884.000 kijkers voor Joris’ Showroom


De kijkcijfers van dinsdag 25 november 2008 (SKO)

Joris’ Showroom (NCRV, Ned1, 22:26) – De terugkeer van het legendarische programma Showroom is dinsdagavond goed bekeken op de late avond van Nederland 1. Er keken 884.000 kijkers (madl: 15.5%) naar Showroom, waarmee het programma op plaats achttien in de kijkcijfer top-25 stond. Jan Fillekers, maker van de oude Showroom, is niet om advies gevraagd. “Joris Linssen is natuurlijk zelf al een zeer geroutineerde televisiemaker. Die heeft ons advies echt niet nodig“, zegt Jan.

Hoewel Showroom tot de laatste aflevering razend populair was, hebben Jan Fillekers en zijn collega er na zes jaar toch een punt acter gezet. Fillekers in Mikro Gids: “We zijn gestopt omdat we alsmaar kritischer werden. Nieuwe afleveringen moesten aan steeds hogere voorwaarden voldoen. Na zes jaar was de koek op. Als je nu iets goeds in handen hebt, wordt het helemaal uitgemolken. Dat hebben wij niet gedaan.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Er doet zich een hardnekkig gerucht te ronde dat Pieter Storms zich heeft gemeld in een exclusief afkickkliniek in Engeland. The Causeway Clinic wordt onder andere regelmatig bezocht door Amy Winehouse. Pieter zou zichzelf hebben laten opnemen voor het misbruiken van drank en drugs. Het schijnt 50.000 pond per week te kosten om daar in complete discretie te zitten. De televisiemaker zou elke week heen en weer vliegen in de prive-jet van Nina Brink. RTL Boulevard, dat door 910.000 kijkers (madl: 18.1%) bekeken werd, belde met Nina, die momenteel met Pieter in Monaco verblijft. Zij meldt dat het complete onzin is.

Pauw & Witteman (VARA, Ned1, 23:04) – De zaak Natalee Holloway is om de tafel van Pauw & Witteman al meerdere malen behandeld. De op Curaçao woonachtige Renee Gielen (58) heeft zich net als de journalisten Peter R. de Vries van SBS en Greta van Susteren van Fox News jaren geleden vastgebeten in de geruchtmakende zaak. Zijn film is nooit op televisie geweest. “De VPRO vond mijn film ‘te Amerikaans’, RTL-televisie vond hem ‘te duur’. Dus breng ik mijn documentaire over de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba maar zelf uit op DVD en via Internet.” Gielen richt haar pijlen vooral op de rol van de moeder van Natalee, Beth Holloway. Zij heeft volgens Gielen slechte invloed op de zaak gehad.  Peter R. de Vries noemt Gielen knettergek. Gielen: “Mijn verhaal is geen sensatieverhaal. Peter heeft het over appels, ik over peren. Ik zou graag met hem bij Pauw en Witteman aan tafel zitten om daarover te praten. Als er wijn wordt gegooid moeten wel de stomerijkosten worden betaald.” Pauw & Witteman scoorde dinsdag 979.000 kijkers (madl: 26.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen