569.000 kijkers voor Grey’s Anatomy


De kijkcijfers van maandag 13 oktober 2008 (SKO)

Foto: ABCGrey’s Anatomy (NET5, 20:31) – Het vierde seizoen van Grey’s Anatomy werd in het voorjaar onderbroken, maar maan- dag heeft NET 5 de draad weer opgepakt. De episode ‘Where The Wild Thing Are’ werd door 569.000 kijkers (madl: 8.4%) bekeken. De telefoon stond roodgloeiend toen NET 5 in het voorjaar ineens stopte. “NET 5 heeft normaal een heel stabiele programmering met weinig abrupte wijzigingen. Normaal horen we daarom nooit zo veel van onze kijkers“, aldus een zegsvrouw.

De zegsvrouw vervolgt in Mikro Gids: “Nu werden we helemaal platgebeld. Per dag kwamen er ook nog eens dertig tot veertig vragen per email binnen, dat is echt uitzonderlijk.” De afgelopen maanden heeft NET 5 alle afleveringen van Grey’s Anatomy herhaald. Voglens de zegsvrouw heeft dit de dramaserie veel nieuwe kijkers opgeleverd. Nu wordt Desperate Housewives dagelijks herhaald om 19.00 uur.

RTL Boulevard (RTL4, 18:34) – Staatssecretaris Jack de Vries is boos op militairen die Alberto Stegeman tipten over slechte beveiliging. “De Vries moet blij zijn“, aldus Stegeman in RTL Boulevard, dat maandag 1.060.000 kijkers (madl: 24.6%) trok. Bijna 1,8 miljoen mensen hebben zondagavond gezien dat Alberto Stegeman in zijn programma ‘Undercover in Nederland’ gaten in de beveiliging van Nederlandse legerbases aantoonde. Staatssecrateraris Jack de Vries, van het ministerie van Defensie, vindt het “heel erg” dat deze militairen het programma hebben ingeschakeld. Alberto Stegeman zelf laat in RTL Boulevard weten dat Jack de Vries niet ontevreden hoeft te zijn met de handelswijze van ‘zijn’ militairen: “Mijn broekt zakt af. Deze minister moet heel blij zijn dat deze militairen naar mij zijn toegekomen en niet naar bijvoorbeeld andere mensen die kwaad in de zin hebben.

Flikken Maastricht (TROS, Ned1, 22:08) – De Limburgse politie vaart wel bij de populariteit van de tv-serie Flikken. De interesse voor een baan bij de politie is door de serie de afgelopen maanden namelijk fors toegenomen. “Steeds meer mensen melden zich bij ons voor een baan met verwijzing naar Flikken“, aldus de politie Limburg-Zuid. De politie in Zuid-Limburg heeft hard nieuw talent nodig omdat het korps behoorlijk aan het vergrijzen is. Behalve de politie profiteren ook de Koninklijke Marechaussee en de Nationale Reserve van het ‘Flikkeneffect’. Op 7 september was er zelfs een zogenoemde Flikkendag in Maastricht, die tientallen aanmeldingen opleverde. Een groot aantal sollicitanten valt overigens na een voorselectie af. Flikken Maastricht trok maandag 1.227.000 kijkers (madl: 20.8%).

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen