522.000 kijkers voor Down Met Johnny


De kijkcijfers van zondag 8 maart 2009 (SKO)

Foto: BlazhoffskiDown Met Johnny (Veronica, 22:20) – Het nieuwe realityprogramma Down Met Johnny met presentator Johnny de Mol is zondagavond goed van start gegaan. De reallifeserie werd door 522.000 kijkers (madl: 8.6%) bekeken. Daarmee scoorde De Mol een bovengemiddeld kijkcijfer voor Veronica. “Veronica kwam na Waar is de Mol met allemaal stunt- en dateprogramma’s aanzetten. Maar dan vind ik het leuk om mijn kont tegen de krib te gooien en juist iets te doen wat niemand verwacht.”

De Mol vertelt in het Algemeen Dagblad: “Ik heb in mijn familie en vriendenkring mensen met een verstandelijke handicap. Elke keer heb ik zo veel lol met hen. Net als mijn moeder, die vaak in tehuizen optreedt voor mensen met Down. Het was mijn eigen idee om eens op een leuke manier aandacht te geven aan deze mensen.”

Life & Cooking (RTL4, 17:26) – Irene Moors is één van de populairste presentatrices van Nederland, maar toen ze tientallen jaren geleden bij de NCRV begon, kreeg ze te horen dat ze in ‘haar uitstraling niets heeft wat blijft’. Irene Moors in KRO Magazine: “Mij werd gezegd: ‘Had je maar een pukkel of iets anders raars’. Er was niets bij mij wat echt bleef hangen. Ik begreep het wel en nú bij het persifleren van mensen is het wel handig als iemand op televisie iets heeft wat je kunt pakken. Ik had blijkbaar niet iets wat je kunt pakken, maar ik blijf het inmiddels toch al wel twintig jaar volhouden.” Life & Cooking werd door 786.000 kijkers (madl: 18.7%) bekeken.

Tussendraads (VPRO, Ned2, 20:32) – Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven maken samen het satirische sketchprogramma Draadstaal. Zondag kwam er een eind aan een zesdelige serie compilatieafleveringen onder de naam Tussendraads. De productie van Draadstaal lag zeven weken stil, omdat het duo even een time-out nam. “Dat is ook wel nodig“, vertelt Van de Ven in Mikro Gids. “Tijdens het maken van Draadstaal ben ik echt de hele week bezig met schrijven.” Inmiddels zijn de voorbereidingen voor nieuwe afleveringen van Draadstaal begonnen. Volgens Dennis van de Ven is Draadstaal het mooiste dat hij ooit heeft gemaakt. “Daar is geen woord aan gelogen. Ik mag samen met mijn beste vriend – en dat is Jeroen al twaalf jaar – mijn eigen wereld scheppen, ook nog op primetime. Ik zou niet weten wat er mooier is dan dat. Er zijn mensen die met een zekere jaloezie kijken naar wat wij mogen doen.” Tussendraads werd door 262.000 kijkers (madl: 3.4%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen