2,3 miljoen kijkers voor Herdenking Michael Jackson


De kijkcijfers van dinsdag 7 juli 2009 (SKO)

Gepubliceerd om 23.10 uur

Herdenking Michael Jackson (NOS, Ned3, 18:29) – De herdenking van poplegende Michael Jackson (50) in het Staples Centre in Los Angeles werd dinsdagavond door 2.304.000 kijkers (madl: 39.6%) bekeken op Nederland 3. Daarmee was het rechtstreekse verslag het best bekeken tv-programma van de avond. Ook RTL 4 en SBS 6 brachten een live-uitzending over de ceremonie. RTL 4 scoorde vanaf acht uur ’s avonds 389.000 kijkers; Shownieuws werd door 550.000 kijkers bekeken.

Op Nederland 3 sprak Joost Karhof over de ceremonie met Idols-muzikant Boris, muziekkenner Leo Blokhuis en radio-dj Gerard Ekdom. De NOS bracht de ceremonie als enige Nederlandse omroep zonder commentaar en onderbrekingen. Bovendien liet de NOS de hele herdenking zien, inclusief de emotionele woorden van dochter Paris Jackson. RTL 4 en SBS 6 haakten een kwartier daarvoor af.

RTL Boulevard (RTL4, 19:56) – RTL Boulevard trok met haar live-programma rondom de herdenking van Michael Jackson weinig kijkers. Na het RTL Nieuws zaten slechts 389.000 mensen (madl: 6.2%) naar het presentatieduo Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz te kijken. Tijdens de uitzending was vooral te zien hoe de twee heren met elkaar in gesprek waren. Volgens Verlinde was het minder interessant om de speeches te laten zien. “We kiezen er een beetje voor om de muzikale acts te laten zien vanavond. We zenden later op de avond de highlights uit. Om nou steeds drie, vijf of acht minuten naar een spreker te gaan kijken – dat is bij ons wel leuk, maar daar moeten we het niet hebben natuurlijk.”

SBS Shownieuws (SBS6, 18:00) – SBS Shownieuws sprak in haar uitzending onder meer een aantal keer met verslaggever Koos van Plateringen, die voor de herdenking speciaal naar Los Angeles vloog. “Het mediaspektakel overtreft al mijn verwachtingen opnieuw. Zou dit het grootste zijn ooit?”, vraagt Van Plateringen zich af. Hij vond het jammer dat de aanwezige Nederlandse fans niet met hem wilden praten. “De Nederlanders wilden niet met me praten, omdat de media altijd zo negatief is geweest over Michael.” De extra lange vroege editie van SBS Shownieuws trok tussen 18.00 en 21.30 uur 550.000 kijkers (madl: 10.2%).

De Top 15-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen