359.000 kijkers voor Eli Stone


De kijkcijfers van maandag 1 december 2008 (SKO)

Eli Stone (NET5, 21:30) – De nieuwe serie Eli Stone maakte vorige week haar debuut op NET 5. De premièreaflevering werd toen door 391.000 kijkers bekeken. Deze week zakt het kijkersaantal van Eli Stone iets terug naar 359.000 kijkers (madl: 5.6%). George Michael heeft een terugkerende camearol in Eli Stone. Voor de serie maakte hij een kerstlied, die nu uitgebracht zal worden op single. Het lied December Song (I Dreamed of Christmas) zal als download aangeboden worden.

Het is voor George Michael zijn eerste single sinds Last Christmas, dat in 1984 werd uitgebracht. Het lied werd oorspronkelijk beloofd aan de fans van George Michael tijdens zijn laatste Britse concert in augustus. Toen zei hij dat het samen met een cover van Nina Simone’s Feeling Good uitgebracht zou worden. Van Feeling Good lijkt nu geen sprake meer. Het kerstnummer wordt gratis ter download aangeboden.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Maandagochtend verschenen foto’s van Do, die zogenaamd van de Playboy-shoot van de zangeres zouden zijn. In RTL Boulevard, dat 1.051.000 kijkers (madl: 21.7%) trok, reageerde Do op het verschijnen van de foto’s. Do heeft de foto’s onder ogen gehad en zegt tegen RTL Boulevard dat zij niet degene is die op de foto’s te zien is: “Ik schrok echt. Dit kon gewoon niet. De foto’s zijn zo streng bewaakt dat ik ze zelf ook niet heb.” Bij RTL Boulevard ontkrachtte Do het idee dat Playboy zelf achter het bewerken en lekken van de foto’s zou zitten: “Het is volgens mij geen PR-stunt van Playboy. Dan had het er wel beter uitgezien. Zelfs Stevie Wonder kan zien dat deze foto’s met Photoshop bewerkt zijn.” Hoofdredacteur Jan van Heemskerk: “Iemand heeft zitten kneuzen met Photoshop en een verhaal verzonnen dat het plaatsen van de foto’s een wraakactie zou zijn op zijn ontslag bij Playboy. Ik vind het wel inventief.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:00) – Politica Rita Verdonk en haar voormalige woordvoerder Kay van de Linde hebben geen ruzie met elkaar. Dat hebben de twee maandag gezegd in het tv-programma Pauw & Witteman, dat door 1.239.000 kijkers (madl: 33.2%) bekeken werd. Vorige week zei Van de Linde tegen een groep studenten dat de beweging Trots op Nederland van Verdonk “tot nu toe gebakken lucht” is. Zowel Verdonk als Van de Linde beschuldigen de media ervan dat zij de woorden van de woordvoerder hebben verdraaid. Toch verwerpt ook Verdonk de uitlatingen, die aanleiding waren voor het vertrek van Van de Linde. “Het kan niet zijn dat als je bij een organisatie hoort, dat je dit soort woorden gebruikt“, aldus Verdonk over de uitspraken. Van de Linde blijft erbij dat zijn woorden “totaal uit zijn verband zijn gerukt“.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen