Allerlaatste ONM trekt 319 duizend kijkers

Geplaatst op Sat 15 May 2010 om 10:35


De kijkcijfers van vrijdag 14 mei 2010 (SKO)

Foto: BNNONM (BNN, Ned3, 18:59) – De allerlaatste aflevering van de soapserie ONM werd vrijdag door 319.000 kijkers (madl: 7.9%) bekeken. Daarmee scoorde de finale-aflevering onder het gemiddeld aantal kijkers van ONM. Na zeventien seizoenen is het doek voor ONM gevallen. Nederland 3-baas Roek Lips vond dat er te weinig jongeren keken. “Roek Lips is leugenachtig. Hij liegt over kijkcijfers en over de leeftijd van de gemiddelde kijker“, zei ONM-acteur Sander de Heer daarover.

Voor actrice Pamela Teves, die sinds het begin bij ONM zat, was het nieuws extra zwaar. “Ik had een buitenopname. In Aalsmeer, waar de serie wordt opgenomen, was op hetzelfde moment een bijeenkomst. Wij kregen het direct daarna per telefoon te horen. Onbegrip en totale verslagenheid maakten zich van mij meester. De verhaallijnen waren beter dan ooit en omdat de kijkcijfers weer waren gestegen, had ik het totaal niet verwacht“, zegt ze in TROS Kompas.

De Nieuwe Uri Geller (SBS6, 20:29) – De finale van De Nieuwe Uri Geller trok vrijdag een teleurstellend aantal kijkers. Slechts 684.000 kijkers (madl: 10.6%) zagen hoe vijf finalisten het tegen elkaar opnamen. De uitslag, waarin The Joker tot winnaar werd gekroond, trok 942 duizend kijkers. Vorig jaar keken er nog 1,5 miljoen mensen naar de finale van de Uri Geller-show, terwijl de uitslag toen maar liefst 2,3 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield. Het afgelopen seizoen van De Nieuwe Uri Geller scoorde al sinds het begin teleurstellende kijkcijfers. Op basis van deze cijfers is het niet waarschijnlijk dat de show terugkeert op SBS 6.

Snafu TV (RTL5, 22:25) – Het programma Snafu TV van Robert Jensen en Jan Papparazzi is nog altijd geen succes op de late vrijdagavond van RTL 5. Deze week namen slechts 163.000 kijkers (madl: 2.6%) de moeite om naar het showbizzprogramma te kijken. Volgens Jensen heeft dit maken met gebrek aan promotie. “Weinig publiciteit gezocht, niet van die domme SBS 6-achtige promo’s, gewoon stilletjes beginnen tegenover de best scorende programma’s van de Nederlandse televisie“, zei hij.

Top 15
01. X Factor (RTL4) 1.663.000
02. Journaal 20:00 (Ned1) 1.563.000
03. TV Kantine (RTL4) 1.336.000
04. X Factor Uitslag (RTL4) 1.306.000
05. André Rieu op weg naar Zuid-Afrika (Ned1) 1.219.000

06. Pauw & Witteman (Ned1) 1.166.000
07. Flikken Maastricht (Ned1) 1.155.000
08. Journaal 18:00 (Ned1) 1.093.000
09. Hart van Nederland (SBS6) 1.087.000
10. TV Show op Reis (Ned1) 1.011.000

11. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.004.000
12. Half Acht Nieuws (RTL4) 979.000
13. De Wereld Draait Door (Ned3) 961.000
14. EenVandaag (Ned1) 955.000
15. Nieuwe Uri Geller Uitslag (SBS6) 942.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 23.0%
2. Ned1 / 20.1%
3. SBS6 / 10.3%
4. Ned2 / 7.9%
5. Ned3 / 6.4%

6. Vero / 5.3%
7. RTL7 / 4.2%
8. RTL5 / 3.6%
9. NET5 / 3.0%
10. RTL8 / 2.4%

11. N.geog / 0.8%
12. Eurosp / 0.7%
13. Comedy / 0.6%
14. Discov / 0.6%
15. An.pl. / 0.6%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,4%
2. RTL Nederland 32,2%
3. SBS Groep 18,6%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. Publieke Omroep 34,4%
2. RTL Nederland 32,2%
3. SBS Groep 18,6%
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


67 Reacties op “Allerlaatste ONM trekt 319 duizend kijkers”


 1. drama queen

  Wat een superaflevering van de Tv Kantine gister :-)

 2. Jim

  Mooie cijfers voor De TV Kantine, was ook echt een TOP aflevering met Columbo, Jessica Fletcher, Editie NL, The Nanny & Ivo Niehe.

 3. Caroline

  The Nanny was zo grappig met Gordon als die dikke moeder van The Nanny; is there any breaking news? En boem, zakt ie door de tafel…..ha!

 4. Erwin

  Geweldige cijfers weer voor X Factor. Wederom weer het nr. 1 amusementsprogramma van de vrijdagavond en laat de finale van De Nieuwe Uri Geller ver, en ver achter zich…
  Het niveau was weer erg hoog. Sommige stegen zelf boven zichzelf uit door die Big Band die weer zo krachtig was gisterenavond. Echt een feest zo’n show.
  De deelnemers moesten 2 nummers zingen. 1 echt big band nummer en een nieuwer nummer in een big band uitvoering. Ik vond Maaike by far de betere van de avond, beide nummers die ze zong waren geweldig en ook prima gekozen. Jaap z’n tweede nummer, Heaven van Bryan Adams ietwat overschreeuwd af en toe. Zijn eerste nummer was vele malen beter. Dat paste ook meer bij hem. De BadBoyz waren na hun mindere optreden vorige week weer helemaal terug met zowel goede zang als act. Dony was na vorige week ook weer helemaal terug. Dat big band reportoire past hem goed, maar echt overtuigend was het niet.
  De mindere vond ik Kelvin en Sumera en die stonden dus ook in de sing-off tijdens de resultshow. Op de plaats van Sumera had ik Dony verwacht maar blijkbaar heeft die grote groep fans achter zich dat ie wel een potje kan breken. Uiteraard ging het dak eraf in de sing-off met Kelvin en Sumera en gaven beide nog eens alles, zeker Kelvin die Studio 22 helemaal op z’n kop zetten. Ongekend :-). Maar Sumera deed het beter dan haar reguliere optreden.
  De jury had weer de zware taak een eindoordeel te geven en Gordon besloot als laatste dat Sumera X Factor moest verlaten. Dit tot grote onsteltenis van Stacey haar coach maar ook Angela Groothuizen had het daar ongeloofelijk moeite mee terwijl Kelvin tot haar categorie behoord. Maar goed, uiteindelijk zal het met Sumera ongetwijfeld goed gaan komen. Die komt er even goed wel. Maar een opmerkelijke resultshow was het zeker. Ik denk de meest onbegrijpelijkste van alle seizoenen X Factor bij elkaar, dankzij Gordon. Maar goed, wat ik net schreef, die Sumera komt er evengoed wel ;-). Wat wel weer zo is, er is nu wel een mogelijke winnaar uitgestemd. Dus strategisch misschien wel een goede keuze om Sumera te laten gaan. De show is bikkelhard en dan kunnen deze keuzes gemaakt worden. Dat maakt het ook wel weer pittig om naar te kijken.
  De TV Kantine was ook weer briljant met Yolanthe, Vader Abraham en The Nanny etc. Gordon deed een geweldige gastrol. En verder werd Sieneke ook nog op de hak genomen door Irene Moors, wat erg leuk was. Mooie cijfers ook.

 5. frank

  nou nou 1,6 voor x factor en 1,3 voor tv kantine is echt lager dan vorig jaar en vallen dus qua kijkcijfers tegen

 6. Bob Utrecht

  Over ONM: onbegrijpelijk en jammer. Hoop op een plan C, mocht dat niet lukken: dank voor 17 mooie jaren.

  Over Snafu: Misschien moet Jensen zelf eens wat meer aan promotie doen, maar meneer is te luizig om interviews te geven. Dan krijg je dat. Programma zuigt trouwens ook.

 7. Edwin

  Hoe zou het toch komen dat VI op vrijdag een veel lagere amussementswaarde heeft, dan VI op maandag ?

  Anyway, vandaag is het cupfinales dag op Sport:
  Vanmiddag live om 16:00 uur FA Cup finale: Chelsea – Portsmouth, en
  vanavond om 20:00 uur live DFB Pokal finale: Bremen – Bayern.

 8. Martijn

  Wat mij betreft was gister de leukste tv avond van het jaar. X factor met big band, daarna een goede tv kantine en tot slot een spannende ontknoping van x factor.Mensen zeuren altijd dat alles zo gerekt wordt. ik vond bijna 2 uur nog kort, had nog wel langer van de big band willen genieten.
  Het zal dan wel de duurste show uit de x factor reeks zijn (waarschijnlijk ook wel het duurste wat ze dit jaar hebben uitgezonden bij rtl), maar dan heb je wel een geweldige show die hoort bij een echte familiezender, wat we niet vaak meer zien in mijn ogen!

 9. ik reageer ook ff...

  Reactie op Erwin: Pffff… wat een verhaal….

 10. Edwin

  Sport is natuurlijk Sport 1 !!!!!

 11. Anonymous

  Reactie op Erwin:
  Zelden zo’n slappe reactie met zoveel clichés en zo weinig authenticiteit gelezen.

 12. Suus

  Reactie op frank: Hoeveel jaar denken ze het nog uit te melken? Het is toch logisch dat dat telkens minder wordt? Gelukkig kunnen ze er hier het hele weekend nog over beppen want de RTL adepten raken over zulk luchtig vertier nooit uitgepraat.

 13. Anonymous

  Aan de redactie van MC.

  RTL heeft een marktaandeel van 33,2%, geen 32,2%.

 14. Anonymous

  Reactie op Suus: He bah wat een zuur mens ben jij zeg!

 15. GOOR

  Dat Gordon een minkukel is en geen verstand van muziek heeft of entertainment is al een tijdje bekend. Dat heeft hij in het verleden al een vaker bewezen met zijn non talent. Maar zelfs een dove blinde weet dat Sumera verreweg het meeste talent heeft. Ik voorspel dan ook een internationale carriere voor haar.

 16. Dries

  Die Gordon snapt er zelf helemaal niets van, als hij vind dat haar houding verkeerd is, hoe is hij dan ooit zover gekomen.

 17. Martijn

  Reactie op frank: Vorig jaar was de show al afgelopen na 9 mei, dus valt helemaal niet tegen.

 18. Goedemorgen

  Gisteren RTL4 gekeken en ik heb geen enkele keer gedacht aan het zappen naar een andere zender. Gewoon een leuke avond gehad.

 19. Naamloos!

  Een leuke show gisteren, ik hoop dat Jaap de winnaar wordt.

 20. Robbieboy

  Reactie op Suus: Mens, wat moet JIJ toch een zuur leven hebben, met dat gekat van jou, op alles.
  Sneu hoor, als je dat alleen maar kan. Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken joh :lol:

 21. Timor

  Ik ben blij dat ze ONM op deze manier hebben afgesloten en blijf het jammer vinden dat het niet doorgaat want de verhaallijnen van ONM zijn veel beter en leuker dan die in GTST, maar helaas bleef GTST altijd de favoriet.
  Heel mooi einde, maar wel jammer dat Pamela’s echte personage Bettina het einde niet meemaakte.

  TV Kantine was trouwens echt briljant en evenals X-factor

 22. Ano

  RTL heeft het wel slim laten uitlopen zodat de mensen niet zappen naar De Nieuwe Uri Geller. :lol:

 23. Chiel

  Wat WAS De TV kantine gisteren goed!!! Echt alle items waren leuk!!! Op deze manier verder! :) Van Ranking the stars moeten ze meer oldies edities maken, echt leuke tv! Hans en Viola graag terug op tv! (maar dat vind ik al 3 jaar :oops: )

  Snafu wis gisteren alweer een compliatie. Er zijn maar 4/5 afleveringen geweest. Dat komt ook op deze manier niet meer terug.

  * Als Ivo iets verkeerd zegt in z’n programma spreekt ie dat woordje dan opnieuw in? Anders is die ‘grap’ me bij de DTK niet echt duidelijk…

 24. Craig

  Reactie op frank:

  TV kantine hh op zaterdag wordt veel beter bekeken dan vorig jaar op zondag dus het scoort beter. ;)

 25. Martijn

  Reactie op Goedemorgen: volledig met je eens!

 26. verduld nog an toe

  Reactie op Bob Utrecht: Ik heb de afgelopen weken tijdens de reclamblokken van X Factor een paar keertjes gekeken naar SNAFU en dacht gister: Kom, ik kijk een hele aflevering. Was het verdorie een compilatieaflevering. Ja, dikke domper dat ze dat nergens aangeven. Had ik net zo goed de TV Kantine kunnen kijken. :x

 27. JB

  Wat zijn die Gordon en Eric toch achterbakse mensen. Sumera wegstemmen zodat de kans groter is dat hun eigen act de finale haalt. Het gaat er toch om dat er een popster uit voorkomt, die is er nou uit gestemd en zit er ook niet meer in. Ze was wel te verlegen maar daar valt nog aan te werken en dan weet ik zeker dat deze meid wel wat kan bereiken in de muziekwereld. In tegenstelling tot al die andere kandidaten van Idols, X factor etc. Alleen Lisa heb ik ooit wat in gezien maar die ging een Soul album maken…
  Sumera maak aub een pop, R&B album en je komt er wel.

 28. Suus

  Reactie op Robbieboy: O dus als je het allemaal te lang vindt duren en je weet dat er helemaal niemand een ‘Ster’ gaat worden ben je zuur? Tjonge jonge, dat kan alleen een luchtige leeghoofd die uitsluitend leeft van luchtig vertier opkomen om zoiets te zeggen.

 29. Craig

  Reactie op Timor:

  Wat klets jij nou weer uit je nek. ONM is helemaal niet beter dan GTST. ONM was goed totdat BNN het overnam en er een kindersoap van maakte met van die slechte acteurs en niet boeiende verhaallijnen.

 30. jos

  Nou, blijkbaar leefde ONM helemaal niet meer gezien de reacties hier die grotendeel over X-Factor gaan. Ook zwakke kijkcijfers voor de “Grand Finale”

 31. Craig

  ONM leeft al 5 jaar niet meer.

 32. 123

  Ik heb gisteren Bloomberg gekeken, ze hadden het over de Zimbabwisering van de Euro-zone, er staat ons dus nog wat te wachten

 33. Johan B.

  Reactie op Edwin: Vanmiddag op BBC 1: Portsmouth – Chelsea en om 20.00u op ZDF: Bremen – Bayern. Dus waarom Sport 1 kijken……… als je al meent te moeten kijken.

 34. 123

  Reactie op Johan B.:

  de BBC heeft de rechten niet meer, het wordt op ITV1 uitgezonden

 35. Robbie

  Reactie op verduld nog an toe: Ik dacht ook; vooruit laat ik eens kijken. Maar wat slecht en cheap is dat Snafu! Snel weer teruggezapt naar RTL4.

  Jensen = History

 36. Edwin

  Reactie op Johan B.: Morgenavond om 19:00 uur ook op Sport1:
  Barcelona – Vallodolid en Malaga – Real Madrid !

 37. Johan B.

  Vanmiddag ook de Giro live op Canvas. Oftewel genoeg sport op het open net.
  Zeker als je, zoals ik, lang niet altijd tv kan kijken. Ter geruststelling: ik zal dus vanavond, net zoals gisteravond, geen tv kunnen kijken. Vind het wel jammer dat ik dus de DFB-finale niet kan zien op ZDF. Mooi affiche.
  Morgenmiddag trouwens om 16.30u op het “open” RTL7: Sparta – Excelsior.

 38. Anonymous

  Reactie op Johan B.:
  Bij RTV Oost en Omroep Brabant is Willem II – Go Ahead Eagles te zien !

 39. Anonymous

  Reactie op Timor:

  Er zijn vast verhalen in ONM die best wel in GTST kunnen, maar zelf vind ik de 2 cast wissels wel een domper. Daarnaast heeft ONM veel te jonge mensen. Maar ook GTST moet daar wel mee oppassen, dat het niet veel word. Persoonlijk ben ik ook de verhaallijn rond Ludo en Janine zat en hoop dat de nieuwe familie net zo goed is als de Huygens.

 40. NRG - isoaps.nl

  Mooie einde voor ONM gisteren.

  Ik blijf het vreemd vinden dat in de media, en dan met name de media op de PO vrijwel geen aandacht is besteed aan het feit dat vrijdag de laatste aflevering van ONM is uitgezonden.

 41. hans

  wat een enorm lollige TV Kantine gister! alles was top! briljant!

 42. Ja, hoooorr!

  Zitten hier nou serieus mensen de hele dag over tv te lullen? OVER TELEVISIE???! WHAAHAHA kansloos.
  Ik ga ff strippokeren met een stuk of 10 lekkere wijfen. Veel plezier met jullie tv geleuter. PROEST!!

 43. bonnie

  Reactie op Anonymous: Bij gtst zijn ze idd ook flink bezig de serie te verpesten, eerst die leuke fam. huygens eruit. Erg jammer. Die Wiet dat is helemaal niks. Bing , Nout en Sjors mogen er ook uit van mij.

 44. Ano

  Reactie op bonnie:
  Bonnie Sint Clair? :O

 45. Chiel

  Reactie op Ja, hoooorr!: Dat is wel het idee van deze site ja.

 46. Flippo

  Het gaat steeds beter met SBS. Nu al boven de 18%, de champagne kan weer open maandagmorgen! :lol:

 47. Anonymous

  ONM wat is ONM

 48. Anonymous

  Reactie op Flippo: jij bent gek, SBS is flink aan t verliezen en die rechtzaken helpen niet mee, elke cent gaat naar die rechtzaken, nee SBS6 heeft zn best etijd echt gehad Flippo

 49. Anonymous

  SBS6 is zo jaren ´90…. die hebben echt hun beste tijd gehad met Over de Rooie en Nachtrijder, toen SBS6 nog echt een stoere zender was en geen kloon van RTL4

 50. Anonymous

  SBS^6 is net als ONM bijna verleden tijd

 51. Flippo

  Reactie op Anonymous: Het was cynisch gast.

  SBS is op sterven na dood, dat is echt wel duidelijk. En gelukkig maar. Weg met die pulpzenders, zitten we NIET op te wachten.

 52. j-k

  echt zo jammer dat onm g1 internet cijfers mee tellen. want heel mijn klas heel mijn vriendengroep uit de doelgroep van BNN kijken allemaal onm maar dan op internet wegens verkeerd tijdstip. en daar zijn er nog velen van. kijk maar naar de officiele hyve alle neppe als je die bij elkaar opteld zit je aan een grote schare fans dit heeft roek lips erg onderschat…… want nu trap ik hem plat!!!:@:@

 53. Freddie

  Ik denk ook echt dat zender zich gaan moeten herprofileren. Dat zagen we ook aan RTL4. In de jaren ’90 groots en nadien liep het stukken minder. De zender zwalkte en op het dieptepunt waren er veel buitenlandse series op prima-time.
  Toch lukt het nu om weer succes te boeken met vernieuwing. Dat dan niet alles succesvol is kan, maar het is gelukkig niet meer de zender van 3 jaar geleden.

  SBS is van eigen identiteit naar een wannabee RTL4 gegaan. De budgetten zijn duidelijk minder en men pakt de promotie op overdreven wijze aan. Dat werkte in tijden dat het bij RTL slecht ging. Nu trappen mensen daar niet meer in. Ik denk ook echt dat SBS van strategie moet wijzigen en meer durf moet tonen in de programmering. Dan denk ik idd meer in de richting van Over de Rooie, Nachtrijder, Jerry Springer. Daar kreeg de zender smoel van. Dus, hup Tina…aan het werk! Maak er weer een eigen SBS van. Geen RTL-kloon.

 54. Chiel

  Reactie op j-k: Dat tellen ze er gewoon bij hoor.

 55. Anonymous

  Reactie op Freddie:
  “Dan denk ik idd meer in de richting van Over de Rooie, Nachtrijder, Jerry Springer. Daar kreeg de zender smoel van. ”

  En veel minder kijkers dan nu. Dus wat schiet je daar nou mee op?

 56. Robbieboy

  Reactie op Suus: Je bedoelt nu zeker jezelf? Lekker makkelijk ben jij, zeg!

 57. robie

  Ik had meer kijkers verwacht voor de laatsts ONM. Iedereen wil toch zeker weten dat er een eind is gekomen aan dit lekkerlijke DRAMA.

 58. hey

  wat is de reden dat bij de laatste 2 afleveringen van onm opeens een andere actrice de rol van sanne klein overnam dat vond ik een flink minpunt

 59. moi

  De actrice die de rol van Sanne Klein speelde had een ooronsteking en mocht dus geen buitenopnames maken, zie onm site.

 60. hey

  kun je me een link geven waar het op de onm site staat dan ik zit net te kijken maar kon nietsvinden

 61. Erik

  Leuke laatste aflevering van onm. toch had ik er meer van verwacht en ook ckr meer kijkers. de een na laatste aflevering scoorde zelfs nog hoger

 62. Timo

  Reactie op Martijn: Er moet ook gewoon elke week een band zijn, dus een The X factor band dan. Want zingen met een band klinkt gewoon beter dan met een muziekband. Niet elke week een Big band, maar een “gewone” band.

  Overigens is het hele Big band gebeuren ook niet echt origineel meer, want dit thema wordt al vanaf Idols I elk seizoen bij Idol en The X Factor in Nederland gebruikt. Ik zou liever wat meer variatie in de thema’s zien elk seizoen. Want een thema kan ook bijvoorbeeld alle muziek van een bepaalde zanger/zangeres zijn, en dan denk ik aan een Michael Jackson, Anouk, Marco Borsato etc. Dat geeft de kandidaten ook de kans om meer creatiever te zijn. Want de stijl van een bepaalde artiest kan je niet liggen, maar door de muziek anders te componeren en de tekst toch hetzelfde te houden, kan een nummer al snel heel anders klinken en dan wel bij je passen.

  Een voorbeeld is MJ’s Billie Jean.
  Dit is het origineel wat iedereen wel kent: http://www.youtube.com/watch?v=xwDkoJKPr4g
  En dit is American Idol Winner David Cook: youtube.com/watch?v=dhfzAGspy9M

 63. Anonymous

  Reactie op Timo:
  “maar door de muziek anders te componeren en de tekst toch hetzelfde te houden”

  Dat noemen we arrangeren.

 64. Freddie

  Reactie op Anonymous:
  Het aantal kijkers dalen? Ja, maar dat was in het begin van SBS. Het gaat er mij om dat SBS zich moet gaan onderscheiden. Vroeger wist iedereen waar SBS voor stond. Nu is het een zender die in de middenmoot is beland. Ik vind het een tussenvorm van de TROS en RTL4.
  Vroeger was het brutaler en nu is het te gezapig geworden. Ze hoeven van mij niet persé weer die oude programma’s van stal te halen, maar nu is het Wannabee RTL4.

 65. Timo

  Reactie op Anonymous: Ook goed, ik was net wakker

 66. moi

  Reactie op hey:

  http://onm.bnn.nl/ middenkader filmpje annelieke niet in cliff.

 67. Jean

  Toch leuk dat elke keer weer dezelfde quote van Jensen wordt aangehaald.
  Lekker zuur.

  Gisterenavond was een compilatie-aflevering, met daarin alleen maar oude fragmenten. Slechte zet, mag geloven dat er een groot aantal mensen na de eerste minuten zo iets hadden van “dit kennen we wel” en weggezapt hebben.

  Over het hele eerste seizoen gekeken: Aflevering twee zat qua kijkcijfers ver onder de eerste, en daarna stegen ze bij elke aflevering… tot gisterenavond dus.

  Ik zeg: format houden zoals het in aflevering 4 & 5 was, en rustig doorgaan in september

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.