1,4 miljoen kijkers voor Hans Liberg Tatatata


De kijkcijfers van donderdag 25 december 2008 (SKO)

Hans Liberg Tatatata (TROS, Ned1, 22:43) – Het best bekeken amusements- televisieprogramma op Eerste Kerstdag was de theaterregistratie van Hans Libergs Tatatata. Er keken 1.361.000 kijkers (madl: 23.6%) naar de uitzending op de late avond. Op de tweede plaats in de rij met best bekeken tv-programma’s staat Harry Potter and the prisoner of Azkaban, met ruim 1,2 miljoen kijkers. Daarna volgt ‘Kerst met Joseph en Evita’, dat werd bekeken door meer dan een miljoen mensen.

Andere goed bekeken programma’s waren donderdag ‘Hello goodbye’ (937.000), de filmklassieker ‘The sound of music’ (835.000) en een registratie van de laatste theatershow van De Lama’s (804.000). Minder bekeken werd het programma Chalet Chantal (280.000) op Nederland 2.

Chalet Chantal (AVRO, Ned2, 20:21) – Naast het amusement op Nederland 1 en 3, was op Nederland 2 het programma Chalet Chantal met Chantal Janzen te zien. Hierin brengt ze samen met collega’s uit het vak een aantal dagen door in de Zwitserse sneeuw. Er keken slechts 280.000 kijkers (madl: 5.1%) naar het programma. Waarom koos Chantal juist deze mensen? “Omdat dit mensen zijn van wie ik meer wilde weten. Sommigen kende ik al uit de musicalwereld, zoals René en Cystine; anderen kende ik alleen van tv. Zo was ik heel benieuwd naar de serieuze kant van Mike Boddé en wat Jelka van Houten ervan vindt dat ze altijd als het ‘zusje van Carice‘ wordt gezien.

Kersttoespraak H.M. De Koningin (NOS, Ned1, 13:00) – Koningin Beatrix heeft in haar Kersttoespraak aandacht gevraagd voor de verhoudingen tussen de generaties, binnen en buiten het gezin. Door de vergrijzing bepalen ouderen steeds meer het beeld. Maar voor veel jongeren is de zorg voor ouderen niet meer vanzelfsprekend, de verhoudingen zijn kwetsbaarder geworden, aldus de koningin. Elke nieuwe generatie moet zich volgens haar bewust worden van verplichtingen tegenover mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. De koningin sloot af met te zeggen dat generaties komen en gaan, maar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is dat geen verwijzing naar een mogelijk aftreden. In de Kersttoespraak zei de koningin niets over de economische crisis. De Kersttoespraak werd ’s middags door 600.000 kijkers (madl: 28.3%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen