632.000 kijkers voor Ruby Wax Goes Dutch


De kijkcijfers van woensdag 1 april 2009 (SKO)

Foto: Mike van den ToornRuby Wax Goes Dutch (NET5, 21:30) – Het nieuwe Nederlandse tv-programma Ruby Wax Goes Dutch met comédienne Ruby Wax is woensdag met 632.000 kijkers (madl: 9.3%) van start gegaan op NET 5. Ruby Wax Goes Dutch beleefde een goede start op een ongelukkig tijdstip. SBS 6 bracht namelijk gelijktijdig de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Macedonië op tv. Maar liefst 2,7 miljoen mensen zagen hoe Nederland wist te winnen van de tegenstander met een eindscore van 4-0.

Ruby Wax interviewt bekende Nederlanders in haar nieuwe programma voor NET 5. “Met Hans Klok had ik de meeste lol. Nee, eigenlijk is dat niet de juiste omschrijving; het was maf. Hij is veel maffer dan ik. En hij is ook briljant, zijn geest is diep“, vertelt Ruby in Het Parool. De dvd die ze ter voorbereiding kreeg, beloofde eigenlijk niet veel goeds. “Ik vond hem verschrikkelijk met dat wapperende haar. Maar toen ik hem in het echt ontmoette, bleek zijn huis een rommeltje en was hij zó eerlijk over zijn homoseksualiteit. Op dat moment dacht ik: wie weet zijn die Nederlanders wel interessanter dan die Engelse en Amerikaanse sterren.

Tussen De Oren (NET5, 20:30) – Het nieuwe seizoen van Tussen De Oren ging woensdag – voorafgaand aan Ruby Wax Goes Dutch – met 478.000 kijkers (madl: 7.4%) van start op NET 5. De opzet is vernieuwd met Jeroen van Koningsbrugge en Katja Schuurman als vaste teamcaptains. “Teamcaptain, vreselijk woord“, roept Katja in Mikro Gids. “Daarbij denk ik aan allerlei shows waar ik helemaal niet van houd. Ik ben samen met Jeroen vaste gast in het programma. Ik vind spelletjes leuk, maar het is wel aardig als het ergens over gaat. Tussen de Oren is boeiend met al die grappige weetjes, je kunt er ook nog iets van opsteken. Het programma is ook niet gelikt, het zit niet van minuut tot minuut dichtgetimmerd, waardoor er van alles kan gebeuren.

Nederland – Macedonië (SBS6, 20:41) – Het Nederlands elftal heeft de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië woensdagavond in de Amsterdam Arena met 4-0 gewonnen. Oranje kan zich daardoor in de volgende wedstrijd, op 6 juni uit tegen IJsland, verzekeren van deelname aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Daarvoor volstaat mogelijk al een gelijkspel. Alleen de groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het toernooi. Coach Bert van Marwijk vertelt in De Telegraaf: “Ik ben zeer blij met het eerste half uur. Je weet van tevoren dat Macedonië een lastige tegenstander is, maar met veel discipline en snelle counters kwamen we snel tot scoren.” Nederland – Macedonië werd door 2.658.000 kijkers (madl: 40.1%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen