596.000 kijkers voor RTL 5-quizshow Lekker Slim


De kijkcijfers van zondag 10 mei 2009 (SKO)

Foto: KippaLekker Slim (RTL5, 21:27) – Mandela is een seriemoordenaar en een kabinetsperiode duurt een week. Dat zijn enkele antwoorden die worden gegeven in de humoristische quizshow Lekker Slim met Bridget Maasland. Een nieuwe aflevering werd zondag door 596.000 kijkers (madl: 9.2%) bekeken. “Het is allemaal echt“, zegt creatief directeur Gijs van Dam van Talpa Producties. Het was geheel niet moeilijk om geschikte deelneemsters voor de show te vinden, zegt hij in het AD.

Bij Talpa waren ze verbaasd over de belangstelling. “Uit alle aanmeldingen hebben we de meiden gepikt die de leukste antwoorden gaven. Een deel van de lol zit ’m in het feit dat de dames soms met wonderlijke gedachtekronkels op de proppen komen.” De kandidates wisten niet dat de show zich op hun domheid zou focussen. “We hebben ons keurig aan de afspraak gehouden en verteld dat ze meedoen aan een quiz waarin mannen moeten raden of zij het antwoord op een bepaalde vraag weten. Seksistisch om vrouwen zo te kijk te laten zetten? Helemaal niet. Misschien laten we volgend seizoen vrouwen raden of mannen het juiste antwoord weten.

Smallville (NET5, 22:18) – De jonge superheld Clark Kent is terug bij NET 5 met nieuwe afleveringen van Smallville. Hij zit inmiddels op de universiteit, maar doet er nog steeds alles aan om het kwaad te bestrijden. In de populaire Amerikaanse serie over de jonge jaren van de toekomstige Superman, moet Clark naast de moeilijkheden die hij tegenkomt in het dagelijkse leven ook nog eens zien om te gaan met zijn ontwikkelende superkrachten. Smallville werd zondag door 314.000 kijkers (madl: 5.8%) bekeken. Smallville is in Amerika al jaren een groot succes, met onder andere grote namen als Christopher Reeve (Clark Kent in de Superman-films), Margot Kidder (Lois Lane in de Superman-films), Jesse Metcalfe (Desperate Housewives), Rutger Hauer (Soldaat van Oranje) en Tori Spelling (Beverly Hills 90210) in gastrollen. Jensen Ackles van de ook door NET 5 uitgezonden bovennatuurlijke serie Supernatural is zelfs doorgebroken dankzij zijn rol in Smallville.

Studio Sport Eredivisie (NOS, Ned1, 20:23) – FC Volendam verdwijnt na één seizoen alweer uit de eredivisie. Het elftal van trainer Frans Adelaar speelde zondag met 2-2 gelijk bij directe concurrent De Graafschap. Doordat Roda JC in De Kuip verrassend met 3-2 te sterk was voor Feyenoord, eindigde Volendam op de achttiende en laatste plaats. Roda JC en De Graafschap moeten zich de komende weken als nummers zestien en zeventien via de play-offs veilig zien te spelen. ADO Den Haag en Heracles Almelo voorkwamen op de laatste speeldag dat ze extra wedstrijden moeten spelen. Studio Sport Eredivisie trok 2.200.000 kijkers (madl: 34.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen