1,6 miljoen kijkers voor halve finale X Factor


De kijkcijfers van vrijdag 1 mei 2009 (SKO)

X Factor (RTL4, 20:30) – De halve finale van talentenshow X Factor werd vrijdag- avond door 1.644.000 kijkers (madl: 26.3%) bekeken. Daarmee scoorde het beter dan programma’s als Palingsoap (859.000 kijkers), Ranking the Stars (538.000 kijkers) en De Hoofdprijs (573.000 kijkers). Tijdens de halve finale werden drie acts naar huis gestuurd en daarmee werd gelijk duidelijk dat Lisa, Jamal en Rachel in de finale staan van X Factor II. Zij zullen volgende week meerdere liedjes zingen.

Voorafgaand aan de finale was al bekend dat sowieso één jurylid zonder act de finale in zou gaan. Dat is Eric van Tijn geworden. Hij verloor zijn act Whatever. “Maar jullie komen er alsnog wel“, fluisterde Van Tijn zijn act toe. Zelf denkt Van Tijn dat vooral Lisa een erg grote kans maakt in de finale van de talentenshow op RTL 4. “Toch denk ik dat alle kandidaten qua niveau heel erg dicht bij elkaar zitten.

Ranking the Stars (BNN, Ned3, 20:29) – Het nieuwe seizoen van Ranking the Stars met het nieuwe presentatieduo Sophie Hilbrand en Sander Lantinga is vrijdagavond teleurstellend van start gegaan. De panelshow scoorde weliswaar boven het zendergemiddelde, maar wist onder leiding van Paul de Leeuw veel meer kijkers te boeien. Waar Ranking the Stars met Paul de Leeuw regelmatig meer dan één miljoen kijkers trok, wisten Hilbrand en Lantinga 538.000 kijkers (madl: 9.1%) te boeien. Ranking the Stars heeft al gelijk alle showbizzkaternen gehaald. “Kim-Lian van der Meij maakte ooit een spannend filmpje met haar vriend. Maar ze zorgde er wel voor dat dat nooit zal opduiken“, schrijft De Telegraaf Privé vandaag. Kim-Lian zei in de show: “We hebben wel eens wat gedaan, ik en mijn vriendje. Ik dacht alleen maar: pas nou op dat je het niet op je laptop zet of dat het wordt gejat.

De Hoofdprijs (SBS6, 20:29) – De eerste van een dubbele aflevering De Hoofdprijs werd vrijdagavond door 573.000 kijkers (madl: 9.5%) bekeken. Nog nooit werd een aflevering van De Hoofdprijs op SBS 6 door zo weinig mensen bekeken. Hoewel de daarop volgende aflevering iets beter scoorde (765.000 kijkers en een aandeel van 11.6%), lijkt het erop dat volgende week definitief de laatste twee afleveringen van de SBS-dramaserie te zien zullen zijn. Vanaf vrijdag 15 mei wordt De Hoofdprijs opgevolgd door het lijstjesprogramma De 25 met Ellemieke Vermolen.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen