511.000 kijkers voor Twee voor Twaalf


De kijkcijfers van donderdag 2 oktober 2008 (SKO)

Foto: Nick van OrmondtTwee voor Twaalf (VARA, Ned2, 20:51) – Astrid Joosten presenteert al sinds jaar en dag Twee voor Twaalf. Eén van de moeilijkste onderdelen van de quiz zijn de vragen die altijd bijzonder moeten zijn. Ruud van Marion is al vijftien jaar de enige vragenmaker van Twee voor Twaalf. “Neem als voorbeeld het woord kroepoek. Dat vind ik een leuk woord. Ik zoek daar dan een vraag bij. Kroepoek wordt gemaakt van gedroogde garnalen. Als je weet hoe dat bereidt wordt, eet je het nooit meer“, zegt hij.

Hetty van der Wal, eindredacteur van Twee voor Twaalf, zet haar redactie van acht personen aan het werk om beeld te zoeken bij de vragen van Ruud. “Neem nu een woord als exploot, dat is zo’n brief die deurwaarders uitreiken. Dat is op zich een mooi weer, maar er moet natuurlijk wel beeld bij worden bedacht. Het is per slot van rekening televisie“, vertelt Van der Wal in Mikro Gids. En als er geen beelden zijn? “Dan werken we met foto’s of doen we een beroep op studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht die we er een animatiefilmpje over laten maken.” De nieuwe serie van Twee voor Twaalf ging van start met 511.000 kijkers (madl: 7.8%).

Yvon in de Buurt (KRO, Ned1, 22:25) – De gemeente Apeldoorn vreesde voor negatieve berichtgeving in de uitzending van Yvon in de Buurt donderdag. Yvon Jaspers maakte opnamen in de Gentiaanbuurt. In een reclamespotje voor de uitzending wordt melding gemaakt van banken die van zes hoog naar beneden worden gegooid en van poepluiers in de struiken. De gemeente gaat deze week een persbericht verspreiden over alle verbeterplannen die voor de buurt in gang zijn gezet. Volgens de KRO staat de flat slecht bekend en surveilleert de politie er regelmatig. Bij de opnames, die al zijn gemaakt, zou Yvon Jaspers hebben gemerkt dat de meeste bewoners het liefst zo snel mogelijk willen verhuizen. Maar de KRO heeft ook bewoners aangetroffen die er al vele jaren tevreden wonen. Op de bovenste verdieping heeft Jaspers een bewoonster gesproken die niet meer van het uitzicht kan genieten. Al een aantal maal sprongen depressieve mensen voor haar deur naar beneden. Yvon in de Buurt trok donderdag 551.000 kijkers (madl: 9.9%).

Ik Vertrek (TROS, Ned1, 20:32) – Het heeft even geduurd, maar de makers van Ik Vertrek hebben niet stil gezeten. Een jaar lang hebben ze 23 nieuwe gezinnen gevolgd tijdens hun emigratie naar andere landen. Zo komt de kijker tussen 4 september en 25 december wekelijks in landen als Maleisië en de Dominicaanse Republiek, maar ook in het armlastige Slowakije en dunbevolkte Zweden. “Zelden maakten de gezinnen uit ons programma in één jaar tijd zoveel mee. Onze redacteuren hebben nog nooit zoveel crisisgesprekken met deelnemers gevoerd als dit jaar“, vertelt eindredacteur Ellen Danhof van René Stokvis Producties. “Soms hoop je dat er binnen een verhaal eens wat gebeurt, omdat we vijftig minuten televisie maken en de verhaallijnen wel boeiend genoeg moeten blijven om er ook zo lang naar te blijven kijken. Dit jaar hebben we elkaar regelmatig aangekeken en gedacht: ‘Waar eindigt deze ellende, hoe gaat dit verhaal aflopen’?” Ik Vertrek werd donderdag door 1.006.000 kijkers (madl: 15.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen