458.000 kijkers voor Echte Gooische Meisjes in de Bijstand


De kijkcijfers van zondag 26 april 2009 (SKO)

Foto: Mike van de ToornEchte Gooische Meisjes in de Bijstand (RTL5, 20:29) – De nieuwe bijstandsoap Echte Gooische Meisjes in de Bijstand met de vijf dames uit de goed bekeken reallifesoap ‘Echte Gooische Meisjes’ is zondagavond met 458.000 kijkers  (madl: 7.3%) van start gegaan op RTL 5. Daarmee scoort het nieuwe programma weliswaar minder kijkers dan haar voorganger Wipeout vorige week, maar nog wel boven het zendergemiddelde. Gooische Kim wil in de volkswijk blijven. “Ik wil niet meer weg.

In het programma verruilen de vijf Gooische Meisjes hun luxe leven voor een leven in een eenvoudig rijtjeshuis in de Vogeltjesbuurt in Amsterdam-Noord. “Ik was bang voor hangjongeren of dat we lastiggevallen zouden worden, maar dat valt mee. Misschien is het hier zelfs veiliger. En het is dorpser. Ik zou hier niet per se níet willen wonen“, vertelt Bo in Televizier. Kim: “In het begin moest ik wennen, en een stadsmens zal ik nooit worden, maar iedereen is zo open. Thuis zie ik mijn buren twee keer per jaar. Hier twee keer per dag. Ik wil niet meer weg.”

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever (SBS6, 21:29) – SBS 6 was niet alleen op zaterdagavond groter dan RTL 4, ook op zondagavond overtrof SBS 6 de concurrent. Vooral de goed bekeken aflevering van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever droeg bij aan het hoge marktaandeel van 15,5 procent. Er keken 1.256.000 kijkers (madl: 20.4%) naar de uitzending waarin De Vries aantoont hoe de Koninklijke Shell de gewelddadige dood van een matroos in de doofpot stopte. “Waarschijnlijk had dat te maken met de goede naam van het bedrijf. Een onderzoek naar de moord had ze waarschijnlijk veel geld gekost“, aldus De Vries.

TV Kantine (RTL4, 22:13) – De echte Kim Holland maakte vrijdagavond voor het oog van ruim 1,1 miljoen kijkers haar opwachting in De TV Kantine. Ook in de herhaling op zondag, die door 610.000 kijkers (madl: 10.1%) bekeken werd, was de blonde pornoster te zien. “Het was een enorm hoogtepunt in mijn carrière, maar wél eentje met een knipoog want er zijn wel méér hoogtepunten in het leven, haha!“, riep Holland in Shownieuws, meldt De Telegraaf. “Irene staat het met heel veel enthousiasme te doen en heeft een heel ondeugende kant.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen