499.000 kijkers voor slotaflevering Geboren Leiders


De kijkcijfers van donderdag 21 mei 2009 (SKO)

Foto: NCRVGeboren Leiders (NCRV, Ned1, 21:19) – Het programma Geboren Leiders was donderdagavond voor het laatst te zien. Al sinds de start van de avontuurlijke se- rie in maart waren de kijkcijfers bijzonder laag. Waar Wie is de Mol? week na week maar dan één miljoen kijkers wist te boeien, kwam Geboren Leiders op het goed bekeken Nederland 1  niet eens boven de grens van een half miljoen kijkers uit. De slotaflevering van Geboren Leiders wist donderdag 499.000 kijkers (madl: 7.9%) te boeien.

In Geboren Leiders, dat gebaseerd is op een Zweeds format en in Nederland werd geproduceerd door Blue Circle, reisden acht leidersfiguren samen door een ondoordringbaar Afrikaans regenwoud. Geboren Leiders werd enkele weken geleden vanwege lage kijkcijfers verbannen naar de latere avond van Nederland 1. Volgende week is op het tijdstip van Geboren Leiders De Dik Voormekaar Show te zien.

Knevel & Van den Brink (EO, Ned1, 22:55) – De EO-talkshow Knevel & Van den Brink is deze week goed van start gegaan. Donderdag trok het praatprogramma voor het eerst minder dan één miljoen kijkers. Andries Knevel denkt dat de chemie tussen Jeroen Pauw en Paul Witteman sterk is. “Wij moeten er nog aan werken“, vertelt Knevel in Avrobode. “We doen dit pas twee jaar en veel minder weken dan zij. Tijs en ik zitten af en toe heel goed te kijken naar die twee, hoe ze het doen, wanneer ze het overnemen, wie de leiding in het gesprek heeft, wie de rode draad vasthoudt, hoe ze op elkaar reageren, of ze tekens geven, hoeveel ruimte de een de ander geeft. Wij kijken heel scherp omdat ze verder zijn in hun chemie aan tafel dan ons.” Knevel & Van den Brink scoorde donderdag 879.000 kijkers (madl: 19.8%).

De Wereld Draait Door (VARA, Ned3, 19:29) – In verband met Hemelvaart bracht De Wereld Draait Door donderdag geen nieuwe aflevering, maar een compilatie van het afgelopen seizoen. In het programma is er dagelijks ruimte voor muziek, zij het slechts een paar minuten. Toch heeft dat veel zin, denkt Giel Beelen. “Muziek is op tv een ondergeschoven kindje. Gelukkig kan ik bij De Wereld Draait Door wel fijne muziek promoten. En gelukkig heb ik met Matthijs een goede klik; het is een coole gast“, vertelt hij in Veronica Magazine. “Een voorbeeld van een artiest die baat heeft gehad van een optreden in het programma? Dan zeg ik Miss Montreal. Ze was ’s morgens te gast in mijn radioshow. Diezelfde avond maakte ze haar opwachting in De Wereld Draait Door. Dan besef je pas goed wat de impact van tv is: de volgende dag had iedereen het over haar.” De Wereld Draait Door trok 728.000 kijkers (madl: 16.3%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen