Popstars zit Holland’s Got Talent op de hielen

Geplaatst op Sat 17 Jul 2010 om 9:36


De kijkcijfers van vrijdag 16 juli 2010 (SKO)

Popstars (SBS6, 20:24) – De tv-show Popstars van SBS 6 heeft vrijdagavond veel kijkers gewonnen ten opzichte van de eerste aflevering vorige week. Waar er toen 714 duizend mensen voor de buis zaten, keken er deze week 964.000 kijkers (madl: 16.9%) naar de tv-show: een winst van 250 duizend kijkers. Door de sterke kijkerswinst neemt het verschil met de concurrerende tv-show Holland’s Got Talent af. Daar keken vrijdag 1,071 miljoen kijkers naar, 64 duizend kijkers meer dan vorige week.

RTL-showdeskundige Albert Verlinde was vorige week razend enthousiast over het feit dat Holland’s Got Talent ruim een miljoen kijkers trok. “Dan denk je: dan zal dat Popstars er net onder gezeten hebben. Dat is niet waar. Het zat er 300 duizend kijkers onder“, zei hij. Deze week is het verschil aanmerkelijk kleiner: 107 duizend kijkers. Over de hele avond gezien wist SBS 6 vrijdag meer kijkers te boeien dan RTL 4: SBS 6 behaalde een marktaandeel van 17,1 procent; RTL 4 scoorde 15,3 procent.

Muziekfeest op het plein (TROS, Ned1, 20:32) – Recht tegenover de talentenjachten Holland’s Got Talent en Popstars, die een nieuwe tv-oorlog uitvechten, begon Jan Smit vrijdag met een nieuw seizoen van zijn zomerse tv-programma Muziekfeest op het plein. De eerste aflevering wist vrijdag 988.000 kijkers (madl: 17.8%) te boeien. Daarmee bezet het programma de zevende positie in de dagelijkse kijkcijfer top-15. Smit scoorde beter dan Popstars, maar wist niet te winnen van Holland’s Got Talent.

Operatie van der Most (MAX, Ned2, 21:19) – Het programma Operatie van der Most van Omroep MAX en RVU is terug op de buis. De start van het tweede seizoen was vrijdag goed voor 449.000 kijkers (madl: 7.6%). In de tv-serie schiet ondernemer Hennie van der Most noodlijdende ondernemingen te hulp met raad en daad. “Na een succesvolle serie van Operatie van der Most in de zomer van 2009 is door Omroep MAX en de RVU besloten om een tweede reeks te maken“, vertelt een woordvoerster van MAX. Van der Most helpt graag noodlijdende bedrijven: “Als een ondernemer geen tegenvallers kan hebben, wordt ‘ie nooit een echte ondernemer.

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.845.000
02. Hart van Nederland (SBS6) 1.757.000
03. Mystery Popstars (SBS6) 1.501.000
04. Shownieuws (SBS6) 1.311.000
05. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.071.000

06. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.053.000
07. Muziekfeest op het Plein (Ned1) 988.000
08. Popstars (SBS6) 964.000
09. Journaal 18:00 (Ned1) 907.000
10. Mooiste Meisje van de Klas (Ned1) 898.000

11. EenVandaag (Ned1) 850.000
12. RTL Boulevard (RTL4) 836.000
13. Sportjournaal (Ned1) 790.000
14. Jan Smit Zomer Voorbij (Ned1) 758.000
15. Netwerk (Ned2) 728.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. Ned1 / 17.9%
2. SBS6 / 17.1%
3. RTL4 / 15.3%
4. Ned2 / 7.3%
5. Vero / 5.0%

6. NET5 / 4.3%
7. RTL5 / 4.3%
8. RTL7 / 4.3%
9. Ned3 / 3.6%
10. RTL8 / 3.1%

11. Comedy / 1.5%
12. N.geog / 0.9%
13. Discov / 0.7%
14. Nick / 0.7%
15. MTV / 0.6%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 28,8%
2. RTL Nederland 27,0%
3. SBS Groep 26,4%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)

102 Reacties op “Popstars zit Holland’s Got Talent op de hielen”


 1. michel

  En mediacourant, vergeet de anderhalf miljoen van mystery popstars niet. als je die er bij optelt gaat sbs6 rtl 4 voorbij met popstars vs got talent.

 2. Anonymous

  Volgens kijkonderzoek hebben er 1.501.000 mensen gekeken naar Popstars en 1.071.000 naar Holland’s Got Talent!!!!

  Nederland keert dus massaal HGT de rug toe……

 3. Ton

  popstars is uitmuntend gemonteerd en vol vaart en humor. patricia komt niet zo goed uit de verf.
  eerlijk is eerlijk, popstars is tv in optima forma.

 4. Kaj

  Reactie op Anonymous: Ooit leren lezen? Terug naar de basisschool jij!

 5. ik reageer ook ff...

  Reactie op michel: Reactie op Anonymous: Laten we wel ff de feiten goed beschouwen en geen appels met peren vergelijken…

  De 1.5 miljoen is een totaal andere uitzending die niet tegenover HGT stond maar ingelast was op het moment dat 1.5 miljoen mensen naar HvNL wilden gaan kijken… Als dat Mystery-gebeuren op een plek van een flutprogramma had gestaan, dan hadden er veel minder mensen naar gekeken…

  In de echte vergelijking ligt HGT nog voor op Popstarts maar loopt de laatste idd in….

 6. Anonymous

  Rtl ver onder sbs! hahahahaha Dag Rtlboys

 7. HIJ

  Wat is het verschil tussen beide Popstars programma’s?

 8. james

  al met al heeft SBS6 Rtl een flinke klap uitgedeeld. Popstars scoorde in de doelgroep hoger dan HGT, absolute cijfers zegt niks, is niet belangrijk voor adverteerders.

 9. Anonymous

  SBS groter dan RTL4 in voor de commercielen belangrijkste doelgroep 20-49 jaar. Ook Popstars is in die doelgroep groter.

 10. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Reactie op Anonymous: Voor de eerste keer deze zomer en dan vier je nu al een feestje?!?!?!?!

  Reactie op Anonymous: HGT heeft nog steeds meer kijkers dan Popstars, alleen de laatste 10 minuten als iedereen zit te wachten op HvNL scoorde het 1.5 miljoen kijkers, wat een truc en nu moeten we de hele week aanhoren dat er anderhalf miljoen mensen naar PS gekeken hebben terwijl dat maar 10 minuten waren.

  En er hebben niet minder mensen naar HGT gekeken dan vorige week dus zo een klap heeft RTL niet gehad.

  Alle SBSers hebben eindelijk een klein succesje kunnen boeken na weken van absolute teleurstelling, met 1 dag red je het als commerciele zender echt niet.

 11. Anonymous

  Merkwaardig heel merkwaardig. Dus als ik het goed begrijp dan moeten alle tvmakers hun programma opdelen en een andere naam aangeven, dan hebben ze een grotere kans, dat een programa hoog scoort

 12. robie

  Blijft natuurlijk triest dat het enige programma dat scoorde bij SBS6 nu ook al snel achteruit loopt. Ik begrijp de adverteerders wel als ze zeggen dat SBS een zeer moeilijk najaar tegemoet gaat!

 13. anoniem

  En ook Oerend Hard scoort weer de pannen van het dak. Lachuh prgramma

 14. Larss

  Met de Bananasplit-kloon van Nance gaan ze de ‘oorlog’ in ieder geval niet winnen in het najaar!

 15. Anonymous

  Een 10 minuten programma wordt meegerekent?? Heel vreemd bezig sko

 16. Kaj

  Reactie op Anonymous: SBS heeft de SKO gewoon omgekocht.

 17. Robbie

  Wat een vreselijk programma, Hart van Nederland en Shownieuws! Niets, maar dan ook helemaal niets wat interessant of enige nieuwswaarde had. Eindredactie: schaam je om zo’n programma af te leveren!!
  Wie start er nu eens een actie om dit programma van de buis te krijgen met prietpraat over een huwelijk van een BN-er? Ruim 1,5 miljoen mensen laten zich bedonderen, want als je de waardering ziet is die ver beneden peil! Dat is zeker!! Ik hoop, dat in de toekomst “kijkonderzoek” deze cijfers weer publiceert! Dat wordt schrikken geblazen voor SBS!!

 18. mark

  Leuk voor Popstars, heb het gekeken en was inderdaad een leuke, goedgemonteerde uitzending. Ben niet voor een bepaalde zender maar RTL heeft in deze “oorlog” wel een slechte kant laten zien zeg.
  Albert Verlinde heeft echt genoten na de kijkcijfers van de eerste week en noemde nu toch echt dat zij de eerste battle in de tv-oorlog hadden gewonnen. Daarvoor werd dat steeds ontkent maar ze voelden zich veilig, dus niet. Vanuit dat oogpunt hoop ik dat SBS verder stijgt en (al is het maar 1 kijker) meer mensen zal trekken.

 19. den

  heb ook weer genoten van popstars simone is wel een aanwinst geen vrouw die over de top is goede jury dit jaar

 20. Jannie

  het is niet veel, maar feit is gewoon dat HGT beter gescoort heeft dan DE show van Popstars. Want die show duurde namelijk anders gewoon tot half 11. Dat ze daarna nog 20 minuten onzin laten zien zegt mij niks. Aan die poespas eromheen heb ik helemaal niks en dat reken ik ook niet mee. Zo kan ik ook extra kijkers scoren, beelden van de mystery popstars van vorige week laten zien en dat gediscuseer over wie het zou kunnen zijn. Vooral in de tijd dat normaal hart van nederland begint. Daardoor hebben ze veel extra kijkers die normaal dus niet kijken. Als sbs het zo wil doen, ik vind het maar belachelijk. En ben eigenlijk wel een sbs kijker, maar vind dit allemaal nergens op slaan. Heel jammer sbs! En inderdaad, waarom HGH en HGT samenvatting dan niet gescheiden is snap ik ook niet. Dat is echt een ander programma. De show wordt zelfs afgesloten en zo staan het ook op telekenst etc. Maar goed, we weten wie gewonnen heeft en dast is het belangrijkste. Zie alleen sbs wel al komen. 1,5 miljoen kijkers zagen vorige week popstars. Natuurlijk….

 21. Anonymous

  Vreemd dat het weer van rtl niet in de lijsten staat

 22. johan

  Hoop dat Albert Verlinde zit te genieten, die vieze pisnicht

 23. webster

  10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 ……………………

  Inderdaad een feestje vieren, SBS heeft een succesje geboekt voor het eerst in weken. Tsjongejonge gisteren toch maar eens “stiekem” gekeken naar Popstars, vorig seizoen heb ik trouwens helemaal gevolgd dus ben geen “popstars hater”. Maar wat ik niet begrijp zijn de sommige reacties hier van mensen die zeggen dat Popstars dit seizoen nog beter is geworden. Zeker niet als je kijkt naar de kandidaten, terwijl ik hier op de bank zoiets had van wat een slechte kandidaat is de kandidaat gewoon door. Denk dat de jury gewoon word aangestuurd van wie er door moeten gaan om uiteindelijk een aantal kandidaten in de liveshows te hebben staan waar dan weer over gepraat kan worden. Dus laat SBS snel stoppen met de “beste en grootste talentenshow”. Kwaliteit komt daar zeker niet vandaan. En dan krijg je de hele tijd te horen mystery popstar maakt zich bekend, ik toch lichtelijk nieuwsgierig op mijn verveel vrijdagavond dus blijf kijken. Krijg je het verdomme niet te zien!!!!

  SBS zal inderdaad vast weer met een persbericht komen of op tv dat ze 1,5 miljoen kijkers hebben getrokken. Feit blijft dat dit niet waar is. Mijn mening is dat je moet kijken naar het “echte” programma, dus tot half 11. Ja ze zijn gegroeid maar nog steeds onder HGT. En voor een programma als Popstars is onder de miljoen bizar weinig, maar goed met al dat overdreven gedoe eromheen snap ik dat wel. Ik WAS nieuwsgierig maar na gisteren een stuk te hebben gezien + al dat gedoe ben ik erachter gekomen Popstars dit jaar lekker over te slaan. Mijn advies voor anderen, verdoe je tijd niet met Popstars……………………….

 24. anoniem

  Na HGT is RTL weg en knalt SBS met HvN, Shownieuws RTL in marktaandeel Oerend Hard voorbij…

 25. Bart van Merwijk

  Let wel, het gaat hier om de thuiskijkers. Mensen die gekeken hebben in kroegen en op grote schermen op pleinen worden morgen pas bekend gemaakt. ;)

 26. Pim

  Reactie op Bart van Merwijk: ja voor popstars zijn dat er natuurlijk heel veel. Gezellig samen in de kroeg naar popstars kijken. Helemaal goed!

 27. Wanda

  ben absoluut geen fan van sbs maar eerlijk is eerlijk: Popstars is erg leuk om naar te kijken, snel en leuk gemonteerd en alles ziet er erg goed en afgewerkt uit!

 28. Xandee

  Reactie op anoniem: nou gefeliciteerd! jullie hebben van rtl gewonnen. Wees er trots op….
  Jeetje waar mensen zich druk om kunnen maken. Ik snap die hele strijd niet. Je kijkt gewoon naar de programma dat jij het leukste vind, op welke zender dat toevallig ook kunt. Ik kijk echt niet naar programma omdat die toevallig op rtl4 of sbs6 komen. Wees blij dat we meerdere zenders hebben en dat we allemaal kunnen kiezen wat we willen kijken. Van deze strijd wordt je toch ook gewoon wel gek. Er zijn wel belangrijkere dingen in het leven dan dit.

 29. karel44

  en iedereen praat hierover natuurlijk en heel nederland is weer in de ban
  dit zullen wel weer te horen krijgen deze week bij SBS

 30. robie

  Blijft natuurlijk zeer triest dat het enige programma dat scoorde bij SBS6 nu ook al snel achteruit loopt. Ik begrijp de adverteerders wel als ze zeggen dat SBS een zeer moeilijk najaar tegemoet gaat!

 31. Xandee

  Reactie op Xandee: en ja, er staan wat typfouten in, maar dat krijg je als je snel wilt typen. Ik heb naar beide programma’s gekeken (gezapt) en van beide genoten.

 32. Wim

  Ik snap niet dat ze het allemaal weer onder moeten verdelen. Popstars is gewoon 1 show, waar toevallig dat mystery popstars gedoe in zit. Net zoals de uitslag altijd, doen ze ook apart. Ik vind het maar vaag. Inderdaad alleen maar om de indruk te wekken dat er meer kijkers hebben gekeken. En ja, als je 20 minuten uitloopt dan is het logisch dat je meer kijkers trekt. Die wachten allemaal op hart van nederland.

 33. Anonymous

  Die 1,5 mio is natuurlijk geheel toe te schrijven aan HvN. Daar heeft Popstars niets mee te maken. SBS heeft het gewoon slim gedaan door 10 min. op het slot van HvN uit te zenden. Je moet beide programma’s vergelijken in hetzelfde slot dus HGT staat al met 2-0 voor!

 34. ik

  Bij HGT hadden ze de samenvatting ook los moeten trekken. Dan had de gewone show ook wel hoger gescoord! Immers er kwam nog een aftiteling aan het eind van de gewone show en daarna startte pas de samenvatting. Overigens moeten ze die samenvatting gewoon weglaten, maar dat is mijn bescheiden mening. Vorige week moest dat wel, omdat ze toen maar 1 reclameblok hadden, maar deze week was dat behoorlijk overbodig omdat ze toch wel de tijd konden vullen tot 22:00 uur.

 35. Wim

  Reactie op Anonymous: Ben ik met je eens. Popstars komt dichterbij en zou volgende week zomaar kunnen winnen, maar op dit moment staat HGT inderdaad met 2-0 voor. Hoewel ik het wel met Xandee eens ben. We moeten er geen strijd van maken. De mense die HGT leuker vinden kijken daarna, en de mensen die popstars leuker vinden kijken daarna. Lijkt me een prima verdeling.

 36. Bas

  Popstars is alleen gemeten onder de thuiskijkers.
  Als ze daar alle kijkers in de kroeg en op de terassen en pleinen van Nederland bij optellen dan komen ze zeker aan de 3 miljoen.
  Bij ons is de hele stad in de ban van de mystery popstars, mijn vrienden praten nergens anders meer over en maandag op het werk starten we het eerste half uur met een meeting over de mystery popstars.
  Goed bezig dat SBS ;)

 37. Vera

  Reactie op Bas: haha.. jij bent te grappig!

 38. Anonymous

  Als een programma netto langer moet worden van de zender dan kun je enkel een samenvatting ter opvulling uitzenden. Ik denk dat RTL dit opdraagt aan HGT?

 39. !#Michael#!

  Reactie op michel: Reactie op Anonymous:

  De laatste 20 minuten, POPSTARS Mystery Popstars, scoorde beter vanaf 22.30u.

  Toen was HGT al afgelopen. In de directe concurrentie wint HGT nog altijd van POPSTARS.

  En de plotselinge stijging van POPSTARS bij het Mystery Popstar item, is te weiden aan honderdduizenden HvN kijkers die om half elf in stromen omdat in de gidsen stond dat het tot 22.30u zou duren…

  En SBS6 het ook met een gemonteerde uitzending weet te presteren te lang door te gaan :lol: Over maling aan de kijker gesproken :?

 40. Anonymous

  aan de albert verlinde fanboys hier te merken kun je het hier beter om gaan dopen tot rtlcourant.nl. Het is geen voetbal. een goed programma blijft een goed programma ongeacht welke zender het uitzend. dat je voor een zender bent snap ik, maar tegen een zender zijn is echt dom. dan kijk je toch niet.

 41. Tim

  Reactie op !#Michael#!: precies, dus kortom: het was een bewuste keuze om extra lang door te gaan. Alleen maar om meer kijkers te krijgen. En ja, dat is dus gelukt. Als je het zo bekijkt een slimme zet, ik vind het eerder kijkersbedrog en niet eerlijk. Maar goed, dat is mijn mening. Als ik de echte shows met elkaar vergelijk dan heeft HGT net gewonnen. Scheelt niet veel en popstars komt inderdaad dichterbij. Maar popstars duurt gewoon te lang. 1,5 uur is voor zulke shows gewoon lang genoeg. 2 uur en 20 minuten slaat gewoon nergens op. Ja sorry, dat is mijn mening. Ze weten het echt elke keer weer uit te melken. De enige reden kan zijn dat ze anders bang zijn dat ze niet genoeg kijkers kunnen trekken. Ze weten daar bij sbs6 maar al te goed dat ze het qua goede kijkcijfers voornamelijk van popstars moeten hebben. En ja, dat is aan hun acties duidelijk te zien.

 42. Anonymous

  Jammer dat SBS met talentenshows gaat voor het korte termijn scoren en niet denkt aan de langere termijn. Zo maak je talentenformats kapot omdat het op langere termijn niet meer gaat scoren. Verzadiging van de auditiesuitzendingen-markt.

 43. TiM20

  hahahaha, da’s raak ;)

 44. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Onzin, het is volledig toe te schrijven aan de mateloos irritante herhaalcultuur bij dat over het paard getilde luxemburgs bedrijfje dat al weer op tijd zat te popelen om zo snel mogelijk de goedkope amper bekeken herhalinkjes erin te gooien met een mateloos irritante Gordon. Meer dan de helft van de HGT kijkers zapt gillend weg en komt dan bij Popstars terecht, dat heeft niks met HvN te maken. Je ziet ook vaak genoeg dat mensen HvN kijken en daarna weer wegzappen naar iets anders, als ze blijven hangen kan dat twee dingen betekenen: ze vinden het leuk of de rest zend bagger uit, misschien zien mensen liever Popstars dan het gehinnik van Gordon en Viola met hun ‘oh oh oh wat zijn wij toch hilarisch’ act in de tweede herhaling.

  Bovendien is het onzin trots te roepen dat HGT met 2-0 voorstaat als jij neem ik aan ook wel ziet dat Popstars flink is ingelopen. als Popstars 250.000 kijkers is ingelopen terwijl HGT nagenoeg gelijk is gebleven dan is dat OF een verbetering voor Popstars OF een achteruitgang voor HGT, het verschil wordt immers kleiner, zo’n groot gat zit er niet meer tussen en dan kan het makkelijk gebeuren dat Popstars RTL volgende week voorbijstuift.

  Mensen hier zullen het er niet mee eens zijn maar Popstars zit ook echt gewoon beter in elkaar EN heeft geen Gordon, dat op zich is al reden genoeg om dat te kijken, dat zij stijgen in kijkers terwijl HGT blijft hangen zegt wel iets, dus eerst maar eens zien hoe het volgende week gaat, ik ben er echt niet zeker van dat RTL dan opnieuw wint. Bovendien, het kan heel goed dat Popstars al lang meer kijkers hééft, kijken mensen HGT rechtstreeks, dat telt gelijk mee voor het kijkcijfer, liefhebbers van het genre nemen dan Popstars op, kijken dat later, dus misschien scoort popstars al lang hoger.

  In elk geval hebben we vanavond eerst weer lekker vertrouwd 100% herhalingen op RTL… het was al even schrikken gisteren met zomaar 1 nieuw programma in het weekend… kunnen we vanavond weer bijkomen… Nou ja op ‘Bende bij de Beesten’ na dan… het bij voorbaat mislukte kopietje van Animal Crackers… met filmpjes die we al heel lang op you tube konden zien, stemmen die niet eens gelijk gaan met de monden en het hele concept dus nergens op slaat. Gewoon ‘grappig’ zitten doen met een dier in beeld doet het nog niet lijken alsof het dier praat RTL, als je wat jat van een ander doe het dan wel goed… wat jullie nu steeds in de promo lieten zien kan een kind van 2, je laat de mensen pas geloven dat het beest praat als het mondje synchroon loopt zoals bij de echte Animal Crackers, wat jullie doen kan elke video-hobbyist, niks bijzonders dus…

 45. Anonymous

  Ik heb HGT gekeken en het was een slechte aflevering!
  Jammer.

  Hopen dat het volgende week beter is :roll:

 46. lisie

  er zijn een boel sbs fans hier maar HGT had wel meer kijkers alleen dat zogenaamde mistery popstar gedoe had er 1,5 miljoen. maar als we eerlijk zijn heeft rtl met: Ushi en Dushi, de tv kantine, x factor, gtst, echt waar, ik hou van holland over het algemeen veel meer kijkers. en wees eerlijk de zogenaamde talenten van popstars komen ook niet ver misschien een klein hitje maar ja kijk naar lisa dat is echt talent

 47. !#Michael#!

  Reactie op Tim:

  Ik kijk nu ook wel HGT omdat het met 1.5u klaar is, bij SBS6 duurde het minimaal 2 uur.

  Het kijkt nu ook een stuk prettiger, nu het minder gerekt word. Dat vind ik ook het grootste voordeel van X-factor tov POPSTARS, als ik deze beide formats zou vergelijken.

  En als of 2uur niet genoeg is, rekken ze het ook nog eens met dik 20 minuten. Het duurt gewoon een keer zolang als HGT :? Belachelijk!!

 48. Fiene

  Laten we gewoon ophouden met dat gezeur over rtl is beter of sbs is beter. Dat zij naar de kijkcijfers kijken is logisch. Zij zijn programmamakers. Maar worden wij er echt anders van als sbs of rtl beter is? Nee dat worden we niet. Dus ik snap de hele strijd en gezeur hier niet. Laten wij nou maar gewoon genieten van de programma op tv. Laten we gewoon blij zijn dat we meerdere zenders hebben die dingen laten zien. Dan kan iedereen zelf bepalen waar hij of zij naar wil kijken.

 49. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Dan zouden de kijkcijfers wel om 22.07u de lucht in gaan bij POPSTARS, en niet om 22.30u (het aanvangstijdstip van HvN), als het daar mee te maken zou hebben? Toch?!?!

 50. Anonymous

  Reactie op Fiene:
  Deze site is er om te discussiëren.
  Reageer hier dus maar lekker niet :!:

 51. Anonymous

  Reactie op Wim: Schokkend! Denk jij echt dat het is: je kijkt daarna? Je schrijft het 2 keer. Dit betekent dat je niet eens nadenkt over de betekenis van wat je zegt. Je kijkt ergens naar, niet na!

 52. Willem

  Reactie op Anonymous: wat ben jij kinderachtig bezig zeg! Er zijn hier genoeg mensen die snel hun bericht typen. En ja, dan kunnen er wel eens typfouten in zitten. En niet iedereen kan zo perfect nederlands als jij! Je kunt aan zijn bericht duidelijk zien wat hij bedoeld dus ik snap je probleem niet echt.

 53. marlot

  Reactie op Xandee: Voor de zenders is deze kijkcijferstrijd natuurlijk wel enorm van belang! Hoe meer kijkers, hoe meer ze voor hun advertentieruimte kunnen vragen, hoe meer geld in het laatje… Maar irritant is het inderdaad wel ;)

 54. lies

  tjonge, waar hebben we het over…zo hoog zijn de kijkcijfers niet van beide programma’s! rond een miljoen! programma’s als help mijn man is.., derek ogilvie..,geen dubbeltje op z’n kant..noem maar op, scooren veel meer kijkers. en zijn zoveel goedkoper!
  wat was patricia trouwens ongelooflijk slecht in boulevard!

 55. Anonymous

  Zo te zien scoort het uitmelken. Nog 7,5 maanden te gaan sbs

 56. Anonymous

  Reactie op lies:
  jahe? ze kwam er ook niet tussen en heeft bijna niks gezegd

 57. Anonymous

  Irritant? Je hoeft niet op MC te kijken hoor…Het is toch niet zo gek dat er reacties op kijkcijfers komen en er persberichten geplaatst worden? MC is toch bedoeld om te discusieren over alles en nog wat mbt tv?

 58. Willem

  Reactie op Anonymous: maar ook die mensen mogen hier hun mening posten. Of je het nu leuk vind of niet.

 59. Anonymous

  Reactie op Willem: Ja, helemaal met je eens!

 60. Karel

  Reactie op Anonymous: Heb je wel echt gekeken? HGT was echt niet slecht. Was ontzettend leuk zelfs! Dus onzin om deze prietpraat te verspreiden. Overigens, wat kan mij aks kijker die cijfers schelen. Wat een onzin opmerkingen hier zeg.

 61. Anonymous

  Reactie op Karel:
  Ik heb heel de aflevering gezien en daarna Popstars gekeken.
  HGT was saai vergeleken met popstars.

  Vorige week was beter!

 62. Jan-Joost

  Reactie op Anonymous: Vanaf volgende week is Popstars ook 1 miljoen kijkers… Daar heb ik geen Octopus Paul of andere voorspellende dier / mens voor nodig te hebben. Mensen willen actie. En als ze nu HGT saai vonden, vertrekken die naar of Nederland 1 of naar SBS6. En eenmaal weg, is altijd weg!

 63. Ano Nymous

  Reactie op lisie:
  Inderdaad, er komen geen mensen met een lange carrière uit Popstars voort. Ook niet uit anderen talentenshows. Alleen DE uitzondering kwam uit HGT. Waylon. Dee enige die ik kansen toe acht over de langere termijn. Dan zijn al die lui uit de grootste talentenjacht (KOTS!) allang weer vergeten.
  Popstars heeft geen neus voor talent. Alleen voor kinderachtige relletjes om kijkcijfers te genereren. Je bent dom en naief als je je daar door mee laat slepen…hebben we een redelijk prachtige zomer, gaan mensen zich hier druk over maken. Zoek n hobby.

 64. Max

  HGT..wat een bull shit programma. Verkeerde jury, ze roepen bij elke kandidaat: ” Dit is echt het beste dat ik ooit op de hele wereld heb gezien” en dan die foute Paay en ten Brink die echt totaal niet passen bij het programma. Kortom: lekker zappen tussen Jan Smit, HGT (om de spaarzame leuke momenten niet te missen) en Popstars, waarvan ik weet wat ik krijg. Nog 2 weken en dan ga ik gelukkig op vakantie en zie ik 3 weken BVN. Kan me nu al verheugen op de “de slimste mens ter wereld”, dat in België wordt uitgezonden….:-)

 65. Anonymous

  Het is gewoon een FEIT dat Popstars beter is dan HGT. Alleen al omdat Paay i nde jury zit van HGT. En het talent van Robert Ten Brink te grabbel gegooid wordt in dit waardeloze programma.

 66. !#Michael#!

  Reactie op Anonymous:

  Een feit? En waar zijn die feiten dan op gebaseerd? Onderbouw het eens? Die feiten van jou!

 67. mark

  Reactie op mediaman: Als je het over mij hebt: ik ben vrijwel elke middag 2 x een half uurtje op MC. Is dat veel. Die MC geilers die hier de hele avond zitten om commentaar te geven op programma’s die aan de gang zijn, dat is pas zielig. Ga gewoon tv kijken en geen 2 dingen tegelijk doen. Mij zie je NOOIT ’s avonds op MC… Ik wacht rustig tot de volgende dag met m’n commentaar en doe dan alle topics in 1 keer.

 68. mark

  Zat er eigenlijk veel reclame is HGT en PS? Ik heb deze keer niet gekeken, wat zoals jullie weten gaat bij ons op de camping natuurlijk gelijk het T(okkie)ROS Muziekfeest aan! :lol:

 69. Nee he..

  Goed zo Popstars,…
  dat hebben jullie allemaal aan die relnicht Verlinde te danken van RTL4.
  Met z,n misselijkmakende uitspraken iedere keer over jullie.
  De mensen worden het echt beu hoor.
  Ga zo door he,..eens hebben jullie meer kijkers hoor.

 70. Anonymous

  Die FEITEN kun je zien als je naar de programma’s kijkt. Popstars is tenminste LEUK. Daar kun je van genieten als je er naar kijkt. En dat zie je terug in de cijfers. Volgende week klimt Popstars nog hoger en zal HGT verder zakken. Dat Paay is opgetieft naar HGT en dat Marc-Marie nu bij Popstars zit zal zijn vruchten afwerpen

 71. Ano Nymous

  Reactie op Anonymous: Spreek voor jezelf.
  Als er iets NIET leuk vind, is het Popstars wel. Allemaal nitwits die DENKEN dat ze talent hebben, maar GEEN talent hebben.
  Van mij mag het vandaag nog voorgoed van de buis. Pulp TV.

 72. Ronaldm

  SBS heeft een nieuw truukje om hoog in de kijkcijfer lijstjes te komen, gewoon om 22:30 een onzin mystery programma inlassen!
  Tina zal trots zijn!

 73. Ano Nymous

  Reactie op !#Michael#!:
  Weet je wat feiten zijn, dat Popstars en ook HGT amper aan de miljoen komen. Dat betekent dus dat ruim 15 miljoen mensen de programma’s uitkotsen en helemaal niet kijken…

 74. Anonymous

  Reactie op Ano Nymous:

  Dan vind jij HGT ook NIET leuk want ook dat zijn dan allemaal nitwits die DENKEN dat ze talent hebben maar GEEN talent hebben.
  Alleen daar is het nog erger daar zit ook nog eens een jurylid die ze Gordon noemen die DENKT dat tie verstand heeeft overal van.

 75. Chiel

  135.000 voor Dennis en Valerio vs de rest. Wat belachelijk weinig!

  Een miljoen kijkers voor Popstars, dat komt dus in 2011 weer terug :? Het langere Shownieuws brengt volgens de promo’s primeurs. Nieuws dat niet op internet te lezen is of in BLVD te zien is. Zal ook voor het eerst zijn ;) En ook nog ‘topdeskundigen’. Gaat dat zien!

 76. Jan

  Zo zie je maar meningen verschillen. De 1 vind popstars beter en de ander HGT. Prima toch?!

 77. ja logiscg

  Logisch dat ze met Mystery Popstars meer kijkers trekken, dit programma begint om half 11; dan is HGT al een half uur afgelopen dus schakelen er meer mensen over naar SBS6 voor HvN

 78. Gewoon een truukje van SBS

  Die 1,5 milj is natuurlijk geheel toe te schrijven aan HvN na 22.30u. Daar heeft Popstars niets mee te maken

 79. Dennise

  Reactie op ja logiscg: klopt, en omdat ze hart van nederland niet willen missen blijven ze kijken. Want ja, bij sbs6 weet je nooit hoelaat programma afgelopen zijn dus voor de zekerheid kun je hem er dan gewoon beter op laten staan. Ach prima, als ze zo willen winnen, dan wil ik hierbij popstars en sbs6 van harte feliciteren met de 1,5 miljoen kijkers. Wees er trots op!

 80. Anonymous

  POPSTARS ZAKT WEER WEG ALS DE LIVESHOWS VAN HGT BEGINNEN ;)

 81. Chiel

  Reactie op mark: EEN uur per dag? Aan een half uurtje kom ik denk ik nog niet eens. En waarom zou je tot de volgende dag moeten wachten om wat over het programma te zeggen wat net afgelopen is. Jij kijkt programma’s om het er op MC over te hebben… :lol:

 82. Ano Nymous

  Reactie op Anonymous: Dat heb je goed gezien. Al die shows vind ik vreselijk, dus ook HGT.

 83. Anonymous

  Reactie op Xandee: Dat komt niet door snel typen maar door te vaak naar SBS kijken, koe!

 84. Xandee

  Reactie op Anonymous: jou reactie zegt meer over jou dan over mij… Ik ben in ieder geval nog in staat tot een normale reactie. Dat kunnen we niet van iedereen zeggen… Mensen die naar sbs kijken gelijk een koe te noemen slaat natuurlijk nergens op. Een hele lage opmerking!

 85. Anonymous

  Ondanks dat er nu 2 reklames waren ipv 1 vorige week, was Holland’s Got Talent netjes om 22.07 afgelopen. Vorige week om 22.00. Wel was er storing om 21.56, want om 21.56 kwam een extra eind credit scherm.

 86. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  Waarom wordt Popstars en die Mystery Popstar als twee programma’s gezien, en Hollands got talent, waarbij een aftiteling kwam, en daarna een programma dat “Popstars: de hoogtepunten” werd genoemd niet?

  Ik had al het idee afgelopen week dat Popstars wat meer begon te leven.
  Hoewel ik mij vorogenomen had naar beide niet te gaan kijken, ben ik uiteindelijk toch nog naar HGT gaan kijken. Het programma heeft dan blijkbaar toch iets wat mij amuseert.

 87. Kees

  Geweldig genoten van Holland’s Got Talent, weet iemand de titel van dat Spaanse nummer? Echt in 1 woord top! Ook de jury doet het prima en stuurde wat mij betreft de juiste acts naar huis.

 88. Anonymous

  Reactie op Anonymous:
  uhh… dat was geen storing.
  dat laatste tot 7 over 10 was een los programma (herhaling in het klein).

 89. Benjamin

  Ongelovelijk, gister stond mijn telefoon roodgloeiend, iedereen belde me om het over de Mystiry Popstars te hebben, werd er gek van, heb op gegeven moment telefoon uitgezet,
  vanochtend bij de kapper had iedereen het erover, bij de bakker ook, en in de supermarkt niet normaal meer. Kwam de postbode tegen, die dacht te weten wie het waren, de badboyz???, zelfs mijn overgrootmoeder van 101 jaar heeft het erover….
  wat een ongelovelijk succes en al bijna 2 miljoen kijkers, dat belooft wat.

 90. mediaman

  Reactie op Benjamin:
  in het bejaardehuis bij ons in dorp praat men over niets anders
  eerlijk toegegeven ! SBS6 GAAT DE GROTE WINNAAR WORDEN

 91. Anonymous

  Reactie op Benjamin:
  :lol:

 92. Steffan

  Reactie op Kees: Er is ook een nederlandse versie van Tim Douswsma.. Origineel ken ik niet, sorry.

 93. Steffan

  Reactie op Kees: http://www.youtube.com/watch?v=AXIgjQFMCiI Luis Enrique – Yo No Se Mañana

 94. Anonymous

  Haha, benje bij de beesten is wel grappig met Pinquin’s Got Talent :lol:

 95. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Geen reet aan. Wat slecht dit!

 96. Anonymous

  Reactie op Anonymous: Shit. Dit is echt slecht gemaakt. Dit valt in het niet bij animal crackers van van Duin. Gelukkig komt dat binnenkort weer terug. Slechte teksten, slechte montage en nog slechtere stemmen.

 97. Anoniem

  Eens met de opmerkingen over Bende bij de beesten. Ik wil André van Duin met Animal Crackers!

 98. belg

  in Vlaanderen komt VT4 (sbs groep) met een Vlaamse variant van hart van nederland nl ‘vlaanderen vandaag’
  Wat moeten we verwachten?

 99. RTL Lounge lover

  Vanaf 20:30 RTL Lounge gekeken, wat een geweldige zender!

 100. Daan

  Ik ben wel benieuwd hoeveel kijker PS tussen 20.30 en 22.00 uur scoorde, want dan heb je pas een echte vergelijking tussen beide programma’s. Nu zappen er honderduizenden om 22.00 over naar PS dat het gemiddelde nog even omhoog trekt. Ik schat dat de score recht tegenover HGT zo’n 800.000 zal zijn geweest.

 101. Flippo

  Reactie op belg: Een hoop pulp, verheug je er maar NIET op.

 102. Robbieboy

  Reactie op belg: Troep, bagger, en nieuws over tante Annie uut de achterhoek, en haar poes die door de stoere brandweerman uit de boom is gehaald, en ook de brandweerman die na deze “heldendaad”, van tante Annie een lekker boterkoekje kreeg, als beloning

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.