zat VI te kijken, maar heb dat meisje wel gezien maar vond het personnlijk meer schreeuwen dan zingen. ze was de vorige keer beter.

 5. freek

  kijkcijfers GTST steeds hoger maar acteerprestaties zijn werkelijk te treurig voor woorden

 6. Twan

  @freek
  dan kijk je toch niet

 7. kwikjealex

  Er is weer eens gekozen voor de “schattinge”.
  Als mensen hadden nagedacht wisten ze dat ze niks aan de prijs heeft omdat die opleiding in Amerika is TIJDENS haar school, en over een paar jaar veranderd haar stem en dan is het over.

  Waarom kan er niet gewoon op talent gestemd worden!?

 8. Ik

  GTST was ook heel spannend gister!

 9. Jimmy

  Wij hebben weer genoten van Voetbal International met Emile Schelvis (Sport1) en Jan Boskamp, die geweldig op dreef was op de stoel van René vd Gijp!

  Stem op VI voor die onnozele Televizierring, want ik wil Johan Derksen wel met flinderdasje van de showtrap zien glijden, haha

  RTL7 doet het vanaf VI tot middernacht best goed op de vrijdag!

 10. zapp

  God wat was zembla goed gisteren. Weg met de telegraaf en weg met WNL.

 11. Flippo

  Jongens, GTST! Wat goed!

 12. Jack

  Eens met Twan.

  Ik heb die Aliyah weinig horen zingen maar wel veel horen krijsen.
  Vreselijke winnaar!!

  Gemiste kans want er zat heel veel talent in de finale.

 13. kwikjealex

  @zapp, volgens de promo ging het toch over brillen en niet over de telegraaf, of was dat de rekenkamer?

 14. quidam

  HGT was zo’n ongelooflijke bak met herrie dat ik na korte tijd weer heb afgehaakt. Het lukt me maar niet naar die CO-troep te kijken, waar alles gericht is op effect- (en winst-) bejag. Ik snap wel dat de kijkers als verdoofd in hun stoelen moeten blijven hangen om goed te kunnen turen naar de reclameblokken, aan mij is het echter niet besteed. Het lijkt wel een op hol geslagen kermis. En dan die jury met tetterende, knauwende Yank, met knip-en-plakwerk bijeengehouden rollator-diva en met die ultieme beroeps-querulant, het is onverdraaglijk. Ik heb alleen even gekeken wie er gewonnen had, mag dit meisje op zo’n laat tijdstip nog optreden van de Arbeidsinspectie? Is kinder-exploitatie sowieso niet verboden? Maar ja, kan het schelen, RTL, de reclamegelden zijn toch alweer binnen.

 15. Tim

  Leuk!

 16. Tim

  En wat doet SBS op primetime met Harry Potter… 422.000 kijkers! Erg weinig voor die dure filmrechten…

 17. Tim

  Bovendien: RTL4 is twee maal groter dan de hele SBS-Group!

 18. quidam

  HGT was zo’n ongelooflijke bak met herrie dat ik na korte tijd weer heb afgehaakt. Het lukt me maar niet naar die CO-troep te kijken, waar alles gericht is op effect- (en winst-) bejag. Ik snap wel dat de kijkers als verdoofd in hun stoelen moeten blijven hangen om goed te kunnen turen naar de reclameblokken, aan mij is het echter niet besteed. Het lijkt wel een op hol geslagen kermis. En dan die jury met tetterende, knauwende Amerikaan, met knip-en-plakwerk bijeengehouden rollator-diva en met die ultieme beroeps-querulant, het is onverdraaglijk. Ik heb alleen even gekeken wie er gewonnen had, mag dit meisje op zo’n laat tijdstip nog optreden van de Arbeidsinspectie? Is kinder-exploitatie sowieso niet verboden? Maar ja, kan het schelen, RTL, de reclamegelden zijn toch alweer binnen.

 19. kritische kijker

  Bij de eerste 5 programma’s 4 van RTL. Men zal daar wel juigen. Maar oh oh wat een dramatisch niveau die programma’s.

  Een kindsterretje watpsychologisch altijd een voorsprong heeft op de uitslag, en die wint van droevige rest finalisten. Een debiele jury, op de amerikaan na die gewoon inhoudelijk commentaar geeft. Slechte presentatie van een man die allang presteert op de autommatische piloot.

  En nu maar hopen dat dit meisje door de tv ratten en geldwolven niet geestelijk wordt verpulverd, maar dat dit talentje gekoesterd wordt en gecoached wordt door de juiste en integere mensen. Gezien het wereldtje van de Mollen en Ellendes is de kans klein dat er echt iets van terecht komt.

  GTST, wat een dramatisch programma. Wat een slecht acteurs. Deze multi amateurs denken dat de kijkersaantallen de kwaliteit bevestigen. Ben somber over het niveau van de CO kijker.

  Na een week evalueren is het prettig te constateren dat P&W weer terug zijn. Wat een niveau verschil met Knevel cs. Gelukkig weer journalistiek in een praatprogramma. Kritische vragen maatschappelijk belangrijke onderwerpen en interessante gasten.

 20. Alexander

  @Twan Je mag wel kritiek hebben op een programma?
  Heb zelf genoten van HGT en HTMD!

 21. Anonymous

  Ongetwijfeld zal Herman, de grootste hufter op deze site, weer reageren op de “matige” prestaties van de PO. Echter, velen zoals ik, hebben dan maar de finale gekeken van HGT. Allemaal nieuwe gezichten dus voor ons gezin omdat we niet eerder hebben gekeken. Blijft natuurlijk lastig om dansacts en zangers met elkaar te vergelijken. Op zich wel goede kandidaten, maar 1 show per seizoen is genoeg oftewel The Voice heeft het recht om de PO te verslaan. Maar Herman, voorheen Frits, Fred en W im, waarom lezen we je bijdragen niet als de PO verpletterende cijfers haalt tegenover de CO.
  Je bent en blijft echt een ontzettend triest figuur wiens verblijf op deze planeet alleen maar ergernis opwekt. Zelfs sommige RTL-aanhangers balen van jouw opmerkingen omdat ze argumenten onzinnig vinden.

 22. Danny

  Waarom moest dat kind nou weer winnen in HGT.
  Ik denk dat de mensen die gestemd hebben het gedaan hebben omdat het een kind was want laten we eerlijk zijn zingen kan ze niet.
  Het was meer schreeuwen en zo vals als wat.
  En dat wint dan van een jongen die bere goed was met zijn act.
  Op deze manier kost het RTL weinig want aan de prijs heeft het meisje ook niets op die leeftijd.

 23. Anonymous

  Ik neem aan (post 20) dat je de kijkcijfers op zondag en maandag bedoeld. Op voetbalavonden is het logisch dat of de PO wint of RTL op donderdag.

 24. Maarten

  Ik denk dat deze finale met uitgesteld kijken nog wel boven de finale van vorig jaar uitkomt…..

 25. RJ

  God God God, wat een ontzettend zure reacties hierboven. Iedere tv wordt geleverd met een afstandsbediening, kijk dan niet naar de RTL-zenders als het programma-aanbod daar je niet aanstaat, maar om dan op een website hele epistels te gaan schrijven waarom het allemaal wel zo ontzettend slecht is, dat is gewoon triest.

 26. Roy

  En weer wint een zanger(es) HGT, kom op zeg… er zijn al zat talentenjachten met zingen enzo, en dan is er eens zo’n andere talentenjacht waarbij mensen voorbijkomen met echt goeie talenten; wint de enigste zingende deelneemster van het programma ‘omdat ze nog maar een kind is’. Ik kijk niet meer naar deze wanvertoning wat ze ‘Holland’s Got Talent’ durven te noemen; ik weet zeker dat volgend seizoen weer gewonnen wordt door iemand die ‘goed’ kan zingen…

 27. Sanoma-fan

  Mooi, NOS Journaal op 3

  waarom ging het programma over de Miljoenennota niet door, hadden ze mooi de tijd om zich erin te verdiepen…

 28. edje

  Dit meiske kan goed zingen. Maar gisteren zong ze toch echt vals.
  Jammer dat dit programma volwassenen laat competeren met kinderen. Dat kun je als volwassene nooit winnen. Alle gecharmeerde opa’s en oma’s en ouders van jonge kinderen zullen op het kind stemmen. Dat is een oneerlijke strijd. Gewoon een talentenjacht voor kids en volwassenen apart houden. Dan zijn de kansen eerlijker verdeeld!

 29. Jordy

  GTST wat een vreselijk programma, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de acteer presentaties!! Jammer dat er zo nodig weer een kind moet winnen in een talentenjachtprogramma, zoals Holland’s Got Talent!

 30. Anonymous

  @Jordy. Heb je verder wel een leuk leven?

 31. Mensen.

  Heel veel mensen hier vinden het niet goed dat Aliyah heeft gewonnen. En het leuke is, ik ben het met ze eens. Zoals Eric van Tijn mooi op Twitter zei: Laat Aliyah niet winnen. Doe haar op zangles voor zang-dans-performance etc, zodat ze op d’r 17e als stralende zangeres terug kan komen. Was het helemaal met hem eens. Ik denk ook dat je nooit meer wat van dit kind met niet normaal veel sterallures gaat horen.

 32. anonymusje

  Stom dat Aliyah heeft gewonnen, ze heeft er helemaal niks aan. Maandag moet ze gewoon weer naar school. Boy had er veel meer aan gehad. Ik snap het Nederlands publiek niet.

 33. Huiskamer

  In een deuk gelegen om Huize Ibiza. Wat waren Jokertje en Hiddema top !

 34. Twan

  @Alexander
  Als je iets niet leuk vind moet je niet kijken. Ik heb gister meer VI gezien en stukje van HGT heb wel dat meisje helemaal gezien en vond het meer schreeuwen dan zingen. ze was vorige keer een stuk beter dan gister dat si mijn mening is niks raars aan lijkt mij.

 35. Anonymous

  Waarom kijk je überhaupt naar GTST als je het zo’n slechte soap vindt? Ik snap sowieso niet waarom iedereen elkaar hier moet afbranden, elke dag weer. Kijk gewoon naar programma’s die je leuk vindt en zeur verder niet..

 36. gtstfites

  Er wordt goed geacteerd door de GTST acteurs. Ik vind Bing geen erge personage nu (zo houden). Robin Martens is de grootste talent van GTST.

 37. Anonymous

  En dat was een reactie op Jordy’s bericht. Waar zijn die reageerknoppen gebleven?

 38. Ano Nymous.

  Hmm. Een kind van 11 laten winnen in een zgn talentenshow.
  Die variant was nog niet verzonnen.
  Doorgestoken kaart.
  Een kind van 11 mag nog niet eens veel optreden…

 39. Mark

  LOL, ik voorspelde 2.535.000. Volgende week TVOH: 2.995.000.

 40. ray

  Jan Smit : de beste zanger van Nederland ?? ook wederom vanaf Ibiza met ons publieke geld bekostigt

 41. Ano Nymous.

  Kritische Kijker (post 18)
  Geheel mmar dan ook geheel met je eens.
  GTST kijk ik gelukkig niet.
  Ik weet overigens wel zeker dat ze aan dit kind flink gaan verdienen, zo gaat dat nu eenmaal bij shows als HGT. Het moet snel scoren.

 42. dwdd

  Gisteravond vi gezien en werkelijk van de bank gerold van het lachen. Wat een geweldig programma is dat toch. Het zijn gewoon echte mensen en vooral boskampje was gister heerlijk om naar te luitsteren. Afwisseling tussen scherpe discussies, analyses en gewoon lekkere cafe praat. Telivisiering moet dit jaar na VI, stemmen dus!!!

 43. Mark

  Harry Potter-films kijkt ook geen hond meer naar: dit recente 4e deel voor het eerst in HD had minimaal het dubbele moeten trekken. Volgende week deel 5, pas voor de 2e x op 6 heeft natuurlijk ook geen schijn van kans tegenover TVOH.

 44. robb

  Ik heb rekenkamer gezien aan materiaal kost een kunstof bril inclusief glazen ongeveer een euro,nu weet ik waarom Hans Anders zo goedkoop is.

 45. Frank

  Ray, zo te zien kan het belastinggeld beter naar cursussen Nederlands gaan..

 46. Flippo

  Oh, wat een trieste reacties weer van de PO-fanbois, die hun extreem dure zendergroepje voor de zoveelste keer onderaan de kijkcijferlijsten zien bungelen. Ze gooien alleen maar met verwijten, maar moet je hun eigen teksten eens lezen, te triest voor woorden! :lol:

 47. henk

  Ik ben tegen belasting geld voor fietspaden omdat ik geen fiets heb,Geert doe er wat aan.

 48. vic

  Vast even een voorspelling voor volgende week:

  The Voice of Holland: 2,8 Miljoen kijkers

 49. Anonymous

  Flippo, wie zegt dat dit PO-fanboys zijn. Kunnen ook kijkers zijn die gewoon kritisch kijken naar de uitzendingen. Vind het nog wel meevallen met zure reacties, zeker als je die vergelijkt met “Herman”.

 50. Anonymous

  Wat een kinderachtige reacties zeg. Zulke slechte verliezers zijn jullie toch niet? Dit zijn gewoon goede kijkcijfers,. Om het gelijk daarom slechte programma’s te noemen slaat natuurlijk nergens op. Smaken verschillen. Ik heb genoeten en in tegenstelling tot de meesten vond ik de kleine meid wel goed. Wat een stem al op zo’n jonge leeftijd! Of ze had moeten winnen? Dat weet ik niet. Maar ja, dat moeten de meeste mensen maar niet op haar stemmen, heel simpel. Dus ze gewoon verdiend gewonnen.

 51. Martijn

  Vooral de scores voor GTST (1,8 miljoen) en Topchef (440.000) vallen op!

 52. Martijn

  Volgende week weer lekker TVOH, nu al zin in!

 53. Jan

  Zembla. Gisteren een geweldige uitzending!

 54. Anonymous

  Bewijs dat het maar goed is dat meisje vorige week in My Name is niet door hebben laten gaan.

  GTST 1,8 miljoen. Weer 8 minuten te laat. Erg goed aflevering met de terug keer van Jef.

 55. shaggy

  die zure linkse journalistiek van ZEMBLA begint een beetje eentonig te worden…

 56. Bas

  O.K en nu op naar The Voice of Holland 2.

 57. gtstfites

  Waarom kijken er zoveel Naar het journaal het staat op internet en op teletekst.

 58. Anonymous

  Ondank dat we alweer zoveel talentenjachten hebben gezien heb ik toch zin in tvoh 2 .. ben vooral ook benieuwd naar marco.

 59. JaJa

  Ik word zo moe van de reacties met ‘doorgestoken kaart’ en ‘co troep’. Ik zou bijna roepen dat het allemaal linkse pisnichten zijn. Maar dan krijg ik ze over me heen, en dat wil je niet van linkse pisnichten, haha ;-)

 60. Yos

  Weet iemand wat de titel is van het Nummer dat Gordon zong met zijn groep in de finale van HGT!!!

 61. Anonymous

  Ja goede vraag Yos, vind Gordon niks, maar hem met de groep wel leuk en goed. Vond het een leuk nummer.

 62. Tim20 MJ

  Dat GTST zo scoort heeft alles te maken met dat RTL4 een reclameblok inzet om 20.00 uur, precies wanneer GTST eigenlijk zou beginnen. Dus de uitzending duurde tot 20.36 of zo, terwijl er om 20.25 al mensen naar RTL4 schakelen voor de finale van HGT. Hoe dan ook, ontzettend mooie score voor RTL4 gisteren. ;)

 63. Maurice V

  GTST profiteert ook optimaal van de dit seizoen tot nu toe matige kijkcijfers van zowel het Journaal als van DWDD.

 64. Flippo

  @Tim20 Dat heeft er niets mee te maken. Vorig jaar werd met TVOH precies dezelfde constructie gebruikt en dat heeft toen ook niet voor hogere kijkcijfers gezorgd, terwijl The Voice nog wel eens over de 3 miljoen ging. Vaak was de vrijdag nog het minst bekeken.

  Het gaat gewoon weer heel goed met GTST. Op naar de twee miljoen!

 65. Sonny

  Er gloort hoop aan de horizon, de zombies gaan wakker geschud worden als we Twan Huys mogen geloven. De schreeuwerige doorgesnoven gekken met hun eeuwige vermaak om zich maar te verrijken, de Super Zombies dus, gaan binnenkort het loodje leggen dus geen paniek. Die Voice gaat vanzelf minder worden als mensen allemaal weten hoe het werkt. Tja eens is het afgelopen. Kunnen ze eindelijk allemaal eens zichzelf worden want daar is het leven uiteindelijk voor bedoeld. Slimbo’s.

 66. Anonymous

  wel grappig dat al de azijnzeikers hier GTST en HGT enz afbreken dat het niet om aan te zien is en de mensen dom zijn naar zulke CO drol te kijken, maar toch, hebben hun het wel allemaal gezien, week na week na week , wie is er nou dom? hahahhaha

 67. Tim20 MJ

  @ Flippo
  Eergisteren keken er anders een half miljoen mensen minder naar GTST dan gisteren…

  @ MC
  Waarom is de reactie button weg?

 68. Maurice V

  Azijnzeikers over GTST zijn er als sinds de start van de soap in 1990. De eerste jaren was dat nog wel terecht want toen was het acteerniveau inderdaad vaak op het lachwekkende af. Sinds ongeveer 2000 is het allemaal veel professioneler geworden. Zeker de oud-gedienden zoals Ludo, Janine, Laura, Sjors en Charlie zijn langzamerhand gewoon goede, ervaren acteurs geworden.

 69. Maurice V

  @Tim20J
  Op donderdagse koopavonden met mooi weer zijn de kijkcijfers over de hele lijn lager dan de rest van de week. Dat is een jaarlijks verschijnsel dat steeds weer verdwijnt zodra ‘s avonds vroeger donker wordt en het slechter weer wordt.

 70. Flippo

  @Tim20: Dat komt omdat het heel makkelijk terug te kijken is: Gemist, YouTube, herhaling, dvd etc. Als het even minder spannend is, kijken mensen het sneller “later” terug. Als het spannend is (en dat was het gisteravond) kijken de mensen het liefst zo snel mogelijk. Jij werkt vast niet bij de tv, Tim20 MJ.

  Grappig dat iedereen roept dat GTST aan het “profiteren” is en dat de oorzaak ergens anders ligt. De serie profiteert maar van één ding op het moment: de zeer sterke verhaallijnen. Nogmaals, op naar de 2 miljoen kijkers.

 71. Kim

  Wat een gezeur idd, gtst doet het momenteel gewoon goed. Sinds tijden weer goede verhaallijnen. Nu ook weer met terugkomst Jef, ik vind het weer leuk om te kijken. Eerder vond ik het niet erg om een aflevering te missen. Nu zit ik toch eigenlijk altijd wel om 20.00 uur klaar. Het is veel te makkelijk om te zeggen dat dat van de concurrentie komt en dat ze daarvan profiteren. Ze doen het eindelijk weer eens goed en dat mag ook wel eens gezegd worden! En ohja, gezeur zal er idd altijd blijven op de serie. Klopt helemaal Maurice V. Maar je hoeft niet te kijken dus zap dan lekker verder naar een andere zender.

 72. Bart V. is back

  RTL bijna 3x groter dan SBS Groep. Heel erg slim van John de Mol om zijn 25% in RTL om te ruilen voor 33% in SBS. Maar er zal wel een multi-media interactief iets achter zitten. Talpa Plus.

 73. Jan

  Kijk maar uit Bart, sbs6 komt straks heel sterk terug met bijv. the winner is (wel grappig, opeens een engelse titel bij sbsb6 ;)) en moet je me niet wat vragen?

 74. Jan

  En ohja, niet te vergeten, wedden dat ik het kan ;)

 75. Jos

  Als GTST zo slecht was als sommige mensen beweren dan keken er echt geen 1,8 miljoen mensen naar. TV-kijkers zijn wat dat betreft genadeloos, als het niks is zijn ze zo weg gezapt.

 76. Anonymous

  Jan, meen je het nu serieus of is het gekheid?

 77. Bart V. is back

  Haha die Jan, met ze kijk maar uit! Het met veel tam-tam gelanceerde Show me the Money met die korpsbal Beau van Erven Dorens. Vakkundig om zeep geholpen door SBS. In plaats van 1x per week primetime op half 9, bijvb. op
  maandag t/o CSI – wat doen ze? Zet het dagelijks om half 8 en degradeer het tot een rad van fortuin spelletje. Met vragen (en antwoorden) die de gemiddelde SBS kijker helemaal niet kan volgen. Ja Jan, ik kijk er naar uit. Sport 7, Radio Noordzee, Talpa 10, allemaal hele grote sucessen. De Gouden Kooi zou het ook helemaal gaan maken, de nieuwe Big Brother.

 78. Mark

  Waarom GTST 1,8 miljoen haalt? Omdat RTL 4 op vrijdag altijd zo slim is om er een reclameblok vóór te gooien, zodat GTST pas 20:10 begint en 20:40 afgelopen is, dus die extra kijkers om 20:30 uur (boven de 2 miljoen!!!), daar zitten ook de wachters op HGT bij.

 79. Mark

  Maurice V
  Sat 17 Sep 2011 om 15:00
  GTST profiteert ook optimaal van de dit seizoen tot nu toe matige kijkcijfers van zowel het Journaal als van DWDD.

  Natuurlijk kijkt er bijna niemand meer naar DWDD, met dat links gelul, dan ben ik ook zo weg. En dan Matthijs die overal om lacht, ook al weet ie niet waar het over gaat. En een zure Jan Mulder die nergens om lacht.

 80. Zo denk ik er over.

  Ik vond het ook meer gillen en krijsen dan zingen.

  Ik heb gisterenavond trouwens niet gekeken, ik had het ná de eerste keer optreden van haar al gezien.

  GTST , was weer geweldig, wat vind ik het toch spannend allemaal.

 81. Jan-Joost

  @ Mark: En daar komt nog bij dat Matthijs en de redactie van “De Wereld Draait Door” met hun rubriekje “De TV Draait Door” afgelopen weken bezig zijn geweest de normale hardwerkende mensen ver weg van het linkse Hilversumse gelul, via een omweggetje (en dan bedoel ik via dat inmiddels ubersaaie niet-zappen-maar-dom-lachen-rubriekje DTDD) af te zeiken.

  Iemand zoals Rob Geus word afgezeken omdat zijn Engels te slecht is en bij een andere fragment moet iemand het ontgelden dat diegene in meerdere programma’s te zien is. Te gemakkelijk allemaal. Ik ben vanaf toen maar gaan zappen. Ik ken die aanpak van de VARA inmiddels te goed. En hopelijk de nog bestaande “gewone” kijker kent dat kunstje inmiddels ook.

  Matthijs verzuipt echt in dit programma. Het tevens bekende “Swiebertje-effect” is al niet meer nodig na 7 seizoenen…

  Ik krijg na het zoveelste seizoen echt genoeg van steeds hetzelfde spelletje wat ze daar proberen te doen: Mensen afzeiken die zichzelf zijn. Maar Mathijs en co durven het niet zelf te zeggen. Nee, het moet allemaal middels een autocue. Inmiddels is het programma hopelijk over zijn hoogtepunt heen. Matthijs is 51 jaar, en zoals hij bij andere ouderen het beschrijft en toewenst, wens ik hem succes met gesprekken bij Jan Slachter / Omroep Max!

 82. Mark

  Yos
  Sat 17 Sep 2011 om 14:16
  Weet iemand wat de titel is van het Nummer dat Gordon zong met zijn groep in de finale van HGT!!!

  Loop Naar Het Licht

 83. Blue

  Ben niet kapot van Aliyah’s stem, meer schreeuwen dan zingen.

  Had liever een andere winnaar gehad bij HGT : Opera Familia (maar opera hadden we vorige keer al met Martin Hurkens) of Boy met z’n Röhnrad of acrobaten Zinzi & Evert-Jan.

 84. !#Michael#!

  Gtst zal heus ook wel wat HGT wachters er bij gehad hebben. Neemt niet weg dat de soap al in geen jaren zo’n sterke seizoens start heeft gekend.

  Immers verslaan ze de NOS de laatste weken met enige regelmaat om 20.00u. Voeren ze dikwijls de dag top 25 aan en halen ze ook zonder HGT ook met gemak een kleine 1.6 miljoen kijkers.

  De soap word ook nog honderduizenden keren gestreamd word op internet (zowel via RTLXL als YouTube) en een kleine 200 duizend kijkers om 11.00u in de ochtend programmering van RTL4, en dan houden we nog niet eens rekening met de mensen die gtst via RTLlounge volgen.

  Voor alle gtst haters? Jullie paar jaar van fun is weer voor bij. Gtst is gewoon helemaal back!!

 85. Denise

  Helemaal mee eens !#Micheal#!

 86. Ramon

  GTST klopt nu ook gewoon. Spanning, goede verhaallijnen en veel ervaren acteurs en actrices.

 87. Super Grover

  Die Aliyah van 11 jaar zal ook wel heel blij zijn met haar hoofdprijs van een auto…euhm…oké… En een masterclass in de US…euhm…oké…

 88. Raffaela

  Voor alle mensen die zeuren omdat er een progamma niet goed is of dat alles slecht is.. Wees blij dat je een tv hebt en dat er progamma’s gemaakt worden door al die mensen van de tv en achter de schermen..!

 89. Anonymous

  haha in die hele top 15 komt geen enkel sbs programma voor

 90. Drs S.J.H. van Gerven.

  GTST is gaan stijgen na het stoppen van ONM…

 91. rob

  waneer heeft gtst voor het laatst zo hoog gescoort???.
  opvallend zo veel mediasites..en word nergens iets over gemeld..

 92. Kees

  HGT was weer een zomer lang een prima tv-avond. Maar ik ben het met iedereen eens hierboven dat het wel heel jammer is dat Aliyah de winnares is geworden. Er waren zoveel betere en leukere acts. Wellicht is het toch een aanbeveling om een minimum leeftijdsgrens van 16 jaar aan te houden voor deelname aan dit soort programma’s. En daarnaast een kindereditie van HGT te maken.

 93. kritische kijker

  Wat een onzinnige teksten weer hierboven.

  GTST is gewoon slecht qua acteurs en verhaallijn. Maar het feit dat er meer dan 1 mio kijkers naar dit ondermaatse prutswerk zit te kijken is nog geen reden om te concluderen dat het een geweldig programma is.
  Er wordt door de Nederlander ook gekeken naar voetbalwedstrijden die niet om aan te gluren zijn en toch kijkt daar dan 2,5 mio kijkers naar.
  Kortom aantal kijkers zegt niets over kwaliteit en of een programma inhoudelijk verantwoord is. Daarom mag de PO nooit en te nimmer verdwijnen . Ook niet onder het motto van de vele posters hier die denken dat de PO subsidie verslindende zender geheel wegmoet omdat het geld kost. Een onzinnige ondoordachte domme these naar mijn mening.

  Ook is wel bekend dat de CO in zijn algemeenheid laag opgeleide, oudere en niet inhoudelijk maar mainstream kijkers trekt. Niks mis mee maar het is natuurlijk niet iets waar de wereld stappen mee maakt.

  De Carlo’s en Irenes , Gordons, Kwalberts, de dames en heren van Cherso, Paay, Noicolettes, Ushis etc. etc. komen weg met slechte programma’s.

  John de Mol cs Vd Ende bv komen weg met zakken vullen voor inhoudelijke inteelt rotzooi. De eigenaren/directie van de CO zijn allemaal aan elkaar verbonden door de geldwolf producers die bepalen wat er uiteindelijk uitgezonden wordt.

  En de kijker, de kijker van de CO is niet in staat om te oordelen omdat de inhoudelijke bagage ontbreekt.
  Deze groep is het niet aan te rekenen want het is gewoon niet anders. Het zijn ook de McDonalds eters, de Salou vakantiegangers, de PVV stemmers. Het hoort bij onze democratie van de meerderheid. Maar kwaliteit en een goede beoordeling is in het algemeen niet van deze groep afkomstig.

 94. Kees

  Kritische kijker, wat een achterhaalde visie op GTST. Volgens mij ben je stil blijven staan in de tijd. Het GTST uit de begin jaren kon je dat nog wel van zeggen, nu is dat toch echt wel anders.

 95. Rick

  De denkfout van de meeste aanhangers van commerciële zenders is dat wanneer een programma veel kijkers scoort het dan een goed programma zou zijn. Kijkcijfers zeggen maar weinig over de kwaliteit van een programma en zeggen helaas meer over de massa die in Nederland steeds dommer wordt en zich graag laat manipuleren door kant en klare voorgeschotelde hapbrokken. Als er dan weer een programma op de commerciele zender scoort dan volgt er weer een ‘nieuw’ programma met een soortgelijk concept omdat de niet weldenkende kijker hier behoefte aan heeft.. en zo houd het zichzelf in stand en verloedert het Nederlandse TV aanbod.

 96. freek

  @ Rick, helemaal mee eens. CO kan succesvol lijken, maar het idee dat je van TV ook eens wat zou mogen opsteken of je tot denken zou mogen aanzetten is wel geheel zoek…maar goed het grootste deel van Nederland kan of wil niet meer denken

 97. Ano Nymous.

  Rick. Met je eens.
  Oppervlakkig en dom heerst in Nederland. Zie je zowel terug in het TV programma-aanbod (Oh Oh Cherso, Britt,GTST) als de muziek (talentenshows)
  Het moet allemaal simpel, niet te moeilijk.
  Liever een meisje dat iemand anders liedje goed kan nazingen dan iemand die zelf componeert e.d.
  Diepgang is eng natuurlijk…

 98. Appelflapje

  Wat ben ik weer blij dat het afgelopen is, en de winnares was van begin af aan al bekend, dus toen heb ik al nooit meer gekeken.

  Ik dacht dat er dit keer eens géén zanger[es] zou winnen, dus ik ging kijken, ik vond het toen nog leuk.

  Maar het liep weer maar eens anders af, dus toen was ik er wel klaar mee.

 99. Ano Nymous.

  @ Appelflapje. Heb je eindelijk door dat alles met dit soort shows van te voren bepaald is? De kijkers hebben heus geen invloed op welke uitslag dan ook. Al bijna vanaf de eerste aflevering is al een plan gemaakt voor de winnaar…

 100. Appelflapje

  @Ano Nymous…..Dus we worden dan al vanaf het begin besodemietert, gemene zooi daar.
  Ik vind aan al die talenten jachten toch al helemaal niks aan hoor.
  En ze gaan maar door, straks begint de Voice alweer,…ik snap echt niet wat ze er aan vinden.
  Maar ja, het zal wel aan mij liggen.

 101. Ano Nymous.

  Appelflapje (100)
  Ik ook niet. Het ligt er duimendik bovenop dat je besodemietert wordt.
  Maar ja, oppervlakkige mensen hebben dat denk ik niet door. Daarvan moeten zulke programma’s het ook hebben.
  Het ligt absoluut niet aan jou ;-)

 102. Que

  @kritische kijker Sun 18 Sep 2011 om 11:43:
  Wat een onzinnige teksten weer hierboven.

  P&W is gewoon slecht qua presentatie en journalistiek. Maar het feit dat er meer dan 1 mio kijkers naar dit ondermaatse prutswerk zit te kijken is nog geen reden om te concluderen dat het een geweldig programma is.
  Er wordt door de Nederlander ook gekeken naar voetbalwedstrijden die niet om aan te gluren zijn en toch kijkt daar dan 2,5 mio kijkers naar.
  Kortom aantal kijkers zegt niets over kwaliteit en of een programma inhoudelijk verantwoord is. Daarom mag de PO verdwijnen. Ze vreten uit de belasting- en reclameruif.

  Ook is wel bekend dat de PO in zijn algemeenheid laag opgeleide, oudere en niet inhoudelijk maar mainstream kijkers trekt. Niks mis mee maar het is natuurlijk niet iets waar de wereld stappen mee maakt.

  John de Mol wordt door de PO gevraagd om de aanloop naar het Eurovisie songfestival te produceren. Waarom?! Omdat de PO niet de kennis en het juiste inzicht heeft van wat de kijkers nu precies aanspreekt.

  En de kijker, de kijker van de PO is niet in staat om te oordelen, omdat de inhoudelijke bagage ontbreekt en het slaafse kuddedieren zijn die liever “hun omroep” voor zich laten denken.

  Deze groep is het niet aan te rekenen want het is gewoon niet anders. Het zijn ook de McDonalds eters, de Salou vakantiegangers, de PvdA/D66/GL en SP-stemmers. Het hoort bij onze democratie van de meerderheid. Maar kwaliteit en een goede beoordeling is in het algemeen niet van deze groep afkomstig.

 103. Que

  @Rick Sun 18 Sep 2011 om 13:18:
  De denkfout van de meeste aanhangers van de publieke zenders is dat wanneer een programma veel kijkers scoort het dan een goed programma zou zijn. Kijkcijfers zeggen maar weinig over de kwaliteit van een programma en zeggen helaas meer over de massa die in Nederland steeds dommer wordt en zich graag laat manipuleren door kant en klare voorgeschotelde hapbrokken. Als er dan weer een programma op de publieke zender scoort dan volgt er weer een ‘nieuw’ programma met een soortgelijk concept omdat de niet weldenkende kijker hier behoefte aan heeft.. en zo houd het zichzelf in stand en verloedert het Nederlandse TV aanbod.

 104. Que

  Nog even ter aanvulling: voor een 11-jarige heeft de kleine meid een dijk van een stem, alleen is ze nog in PRE-FASE van het werkelijk kunnen zingen.

  Zoals iemand al schreef over de reactie van Eric van Thijn dat “Aliyah niet moet winnen, maar zich eerst maar eens goed moet laten begeleiden om op 17-jarige leeftijd als een volwaardige zangeres terug te komen”, daar ben ik het helemaal mee eens.

  Maar goed, NL koos voor de “cuteness”. Dat is een goed recht, want iedereen heeft recht om zijn/haar zegje te doen.

 105. Rick

  @ freek en @ Ano Nymous Dank jullie.. fijn om te weten dat er nog kijkers zijn met diepgang! en er nog hoop is:)!

  @ Que Jammer dat je het ‘prutswerk’ van P&W niet kunt onderbouwen.

  Verder schrijf je: “Ook is wel bekend dat de PO in zijn algemeenheid laag opgeleiden…” volgens mij is dit meer een aanname van jezelf en komt dit in geen enkel onderzoek naar voren. Ken je de betekenis van het woord ‘onderbouwen’?

  Waarschijnlijk heb je vorige week niet naar het programma ‘Achter het scherm’ gekeken omdat het programma te moeilijk voor je is maar daarin kreeg je als kijker de kans een blik in de keuken van de ‘making off’ van Studio Sport te werpen. Dan had je de makers van het programma gezien die aan het woord zijn en het geheim vertellen van een goed programma, over hun kijkers, over hun invloed op de samenleving maar ook over hun eigen dilemma’s en emoties. Vraagstukken die bij de commerciële omroep niet aan de orde komen (té diepgaand).

  Onbevooroordeeld heb ik vrijdagavond een serieuze poging gedaan om voor de eerste keer de laatste uitzending van Hollands Got Talent te kijken. Met een kop koffie op de bank zat ik iets na 20.35 uur klaar. Maar na 10 minuten na de vreselijke overdreven aankondiging met een enorm applaus van de twee mediageile en hersenloze Gordon en Patricia Paay (die bovendien de kandidaten moeten jureren) kreeg ik spontaan braakneigingen en vloog de koffie er weer uit en heb overgeschakeld. Kan hier dus niet over meepraten maar fijn dat jij je plezier er uit kunt halen.

 106. BoycotIdols

  4 jaar geleden was er een piepklein meisje van 6 dat verloor van een operazanger. Maar dit kleine meisje geeft wel sindsdien de hele wereld zangles.

 107. Ano Nymous.

  Que. Volgens mij verwar je echt de PO met de CO nu.
  Ik heb media en communicatie gestudeerd en heb ooit een analyse moeten maken van doelgroepen. Daaruit kon je toch echt concluderen dat het grootste percentage lageropgeleiden naar de CO kijkt.

  En sorry hoor,maar kon even een schaterlach niet onderdrukken over je stukje over het Songfestival. Dat de PO daarvoor niet het juiste inzicht heeft.
  Nee, John de Mol wel wil je zeggen?
  Joh dat is nieuw dan. Want waren de resultaten van de Nederlandse deelnames de laatste jaren ook alweer?? Niet eens in staat fatsoenlijk een finale te halen.
  John de Mol DENKT te weten wat ons aanspreekt. Dat is heel wat anders.
  Had hij het inzicht wel gehad dan had ie niet zulke oppervlakkige pulp als Sieneke gestuurd. Blamage voor Nederland, complete blamage.
  En leg inderdaad eens uit wat er precies prutswerk aan P&W is dan?
  Dat VIND jij. Ook dat is heel wat anders dan dat het werkelijk zo is.

 108. Sarah

  Grappig, dat hier nog steeds verborgen racisme heerst in Nederland.
  Zijn meestal de laag opgeleide mensen. of de snuivertjes .
  sorry maar dit keer geen klompen dans of opera.

  Die Jongen was ook goed, maar ik zie hem dat niet doen op 11 jarige leeftijd.

  Hoe kan je haten om een kind van 11 Jaar die echt goed heeft gezongen voor haar leeftijd. Vergeet niet 11 jaar.

  Op die leeftijd maakte je in de zandbak kasteeltjes.

 109. Ano Nymous.

  BoycotIdols.
  Waar heb jij het in godsnaam over?

 110. Dennis

  Moet het altijd maar knap zijn dat iemand goed zingen kan op een jonge leeftijd? Ben dat gezang wel even beu. Nu gaan zelfs de talentenshows “zingen”
  als het meest bijzondere talent zien?

 111. roy

  Hoe kunnen ze nu op een kind stemmen van 11 die van begin tot het einde vlas zingt als zo zo goed kan zingen als ze toneel speelt wordt het nog een goeie

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.