492.000 kijkers voor Million Dollar Wedding


De kijkcijfers van zaterdag 11 oktober 2008 (SKO)

Million Dollar Wedding (RTL4, 20:03) – Wendy van Dijk opende Million Dollar Wedding zaterdag met een mededeling over de verongelukte collega Ernst-Paul Hasselbach. “We hebben vandaag het vreselijke nieuws uit Noorwegen verno- men“, sprak ze. “Bij een tragisch ongeval is onze geliefde en zeer gewaardeerde RTL-collega Ernst-Paul Hasselbach om het leven gekomen. We hebben contact gehad met de familie en het is hun wens dat we vooral doorgaan met onze programmering.

Wendy van Dijk: “Dat is dan ook wat we gaan doen, want het is ons vak. Zoals hij ook absoluut voor zijn vak leefde. Ernst-Paul, we zullen je ontzettend missen. Ik ga je missen. En we wensen vooral jouw partner, je dochter en familie alle sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.” Million Dollar Wedding werd door 492.000 kijkers (madl: 7.7%) bekeken.

Moment van de Waarheid (RTL4, 21:35) – Robert ten Brink heeft vaker de kritiek gehad dat hij niet paste in het brutale karakter van Moment van de Waarheid, dat zaterdag 897.000 kijkers (madl: 13.1%) scoorde. Televisierecensent Paul de Lange van het goed belezen Nu.nl denkt daar anders over. “De voornaamste reden dat het programma toch niet uit de bocht vliegt, is presentator Robert ten Brink. Vanaf de eerste minuut slaat hij de juiste toon aan. Behendig balancerend tussen alle partijen, lucht scheppend waar nodig. Als een soort huisvriend voor een half uur die vriendelijk de vinger op zere plekken legt“, schrijft De Lange. “Want het cliché dat de waarheid pijnlijk kan zijn, komt in Het Moment Van De Waarheid onverbloemd naar boven. Met de leugendetector als modern martelwerktuig en Ten Brink als de gedroomde beul.

Nederland – IJsland (SBS6, 20:40) – Het Nederlands elftal heeft in De Kuip een voorschot genomen op deelname aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Terwijl de belangrijkste concurrenten, Schotland en Noorwegen, tegen elkaar gelijkspeelden, maakte Oranje zijn status waar door IJsland eenvoudig met 2-0 te verslaan. “We zijn de kwalificatiereeks goed begonnen. Maar we zijn er nog lang niet“, zegt bondscoach Bert van Marwijk. “Bij vlagen hebben we goed gespeeld. We wisten dat IJsland massaal zou gaan verdedigen. Met geduldig spel hebben we gewacht op de kansen. Die zijn gekomen. Wat dat betreft hebben we het goed gedaan.” Speler Giovanni van Bronckhorst: “Als je geen punten verliest in de eerste twee wedstrijden en andere landen doen dat wel, dan doe je het heel goed.” Nederland – IJsland werd zaterdag door 2.634.000 kijkers (madl: 38.7%) bekeken.

De TOP-lijsten zijn twee weken na publicatie helaas niet meer te bekijken.

(Bron: StichtingKijkOnderzoek)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen