John Williams en Natasja Froger scoren 1,1 miljoen kijkers

Geplaatst op Fri 22 Oct 2010 om 10:25


De kijkcijfers van donderdag 21 oktober 2010 (SKO)

Bonje met de buren (RTL4, 20:34) – Het tweede seizoen van Bonje met de Buren is donderdag met 1.063.000 kijkers (madl: 16.2%) in première gegaan op RTL 4. Daarmee bezet het programma van John Williams en Natasja Froger de achtste positie in de dagelijkse kijkcijfer top 15. Op hetzelfde moment wist alleen Expeditie Robinson van RTL 5 meer kij- kers te boeien, namelijk 1,2 miljoen. Het best bekeken amusementsprogramma op donderdag was Oh Oh Cherso met 1,4 miljoen kijkers.

In Bonje met de Buren proberen John en Natasja burenruzies op te lossen. Het eerste seizoen ging in maart van start met 1,3 miljoen kijkers, tot tevredenheid van producent John de Mol. “Voor mij is altijd de magische norm primetime voor een grote zender dat we een miljoen kijkers halen. Dit moet een miljoen halen“, zei hij in het voorjaar.

Derek Ogilvie (RTL4, 21:35) – Het nieuwe seizoen van Derek Ogilvie‘s gelijknamige programma ging donderdag na Bonje met de Buren van start met 924.000 kijkers (madl: 14.3%), goed voor de twaalfde plaats in de kijkcijfer top 15. Bang dat de stekker uit zijn tv-show wordt getrokken, is Ogilvie niet. “Ik ben net drie jaar in Nederland te zien! Als het morgen allemaal voorbij zou zijn… Zo wil ik niet denken“, zegt hij in Televizier. “Sinds mijn faillissement maak ik me niet meer druk om te toekomst; ook niet om geld. Ik verdien nu goed, omdat ik gebruik maak van mijn talent.

AZ – Dynamo Kiev (RTL7, 21:01) – RTL 7 wist donderdag opnieuw veel kijkers te boeien met een avond vol Europa League-voetbal. De wedstrijd AZ – Dynamo Kiev wist het hoogste aantal kijkers te boeien, namelijk 923.000 kijkers (madl: 14.5%). AZ ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Kiev. “Ik vond ons niet onaardig voetballen, maar je ziet wat wij missen wat op Europees niveau wordt gevraagd: rendement“, zegt AZ-trainer Gertjan Verbeek. “We hadden het grootste deel van de wedstrijd controle, maar we maakten te weinig kansen. Ik weet dat we goed kunnen voetballen, maar het is allemaal nog te wisselvallig.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.635.000
02. Oh Oh Cherso (RTL5) 1.400.000
03. Mooiste Meisje van de Klas (Ned1) 1.248.000
04. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.173.000
05. Expeditie Robinson (RTL5) 1.156.000

06. Pauw & Witteman (Ned1) 1.135.000
07. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.132.000
08. Bonje met de buren (RTL4) 1.063.000
09. RTL Boulevard (RTL4) 978.000
10. Hart van Nederland (SBS6) 936.000

11. Journaal 18:00 (Ned1) 925.000
12. Derek Ogilvie (RTL4) 924.000
13. AZ – Dynamo Kiev (RTL7) 923.000
14. Naaste Familie (Ned1) 917.000
15. Shownieuws (SBS6) 913.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 16.2%
2. Ned1 / 16.0%
3. RTL7 / 12.3%
4. RTL5 / 10.1%
5. SBS6 / 9.0%

6. Ned2 / 8.7%
7. Ned3 / 5.6%
8. NET5 / 4.2%
9. Vero / 3.1%
10. RTL8 / 2.5%

11. N.geog / 0.8%
12. Nick / 0.7%
13. Comedy / 0.6%
14. MTV / 0.6%
15. Discov / 0.5%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 41,1%
2. Publieke Omroep 30,3%
3. SBS Groep 16,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 41,1%
2. Publieke Omroep 30,3%
3. SBS Groep 16,3%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


67 Reacties op “John Williams en Natasja Froger scoren 1,1 miljoen kijkers”


 1. Beau

  Een linkse van RTL 4, een rechtse van RTL 7 en een knietje na van RTL 5. SBS Group is knock-out!

 2. Anony muis

  Expeditie Robinson zou primetime op RTL4 uitgezonden moeten worden! Dan durf ik te wedden dat het richting de 2 miljoen kijkers gaat!

 3. Robert

  Mooie cijfers voor Ned1, RTL4 en RTL5. Laten we vandaag gewoon even helemaal niets over sbs6 zeggen…

 4. !#Michael#!

  RTL4 marktleider, en RTL5 en RTL7 op de 4e en 3e plek in de zender top5, SBS6 nog net de hekkensluiter van de top 5…

  Wie had dit een jaar geleden verwacht? dat er avonden zouden zijn waarin SBS6 door 3 RTL zenders in gehaald zou worden? Niemand toch!

 5. Mensen.

  Reactie op !#Michael#!: Je hebt helemaal gelijk.

 6. Jaap

  SBS zei je….? ha ha ha ha ha

 7. Anonymous

  Das wel erg pijnlijk voor sbs

 8. Joseph

  Heb heerlijk gegeken naar Expeditie Robinson, Oh Oh Cherso en Pauw en Witteman! Donderdag is een heerlijke tv-avond! Bonje met de buren ga ik nog terugkijken!

 9. Johnohn

  Wat heb jij een heerlijk leven zeg, Joseph.
  Ben heel jaloers op je.
  Wat een interessant leven had die jongen zeggen de mensen later.

 10. luc

  Reactie op Anony muis: Expeditie Robinson moet weer terug naar de zender waar het ooit begonnen is n.l. Net5 !

 11. Anony muis

  Reactie op luc: Doe dat maar niet….als ze zelfs Peking Express niet uitzenden…..

 12. Bas

  Toch wel een domper dat John en Dennis vertrokken zijn uit ER.
  Iets teveel Belgen nu, maar wel lekker dat die gluiperd van een Iwein z’n koffers moest pakken.

  @Johnohn
  Wat een trieste reaktie.

 13. Anonymous

  Reactie op Beau:

  en vanavond vallen er weer raken klappen in de boxring ;) maar dat zien we morgen wel weer

 14. Johnohn

  Bas wat is er triest aan.
  Er is ook nog een leven buiten tv om.
  Best vermakelijk hoor televisie kijken maar het lijkt wel of dat voor sommige alleen hun wereld is en dat is triest Bas.

 15. 2.0

  Reactie op Beau:

  en vanavond vallen er weer raken klappen in de boxring maar dat zien we morgen wel weer

 16. michel

  Reactie op Johnohn: Is er wat mis mee als iemand een avond voor de tv hangt dan?

 17. Jurgen

  Klopt, Johnohn. Vooral bejaarden hebben de neiging om dag en nacht naar de TV te kijken, omdat ze niets anders om handen hebben. En weet je wat nog het meeste trieste is, ze kijken alleen maar naar Ned1. ;)

 18. JaJa

  Bijna 700.000 kijkers voor Bridget op de late avond. Niet verkeerd. Maar los van dat: ik vind het programma erg vermakelijk. Zit leuk in elkaar.

 19. Robert

  Reactie op JaJa: Wat mij opvalt aan het programma van Bridget is dat de sponsoring er goed in verwerkt is. Duidelijk aanwezig maar totaal niet irritant. Mooie (bijna on-Hollandse) leader en graphics ook.

 20. Anonymous

  Weet iemand hoeveel afleveringen bonje dit seizoen heeft?
  De aflevering van gisteren was weer een leuke aflevering.

 21. Jan-Joost

  Even voor de duidelijkheid: Oh Oh Cherso verliest kijkers ten opzichte van vorige week. Dit geldt ook voor Expeditie Robinson. Men wil weer inhoudelijke en interessante tv-programma’s zien. Langzaamaan is er overkill rondom Oh Oh Cherso.

 22. !#Michael#!

  Reactie op Jan-Joost:

  wel 35.000 op 1.4mln tov vorige week? Ja echt t is echt dramatisch! Gewoon gelul in de marge!

  De RTL5 Donderdag blijft gewoon een mega hit!

 23. Jan-Joost

  Reactie op !#Michael#!: Kun jij dan verklaren waarom 35.000 kijkers zijn afgehaakt? Hadden ze allemaal hetzelfde feestje buiten de deur?! Ik denk toch dat dit aantal volgende week 3 tot 5 keer verdubbeld is, degenen die afhaken. We hebben deze ranzigheid toch genoeg nu gezien?!

 24. !#Michael#!

  Reactie op Jan-Joost:

  Okee? paar weken terug zaten ze n keer op 1.3mln kijkers, dus zijn ze toch mooi weer 100duizend gestegen!

  Die 35.000 zijn niet afgehaakt! Die kijken misschien zondag (waar Oh Oh Cherso ook n half miljoen kijkers trekt?
  Of kijken online, waar Oh Oh Cherso ook elke week nog dik 400duizend online views heeft (ongekende online scores!)?

  35.000 duizen lijkt mischien veel? Maar programma’s die elke week meer dan n miljoen kijkers trekken? Is het niets!

  GTST scoort de ene keer 1.1mln kijkers en de andere keer 1.5mln, daar zijn dan toch ook geen mensen afgehaakt? Zit gewoon beetje fluctuatie in, en niet elke fan kijkt elke dag…

  Wat Oh Oh Cherso betreft? Genoeg mogelijkheden om te kijken, Donderdag avond, Zondag avond of op RTL Gemist.nl… drie opties waar massaal gebruik van word gemaakt! Mensen zijn helemaal niet Oh Oh Cherso moe!

 25. ronaldo

  Huizenjacht op sbs6 scoort ook elke beter. Haalt het marktaandeel van de vooravond van sbs6 aardig omhoog in vergelijking met het engelse huizenprogramma wat eerst om 1800 uur stond geprogrammmeerd

 26. )Robert(

  Reactie op ronaldo: Het helpt helaas de rest van de avond niet beter scoren…

 27. Vincent

  RTL Telekids scoort ook steeds iets beter. Maandag begonnen met 0 kijkers en 0,0 madl. Dit begint nu al op te lopen tot 3,5% madl. Het zal nog ff duren, maar het zal steeds beter gevonden worden. Al is het natuurlijk alleen maar een truc om niet uit het pakket gegooid te worden door UPC, Ziggo, etc…

 28. Colin

  Reactie op Vincent: Ik weet zeker als RTL Telekids op RTL5 in de ochtend wordt uigezonden dat het meer kijkers trekt.

  Gister genoten van ER, Cherso, MaDiWoDo en PowNews, mijn donderdag avond staat als een huis :)

 29. mark

  Oh oh Cherso 1,4 miljoen kijkers. Net zoveel als de PVV-stemmers.

 30. hl

  3x opties voor Oh Oh Cherso zijn er 3 teveel!

 31. RB

  Reactie op mark: Waarom halen sommigen toch altijd de PVV er weer bij als het over amusementsprogramma’s gaat? Ik ben principieel anti-PVV (zit meer in het linkse spectrum) maar kijk met veel plezier naar Oh Oh Cherso, Ik hou van Holland, the Voice en ga zo maar door. Je vergelijking slaat dus echt als een tang op een varken. Neem een abonnement op NRC en val liefhebbers van amusement niet lastig met je loze opmerkingen!

 32. RTL7 MOET GELD BIJLEGGEN

  RTL7 MET VOETBAL KOST RTL VEEL GELD LEVENS BIJNA GEEN KIJKERS OP.
  RTL7 HAALT GEEN 1 MILJOEN KIJKERS ZEEEEER SLECHT.
  RTL7 ALS ZE GELD WILLEN VERDIEN MOET ER 1,5 MILJOEN KIJKERS KOMEN.

  DUS SLECHT AVOND RTL7 KOST WEER 100.000 EURO

 33. Anonymous

  Hahaha reactie over RTL 7 moet men hier even negeren. De man mag voor straf niet met weekendverlof en zal nog zwaarder bewaakt worden in de inrichting. Wat een ongelofelijk domme reactie.

  Ik weet niet of je de reclametarieven hebt gezien, maar RTL 7 haalt het voetbal er op deze avond er zeer zeker uit.

 34. Frank

  nog een keer voor de minder slimme mensen zoals de fantastische bijdrage om 13:21 uur:

  Je kijkt juist oh oh gerso als je GEEN pvv (lees tokkie voor een groot deel) stemmer bent. Je kijkt als normaal mens naar tokkies omdat het lachen is. Het is een hit bij studenten. NIet bij het SBS volk want die schamen zich en herkennen zichzelf er teveel in.

  Zo kijken boeren ook helemaal niet zo graag naar Boer zoekt vrouw. Die vinden het niet zo bijzonder wat er allemaal op de boerderij gebeurt.

  De doelgroep die aangehaald wordt in een tv programma is niet altijd dezelfde doelgroep die kijkt…

 35. Frank

  nog een keer voor de minder slimme mensen zoals de fantastische bijdrage om 13:21 uur:

  Je kijkt juist oh oh gerso als je GEEN pvv ( voor een groot deel de minder gestelden) stemmer bent. Je kijkt als normaal mens naar aan anders soort volk omdat het lachen is. Het is een hit bij studenten. NIet bij het SBS volk want die schamen zich en herkennen zichzelf er teveel in.

  Zo kijken boeren ook helemaal niet zo graag naar Boer zoekt vrouw. Die vinden het niet zo bijzonder wat er allemaal op de boerderij gebeurt.

  De doelgroep die aangehaald wordt in een tv programma is niet altijd dezelfde doelgroep die kijkt…

 36. Appie

  …en maar heulen dat er studenten naar hun t o k k i e programma’s kijken. Zo kun je je zelf natuurlijk ook opwaarderen, terwijl je intensief met bagger bezig bent. Ja ja, die co boys zijn niet voor een gat te vangen! Jammer dat ze zo doorzichtig zijn. Verkooppraat boven alles!

 37. Martijn

  @ Frank, precies, net als zoals sommige mensen de TV nodig hebben om informatie te verschaffen. Zeggen dat programma’s voor het intellect zou moeten zijn. Voor mij is TV entertainment. Voor de rest heb je boeken, studies, internet, kranten. Daar leer ik meer van dan een avondje een talkshow te kijken op ned 1, 2of discovery.

  Je hebt honderd zenders en de mensen hier klagen over succesen omdat ze anderen het successen misgunnen….

 38. Lenny

  Reactie op Martijn: De tv lijkt anders steeds meer uitgevonden om een handjevol schreeuwende eigenpijpers van veel geld te voorzien voor zo weinig mogelijk moeite. Ik dacht juist dat de tv daar juist NIET voor bedoeld was.

 39. Doris

  Reactie op Lenny:
  Oehh!! Hahaha!!! Die komt hard aan bij die geile co boys!! Laten ze daar nou nog nooit over nagedacht hebben!!

 40. j

  Reactie op Anonymous:
  Hoe hoog zijn de reclame-tarieven dan voor 30 seconden? En voor The Voice Of Holland?

 41. Frank

  Zielig en triest hoor als mensen hun niveau af willen meten aan een medium als tv. Reacties als van Doris, Lenny en Appie (toevallig ook dezelfde persoon, das pas zielig) geven aan dat er een groep(je) zure vaak wat oudere mensen is in Nederland die veranderingen in de maatschappij niet aankunnen. Er is altijd een vorm van entertainment geweest die werd gezien als plat. Ja dit is ook plat, maar ook een afspiegeling van de maatschappij. Triest misschien, maar wel de waarheid. Maak je niet zo druk en focus je op positieve dingen. Kijk naar de zender die je wilt. Je hoeft niet te kijken. Kijk dan gewoon naar de 6000000ste aflevering van de tv show of blik op de weg.
  Niets mis mee zolang er mensen op af blijven stemmen.

 42. Doris

  Wat lees ik nu? ‘zielig en triest…veranderingen in de maatschappij niet aankunnen’…..! Ik wil weten waar de co staat volgend jaar op deze tijd… blijkbaar kon de gehele wereld het niet aan, we zitten nl. in een krisis waar je rustig U tegen mag zeggen. Het gaat helemaal de verkeerde kant op voor de commercieel ingestelde mens en naast die krisis ook nog een berg rotzooi en opgeslagen gif bovendien, genoeg om de wereld 10x op te blazen, alleen al in ons land. Maar lul ik nu als een kip zonder kop? Kan hoor, ik lees de krant en volg de actualiteiten. Misschien is die hele krisis ook wel een hoax. Ik ben niet geldbelust dus wat maakt het mij uit, ik merk vooralsnog nergens wat van.

 43. Anonymous

  Reactie op Johnohn: Het is triest dat jij bij iemand die een avondje tv kijkt meteen het idee hebt dat zijn hele leven uit niets anders betsaat. Dat heet invullen en dat is pas een trieste zaak.

  En wat dan weer triest van mij is, is dat ik jou uitmaak voor dildo, dildo!

 44. Karim el Ouahhoud

  Genoten gisterenavond van Expeditie Robbinson en Oh Oh Cherso, Bonje met de buren even terug gekeken via RTL Gemist, was ook weer heftig. Mensen die zich zo druk kunnen maken om een boom in de tuin kan ik echt niet begrijpen maar wel mooie televisie haha :-)

 45. Anonymous

  Reactie op Jan-Joost: Jij hebt grote moeite met de boel in de juiste verhouding zien, of niet. :shock:

 46. Doris

  Reactie op Frank: Dictatoriale trekjes noem ik dat, als je mensen triest en zielig vind die hun niveau willen meten aan een medium als tv. De commercieele tv lijkt steeds meer uitgevonden om een handjevol eigenpijpers van veel geld te voorzien voor zo weinig mogelijk moeite. Ze leggen beslag op. Of wou jij anders beweren? Die platte entertainment is trouwens helemaal geen afspiegeling van de maatschappij, dit wordt er maar ingeramd dat dat zo is. Uitgeschreeuwd dat het zo is. Ik zeg je, je liegt. Hun eigen geile hoofd zit er vol mee. Dat belet ze helder te denken. Opgerot met je grote bek. Het slaat helemaal nergens op. Coke.

 47. Frank

  @Doris… jij bevestigt precies mijn vermoeden. Ik kap er mee. Reageer wat je wilt, maar ik vind je een bange angstige linkse rakker. Succes zure.

  Angst maakt de wereld kapot. Voer opositie op basis van vertrouwen ipv wantrouwen. Je zult goede punten hebben, zonder twijfel, maar jouw angst vertaald zich in woede. Woede naar de halve wereld. Wat zul jij het zwaar hebben!!

 48. RB

  Reactie op Doris: Ga lekker jezelf bevredigen bij een foto van Clairy Polak ofzo. Misgun de liefhebbers van het genre hun ‘platte entertainment’ niet. Zuur figuur!

 49. Loes

  Reactie op Anonymous:
  Bonje heeft in totaal 8 afleveringen en wordt dus uitgezonden t/m 9 december.

 50. Jurgen

  Frank, laat Doris nu maar, die kijkt liever naar de PO, is meer haar niveau. Lingo, Ingang Oost, Radar, TV-show en Ter Land, Ter zee en in de Lucht. Kijkt heel Bejaard Nederland naar. ;)

 51. Doris

  Tuurlijk kom ik over als een bange angstige rakker en tuurlijk ga ik intiem met Clairy Polak. Nee dus. Co boys, precies andersom. Angstig ben je pas als je als co boy aan het einde van de materialistische dagen, de tijd van de schraapzucht en de hebzucht staat. Niet dat ik dat veroordeel of ophemel, maar het is gewoon zo. ‘t Is krisis toch? Waarom toch weer mij van woede betichten?

 52. Anonymous

  Ik pak er ff een bak popcorn bij. Dit dreigt uit te lopen op een grote (bek)vechtpartij.

 53. )Robert(

  Reactie op Anonymous: Ik ook. Zet mijn geld in op Frank. Hoeveel gaat de po bezuinigen? Blij dat er dan nog commerciele tv bestaat.

 54. David

  Wantrouwig zijn we juist ongetwijfeld geworden door die sneaky praktijken waar de co zich aan heeft verrijkt. Maar nu word mij door een co boy verteld dat ik op basis van vertrouwen oppositie moet voeren! Hahaha, de hoogmoed! Ach ja, gebrek aan zelfkennis. Ik geloof liever in de hoax van Jesus, een die al meer dan 2000 jaar de ronde doet. Dat gaan die co boys hem niet nadoen.

 55. Frank

  hahaha, ik stop al…. even reclame …. :)

 56. Frank

  David, Doris, Lenny… hoe heet je nou…. Triest. Nee ik ben klaar. Je hebt gewonnen. Je goede argumenten hebben me overtuigd. Zo.. klaar… aftiteling en einde van de soap. Sorry Robert, hoop dat je popcorn al op is..

 57. RB

  Reactie op Doris: Je voelt je duidelijk verheven boven anderen, maar have I got news for you: het neerpennen van onbegrijpelijke formuleringen (met her en der taalfouten might I add) maakt je nog geen intellectueel, evenmin als het kijken naar ‘kwaliteitsprogramma’s’ van de PO.

 58. Doris

  Reactie op RB:
  Verheven boven anderen? Als je ze op oplichting en belazerij en Bokito geroffel over ouwe meuk betrapt? Wie voelt zich hier nu boven wie verheven? Ik hou op, ik zit hier tegen een totaal andere golflengte in te praten. Als een betonnen muur. Dit heeft totaal geen zin. Voor mij is jou reactie een onbegrijpelijke formulering. Te intellectueel.

 59. mark

  Kwam gisteren nou Showgirls op SBS 6? En dat staat dat ook helemaal nergens in geen één gids. Die had eigenlijk zaterdag moeten komen, maar SBS stoop met de nachtfilms op die dag. Natuurlijk, want donderdag zo tussen 01:00 en 03:00 uur is een veel beter tijdstip voor de werkende medemens :P

 60. Kaj

  Reactie op Vincent: De cijfers zijn 6+!!!!! De doelgroep is 6- !!!!!

 61. Alex ->[Binnenkort; kwikjealex]

  Waarom reageert er eigenlijk op iemand die de commerciële omroep vergelijkt met de politiek,
  RTL zou de politiek niet eens nodig hebben omdat het toch allemaal vanuit Luxemburg
  komt.
  Dus ik snap de ophef niet.

 62. het mooiste meisje

  maar het mooiste meisje van de klas op nederland 1 haalt anders wel iedere week 1.3 miljoen kijkers en zit cherso behoorlijk op de hielen. En dat zijn trouwens commercieel gezien hele interessante kijkers . Overgroot deel is namelijk vrouw tussen 30 en 45 jaar, de beslissers in uitgaven!

 63. Johnohn

  ik vind het zo simpel die cherso,
  Get a life wat hebben die simpele zielen nu te melden behalve een gehypte serie.

 64. Erik

  Geweldige aflevering zeg van bonje met de buren. En diegene die hier ergens boven vroeg hoeveel afleveringe het heeft dit seizoen? 7 om precies te zijn.

 65. Anonymous

  Ik zou die bomen expres laten staan met zulke buren! en in de nacht uren gaan douchen of alleen al de kraan open zetten!

 66. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Ik vond het ook verschrikkelijke mensen. Die mensen met die hebben plezier van hun bomen en zijn desondanks bereid er enkele te laten kappen voor de buren. Maar nee hoor, die klote-buren blijven net zo lang jennen, jangen en zeiken tot alles precies zo gaat zoals zij dat willen. BAH!

 67. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Vooropgezet spel. Anders heb je toch geen spectaculaire televisie? Je kent ze toch?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.