2,5 miljoen kijkers voor IJsland – Nederland


De kijkcijfers van zaterdag 6 juni 2009 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtIJsland – Nederland (RTL4, 20:38) – De WK-kwalificatiewedstrijd IJsland – Nederland wist zaterdagavond 2.529.000 kijkers (madl: 39.3%) te boeien. Daarmee was het voetbalduel veruit de best bekeken uitzending van de avond. Het Acht Uur Journaal bezet de tweede positie in de kijkcijfer top-15 met bijna 1,7 miljoen kijkers. Het Nederlands elftal is na de wedstrijd van zaterdag zeker van deelname aan het WK, dat volgend jaar in Zuid-Afrika wordt gespeeld. Nederland won van IJsland met 1-2.

Trainer Bert van Marwijk is blij met de overwinning. “Ik heb de eerste helft genoten. Mijn enige kanttekening is dat we 4 of 5-0 voor hadden moeten staan, dan was de wedstrijd beslist“, vertelt hij in De Telegraaf. “Als je slechts 2-0 voor staat en zij scoren een snelle goal in de tweede helft, dan breng je jezelf onnodig in een lastig parket.

Marc-Marie Theatershow (KRO, Ned1, 20:28) – Paul de Leeuw is op vakantie. Cabaretier Marc-Marie Huijbregts was zaterdag op het tijdslot van Mooi Weer De Leeuw te zien met zijn theatershow, waarin hij een portret van zichzelf en daarmee indirect ook van de maatschappij en zijn positie daarin schildert. De Marc-Marie Theatershow trok zaterdag 857.000 kijkers (madl: 13.6%). Het is niet voor het eerst dat Huijbregts bij de KRO te zien is. Acht jaar geleden kreeg hij vernietigende kritieken op zijn talkshow bij die omroep. “In de tweede uitzending heeft hij zich die kritiek erg aangetrokken. Hij ging minder bewegen, deed dit niet, deed dat niet. Toen zagen we een introverte persoonlijkheid. Hij was heel erg uit het lood geslagen“, zei KRO- directeur Ton Verlind destijds over deze moeilijke periode voor Huijbregts.

Keyzer & De Boer Advocaten (KRO, Ned2, 21:09) – Keyzer & De Boer Advocaten is terug op televisie. Niet met nieuwe afleveringen, maar met herhalingen. De KRO zendt opnieuw alle afleveringen uit het eerste seizoen uit. Precies een jaar geleden werd bekend dat de KRO na drie seizoenen stopte Keyzer & De Boer Advocaten. Netcoördinator Lennart van der Meulen van Nederland 2 zag er geen heil meer in. “Kijkend naar het schema denk ik wel dat het na drie seizoenen gewoon tijd is voor iets anders. Maar de serie is zeker niet mislukt en de kijcijfers zijn nog steeds niet slecht.” Keyzer & De Boer Advocaten trok zaterdag 281.000 kijkers (madl: 4.4%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen