1,1 miljoen kijkers voor Topchef Finale


De kijkcijfers van dinsdag 17 februari 2009 (SKO)

Topchef Finale (RTL4, 21:28) – De beste kandidaten uit Wie Is De Chef? gingen de afgelopen weken de strijd met elkaar aan in de spin-off Topchef op RTL 4. Kandidate Gilke won dinsdagavond voor het oog van 1.084.000 kijkers (madl: 16.8%) de finale van het door Martijn Krabbé gepresenteerde programma. “Ik vind het geweldig. Ik besef het nog niet helemaal”, zei Gilke. De laatste drie kandidaten kregen een masterclass van Hans van Wolde. Hij laat weten: “Ik had iets meer verwacht.

Hans van Wolde (41) runt in Maastricht sinds 1997 Beluga, waarmee hij twee Michelinsterren heeft. Toch is hij niet zo bekend als collegakoks. “Verder hou ik niet zo van televisie. Ik zou ook zeker niet zo bekend willen zijn als Herman den Blijker. Ik kan niet eens meer een glas bier met hem drinken. Als je ziet hoe het eraan toegaat als hij ergens komt. Mensen benaderen je ineens heel anders. Dat is jammer. Ik concentreer me dus liever op borden met eten“, zegt hij in Televizier.

Desperate Housewives (NET5, 20:31) – Nicolette Sheridan gaat stoppen met haar rol in Desperate Housewives. Dat heeft de Amerikaanse tv-zender ABC bevestigd. De actrice speelt de rol van Edie Britt in de populaire tv-serie. “Ze heeft een geweldige tijd gehad in de serie en ze kijkt nu uit naar andere projecten“, zei haar agent. Wanneer ze Wisteria Lane verlaat, is niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe ze uit de serie geschreven wordt. Maar volgens People is Sheridan in de VS in april voor het laatst te zien. Daar wordt in mei de laatste aflevering uitgezonden. In Nederland lopen we twee maanden achter. Desperate Housewives trok 413.000 kijkers (madl: 6.4%).

Flashpoint (SBS6, 21:29) – De Canadese misdaadserie Flashpoint beleefde twee weken geleden een mooie première op SBS 6 met 953.000 kijkers, mede dankzij de goede lead-in van Navy NCIS (1,1 miljoen kijkers). De afgelopen weken moet SBS 6 echter behoorlijk veel terrein inleveren op de dinsdagavond. Vorige week scoorde NCIS net iets meer dan 800.000 kijkers, terwijl Flashpoint tot ruim 700.000 kijkers zakte. Deze week trok NCIS 768.000 kijkers en werd Flashpoint door 607.000 kijkers (madl: 9.4%) bekeken. Over de hele dinsdagavond gezien verliest SBS 6 daardoor 2,6 procent marktaandeel in vergelijking met het percentage van twee weken geleden.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen