Zomerhit Holland’s Got Talent wint kijkers

Geplaatst op Sat 23 Jul 2011 om 8:09


De kijkcijfers van vrijdag 22 juli 2011 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtHolland’s Got Talent (RTL4, 20:30) – Het RTL 4-programma Holland’s Got Talent was vrijdagavond opnieuw de winnaar op primetime. De tweede aflevering trok 1.726.000 kijkers (madl: 28.8%), 57.000 meer dan vorige week, toen de tv-show de beste seizoensstart ooit maakte. Got Talent houdt de concurrentie op afstand. Het programma dat het meest in trek was bij de concurrentie, was de Vlaam- se politieserie Flikken op Nederland 1. Daar keken net iets meer dan een miljoen mensen naar.

Jurylid Patricia Paay is trots dat ze deel mag uitmaken van zo een groot kijkcijfersucces. “Ik vind het vooral leuk dat RTL vindt dat ik genoeg geloofwaardigheid heb om dit te mogen doen. Daarbij is het een enorme kick en heel vermakelijk om het hele circus voorbij te zien komen. En laten we eerlijk zijn, ik verdien er ook nog eens heel goed mee“, zegt ze in Televizier.

Herdenking John Kraaijkamp sr. (NOS, Ned2, 15:00) – Het rechtstreekse verslag van het afscheid van de overleden komediant John Kraaijkamp sr. in het DeLaMar-theater in Amsterdam, heeft vrijdagmiddag 240.000 kijkers (madl: 10.6%) naar Nederland 2 getrokken. De samenvatting van de dienst was later op de avond op Nederland 1 meer in trek. Daar keken om zeven uur ‘s avonds 946.000 mensen naar.

Achtuurjournaal (NOS, Ned1, 20:00) – De bomaanslag in de Noorse hoofdstad Oslo leidde vrijdag tot extra belangstelling voor de uitzending van het NOS Journaal om acht uur. De uitzending trok 2.226.000 kijkers (madl: 41.9%) en dat is aanzienlijk hoger dan het gemiddeld aantal kijkers van de nieuwsrubriek. Het programma Nieuwsuur scoorde met 948.000 kijkers ook bovengemiddeld, net als het late Journaal met 814.000 kijkers. Het Half Acht Nieuws op RTL 4 wist 1,2 miljoen kijkers te boeien.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 2.226.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.726.000
03. Journaal 18:00 (Ned1) 1.707.000
04. Tour de France (Ned1) 1.554.000
05. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.220.000 

06. Studio Sportzomer (Ned1) 1.217.000
07. EenVandaag (Ned1) 1.188.000
08. Gevoel van de Vierdaagse (Ned1) 1.128.000
09. Flikken (Ned1) 1.090.000
10. Hart van Nederland (SBS6) 992.000

11. Big Fat Gypsy Wedding (RTL4) 985.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 984.000
13. Nieuwsuur (Ned2) 948.000
14. Editie NL (RTL4) 886.000
15. Herdenking Kraaijkamp (Ned1) 864.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 22.9%
2. Ned1 / 22.2%
3. SBS6 / 10.3%
4. Ned2 / 6.5%
5. RTL7 / 5.6% 

6. NET5 / 4.3%
7. RTL5 / 4.1%
8. Vero / 3.3%
9. Ned3 / 2.9%
10. RTL8 / 2.6%

11. Nick / 0.8%
12. Comedy / 0.8%
13. N.geog / 0.7%
14. Discov / 0.5%
15. Eurosp / 0.4%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 35,2 %
2. Publieke Omroep 31,6 %
3. SBS Groep 17,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 35,2 %
2. Publieke Omroep 31,6 %
3. SBS Groep 17,9%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


47 Reacties op “Zomerhit Holland’s Got Talent wint kijkers”


 1. Sanoma-fan

  ik dacht dat ik vuurwerk hoorde gisteravond vanuit Nijmegen,bleken ontploffende onderbuiken te zijn

 2. Frank

  Logisch natuurlijk zulke cijfers bij gebrek aan andere familieprogramma’s.
  Ik vraag me overigens wel af wat Robert ten Brink daar doet in het betreffende programma. Een beetje leuk proberen te doen met af en toe een danspasje en gespeelde verontwaardiging, mijn hemel man, stop ermee! Hier krijgt hij toch geen geld voor hè? Vast meer dan dat menigeen denkt. Contract zeker! Bah wat een ergernis. Hij speelt een heel slecht toneelstukje en komt niet ‘echt’ over. All you need is met vervroegd pensioen!

 3. kwikjealex

  Wel een pracht score voor het programma, had verwacht dat het een klein beetje zou gaan dalen.

 4. Louwter

  Snel vandaag MC. Netjes. (mag ook wel eens gezegd worden)

  Had overigens verwacht dat de kijkcijfers wat langer zouden duren vanwege de extra journaals.

  HGT is de ideale show om met zn allen naar te kijken. Er zit voor iedereen wel wat leuks tussen.

 5. Anonymous

  EXTRA NIEUWS OM 09:00 RTL4

 6. Anonymous

  Zo kan ik ook scoren… je zou ook kunnen stellend at RTL bar weinig vertrouwen in het programma heeft, het eigenlijk maar niks vind en dus ook te slecht om in het winterseizoen uit te zenden en dus zet ze het in het seizoen van herhalingen, gecancelde series waarvan 1 seizoen is aangekocht etc kortom, RTL zegt eigenlijk dat HGT niet goed genoeg is om in het normale TV seizoen uit te zenden en alleen kan scoren als er verder geen drol op is… dus om het nu zo hoog van de daken te gillen dat ze 1,7 miljoen kijkers hebben is tamelijk overdreven. Wat zou er van overblijven als er nieuwe afleveringen van Flikken Maastricht tegenover zouden staan bijv.?

 7. Anonymous

  Shocked: Shownieuws verslaggever Koos van Plateringen heeft zich bij de herdenking van John Kraaijkamp achter de schermen laten fotograferen met Karin Bloemen (beiden zwart gekleed) en de foto vervolgens trots op Facebook gezet met de tekst ‘glamour couple’. Professioneel van zo n verslaggever om dit bij een herdenking te doen. Maar erger nog dat je dit gewoon als mens doet.
  Ik vond die Koos van Plateringen al niks maar nu is hij mijn respect helemaal kwijt. Ook zijn geloofwaardigheid is weg: hoe professioneel, zal hij BNers soms ook om handtekeningen vragen denk ik dan. Niks meer dan een groupie en wanna be.

 8. Richard

  >>Robert Ten Brink<< Alstublieft stop met deze wel erg zielige vertoning van jezelf. Hoezo nep? Programma HGT is op zich wel een leuk programma. Maar ik erger me groen en geel aan die man. BAH :) Goedemorgen ^^

 9. Anonymous

  Dit geldt natuurlijk ook voor Karin Bloemen maar zij is dan nog artiest, hij verslaggever. Hij wil alleen maar laten zoen dat hij zo leuk is met BNers. Dat doe je niet als verslaggever en al helemaal niet bij een herdenking!

 10. Anonymous

  @Richard Ja inderdaad, dacht dat het om de kandidaten draaide, maar hij weet niet hoe leuk hij moet doen om in beeld te komen. Snap werkelijk waar niet dat hij dit programma doet.

 11. Maarten

  Zo triest van mensen om hier te zeggen dat HGT zo goed scoort, omdat er niets anders op tv is. Wat een onzin zeg!! Als mensen het echt niet leuk vinden, gaan ze heus niet 2,5 naar dit programma kijken hoor. En hoezo is RTL bang om dit programma in de winter uit te zenden?? Ze hebben gewoon het lef om het in de zomer te proberen…en wat blijkt….wie lef heeft….die wint!!

 12. Bart V. vindt ook wat

  HGT bij RTL doet het veel beter dan bij SBS. Hoe komt dat? Heeft het te maken met de jury, met de hele uitstraling?

 13. Anonymous

  @Bart V. vindt ook wat
  Iedereen zegt wel dat SBS het van de daken schreeuwt, RTL kan er ook wat van. Net als bij talentenjachten wordt er elke keer weer geschreeuwd dat er weer zoveel talenten zijn ontdekt.
  Daarbovenop komt dat mensen tegenwoordig niet meer mislukte talenten wil zien. Daarom laat RTL ook vooral mensen zien die door zijn naar de volgende ronde, en slechts enkele audities die níet door zijn, maar wel bijzonder grappig.
  SBS zond volgens mij bijna alles uit, en met een 50/50 verhouding, 50% door, 50% niet door. Bij RTL ligt die verhouding net wat anders.
  Tot slot denk ik inderdaad dat het met de jury te maken heeft. Die circusdirecteur voegde bij SBS niets toe. Veel mensen hebben dan wel kritiek op Gordon, maar hij geeft het programma nét dat extra’s.

 14. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Off topic.

  Ben truwens heel benieuwd hoe maandag Dhr. Verlinde zal reageren op het nieuws dat een van zijn medewerkers, mijn waarde amice Bram Moskovitch, beschuldigd wordt van 1 miljoen belastingfraude. (over verspiiling van overheidsgeld gesproken). Ook ben ik benieuwd op zijn reactie op het nieuws dat de 50viudige moordenaar van Oslo een fervent aanhanger is van de PVV.

  noot voor de heer Wilders; Wat je ook zaait, de oogst komt ook.

 15. wim

  Ik ben toch wel weer blij voor niet onderontwikkeld Nederland dat wederom een ruime meerderheid er voor gekozen heeft om naar de CO te kijken en niet naar ons aller subsidieslurpende PO te turen. Je moet er toch niet aan denken dat een meerderheid van TV kijkend Nederland naar programma’s als Flikken, Mega Piratenfeest, Lingo en Jan Smit de zomer voorbij zou turen. ;)

 16. Henk

  @ Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker gelukkig weten mensen die tegenwoordig te ver van de samenleving staan niet hoe snel zij wilders moeten roepen als er wat gebeurd, want Tja de waarheid is hard en inderdaad dat zegt deze man.
  Denk eerst eens na voor je iets gaat roepen! denk je echt dat een wilders op dit soort aanslagen zit te wachten?

 17. Jack

  @ Hartsuiker
  Ik hoor je nooit als moslimfundementalisten in Pakistan weer een aanslag hebben gepleegd waar honderden doden bij zijn gevallen. Want dan was jouw naam hier wel heel wat vaker voorbij gekomen. Last van selectieve verontwaardiging?

 18. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Henk, als u aardappels zaait,groeien er aardappels. Als u rozen zaait,rozen. In casu .,Als je dus haat zaait, krijg je haat.

 19. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Ik beschuldig de heer Wilders niet, ik wijs op de gevolgen zijn daden.

 20. Henk

  @ Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker ooit gekeken naar hoe Nederland er aan toe is ? Wilders zaait geen haat, wilders zegt net als de heer Fortuijn waar de problemen liggen in de samenleving, het gedoog van alle politieke partijen in de voorgaande jaren DIE hebben er voor gezorgd dat de Nederlanders nu vinden dat de buitenlandse mensen zich moeten aanpassen en anders maar moeten vertrekken.
  Er is alleen helaas maar 1 man die dat uitspreekt want voor de rest zijn ze in de politiek nog steeds blind voor de realiteit

 21. Henk

  @ Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker, en welke mensen zijn weer schuldig aan de ” daden ” van de heer wilders ? wijs je hun er ook op ?

 22. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Ja. In diverse van mijn geschriften, en voordrachten heb ik hierop gewezen. Ik zou U aanraden, Google eens op mijn naam.

 23. Ben

  Wanneer begint Zie Ze Vliegen met Gordon?

 24. Maarten

  @ Ben Zaterdagavond 20 augustus 0m 20:00, Daarna “My Name Is” en “Wat vindt Nederland”

 25. dwdd

  Gisteravond in een deuk gelegen om van der gijp. Zijn visie over de tour de france was net een kleine conference, geweldig! Verder is het jammer dat tour du jour al bijna stopt, het begon bijna dagelijks vaste kost te worden

 26. Objectief

  het is ongelovelijk ! Het marktaandeel zakt (iets, maargoed’… )
  er wordt zo vaak gesproken over het belang van marktaandeel.. Werkelijk alles wordt hiet gedaan om alsjeblieft iets positiefs te schrijven over rtl.
  Wat grappig ! wat sneu !

  Mooie kijkcijfers: echt fantastisch gedaan. Maar om dit nu op deze mnaier te brengen…. Hoe dom kun je zijn !

 27. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Dwdd,

  Ik heb wat u noemt conference ook gezien. Vanuit mijn vakgebied en wetende uit het programma Profiel van Fons de Poel over hem,vrees ik dat wij binnenkort de heer van der Gijp weer voor enkele maanden moeten missen.

 28. Objectief

  p.s., hoe zit dat met de kijkcijfers van My big fat greek wedding ?? dat dat zo wegzakt… mag wel evn genoemd worden.. Ohh nee, is van rtl en is geen goed nieuws !

  Durf er alles om te verwedden dat als beide programma’s van SBSgroep zouden zijn geweest de kop niet was geweest dat holland’s got talent kijkers heeft gewonnen maar dat My big fat greek wedding kijkers heeft verloren..

 29. Anonymous

  Wim reageert ook weer eens. Gehele week lees je niets van hem daar de PO-programma’s veel meer kijkers scoorden dan RTL of SBS. Maar waar maken we ons druk over. Inmiddels al meer dan 90 doden in Noorwegen en de terroristen in Somalie weigeren voedselhulp van de VN vanwege leugens over de hongersnood. Ze doen deze hongersnood af als propaganda. Liever miljoenen doden dan dat het westen de helpende hand komt toesteken.

  Maar hier zitten veelal idioten die het schelden en beledigen van de medemens als een “soort kunst” hebben gemaakt. Zeker de bijdragen over het vertrek van Tina Nijkamp zegt heel veel over het niveau op dit forum. Triest.

 30. Fleur

  Ik ben het helemaal eens met Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker. En zoveel titels, helemaal mijn type, ik zou wel een keer met hem willen daten. Tijdens een diner en een goed glas wijn kunnen wij alles nog een keer uitgebreid en op niveau bespreken. Ik neem dan meteen mijn goede persoonlijke vriend en Meester in de Rechten de heer Spong mee, want er is nu weer voldoende reden om die barbaarse Wilders wederom voor het gerecht te slepen!

 31. Fleur

  Lieve schat, zou je mijn goede naam niet willen misbruiken? Dat flauwe bericht om 12.02 is niet van mij.
  Ik kijk de laatste tijd nog maar nauwelijks televisie. Enkel herhalingen of goedkope pulp (ik noem geen titels). Gelukkig kunnen we vanaf zondag weer genieten van Zomergasten. Ik kan er echt naar uitkijken: televisie met IQ. Tot die tijd kijk ik regelmatig naar de BBC of naar een prachtige Italiaanse show, waar ze tenminste weten hoe het moet.

 32. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Fleur van 1202 zozal ik je maar noemen. Ik verheug me op het dineetje met jou en me waarde amice Spong. We moeten wel een excuus verzinnen, om hem na het diner te lozen, als wij dieper op de zaak in zullen gaan. Misschien dat amice Spong alvast het belasting gedrag van onze vakbroeders Moskovitch onder de loipe kan nemen. Vanzelfsprekend betaal ik het diner.

 33. Fleur

  Hartsuiker van 1227 zozal ik je maar noemen, mooi die afspraak staat Meester. Maar niet tijdens Zomergasten svp, want die super-intelligente Marc Marie Huijbrechts in Zomergasten zou ik voor geen goud willen missen.

 34. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  Fleur van 1202 en 1233,
  Natuurlijk wil ik ook niet de zomergasten aflevering van Marc Marie missen. Dat en de momenten die wij na het diner samen zullen doorbrengen zullen mijn en hoop ik ook jouw hoogtepunten zijn van deze zomer. Een suite in het Hilton met ontbijt op bed is wel het minste wat ik je zou kunnen aanbieden.

 35. Jammer

  Heb mij ook vreselijk zitten ergeren aan Robert ten Brink bij HGT, ik vind het verder een prima presentator, maar hij moet niet gemaakt leuk gaan doen, want daarmee slaat hij de plank echt mis. Hij moet niet gaan staan hopsen (‘dansen’) en leuk ‘gek’ gaan doen wat dat heeft deze show helemaal niet nodig, de kandidaten zijn al grappig en/of gek en/of leuk genoeg.

 36. Joke

  Alleen al die Cordon & tuinkabouter Patricia kijk je zo,n programma al niet.

 37. Fonz

  Tegen mensen die op hun vrije avond vrijwillig naar Paay en Gordon gaan kijken zou ik willen zeggen; get a life!

 38. vic

  Weet iemand wanneer de dagschema’s van September online komen van RTL/SBS ?

 39. Anonymous

  Het blijft toch grappig, dat dezelfde mensen continue onder verschillende namen posten

 40. Mark

  Hebben jullie dit gezien, jongens:

  2028 TOUR DU JOUR 4,1 10,5 621.000
  2202 DARTS WORLD MATCHPLAY 1,1 3,3 165.000

  75% van de Tour Du Jour kijkers zapt weg als Barney gaat darten: darten is dus officieel kapot gemaakt door SBS 6.

 41. Mark

  Films op de vrijdag van SBS werkt dus nog steeds niet (met dank aan RTL 4, maar ja wat moet SBS anders). Vette blockbuster premiere met The Rock gisteren, had op maandag zeker het dubbele getrokken.

  Ik snap dat SBS beleid overigens niet: op maandag krijg je alleen maar herhalingen (afgelopen weken Harry Potter, en vanaf maandag weer Indiana Jones), en tv-premieres zetten ze op vrijdag. Ik zou het omdraaien…

 42. Twan

  @joke

  cordon?

 43. Olga

  @ Vic: Komen maandag a.s. online

 44. Schemerlamp

  En toch is het JOURNAAL op NED1 het best scorende programma met:

  TWEE MILJOEN TWEE HONDERD ZES EN TWINTIG DUIZEND KIJKERS!!.
  (RTL Got talentshow 1.726.000)

 45. Anonymous

  haha… ja we kunnen lezen schemerlamp ;)

 46. Ir. Mr. Drs. AFMJ Hartsuiker

  FLEUR IK MIS JE

 47. Erik

  Mooië score. heb zelf dit jaar besloten pas vanaf de live shows te gaan kijken. normaal volgik alles maar nu even een paar weekjes rust. de live shows vind ik altijd geweldig dus die ga ik zowieso kijken

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.